dinsdag 1 juni 2010

HET GEHEIM DER PURAMIDEN

.



















.
HET GEHEIM DER PIRAMIDEN


Kosovo, even Romeins als Italië,
van hier een boogscheut ver
aan de overkant der Adriatische zee.
Heerlijk droomland – moet zo vlug mogelijk
op de EU-trein geraken…




Het drama van de verdwenen koptische meisjes
15-05-2010 - martin janssen - katholiek nieuwsblad
Bron Iskander
Het fenomeen van de ontvoering, verkrachting en gedwongen islamisering van honderden, maar wellicht duizenden koptisch christelijke meisjes per jaar werd lang doodgezwegen in de Egyptische media en stelselmatig ontkend door de Egyptische overheid.
Dit taboe werd echter recentelijk doorbroken door het christelijke satellietkanaal ‘al-Hayat’ van de koptische priester Zakarious, een kanaal wereldwijd naar schatting 60 miljoen Arabisch sprekende kijkers bereikt. Al-Hayat kwam eind november met twee opeenvolgende documentaires die in Egypte een nationale schok veroorzaakten, zelfs onder de kopten zelf.
Aan het woord kwam onder anderen Magdi Khalil, die uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar het verschijnsel van de gedwongen islamisering en uithuwelijking van koptische meisjes. Veel choquerender echter waren de schrijnende getuigenissen van slachtoffers van dit misdrijf en van koptische families, die soms reeds jaren naar hun verdwenen dochters zoeken.
Gemeenschappelijke deler van al die verhalen is de totale onwil van de Egyptische politie en veiligheidsdiensten werk te maken van de gemelde gevallen. Soms werd geweigerd de aangifte van de getroffen familie te behandelen. In andere gevallen echter waren de families van de verdwenen meisjes ervan overtuigd dat de autoriteiten precies wisten waar de vermiste meisjes zich bevonden, maar iedere medewerking weigerden.
Magdi Khalil verklaarde in de documentaires dat het fenomeen reeds veertig jaar oud is. Hij sprak over een goed georganiseerde “islamiseringsmaffia”, die wordt gefinancierd door organisaties binnen de Egyptische staat en wordt gesteund door de Egyptische veiligheidsdiensten. De koptische paus Shenouda sprak reeds in 1976 over dit probleem tijdens een conferentie in Alexandrië, toen hij gewag maakte van het “het tragische verschijnsel” dat koptische meisjes worden ontvoerd, gedwongen geïslamiseerd en vervolgens onder dwang uitgehuwelijkt aan moslimmannen”.
Tijdens een lezing op 17 maart 2004 kwam Paus Shenouda op het onderwerp terug. Hij verklaarde jaarlijks duizenden brieven te krijgen van familieleden van ontvoerde en verdwenen koptische meisjes. Hij sprak tijdens deze lezing over “islamitische winkelketens die de meisjes lokken door hen te vertellen dat ze een prijs hebben gewonnen, die ze op de bovenste verdieping van de winkel in ontvangst kunnen nemen om vervolgens te verdwijnen”. Hij zei letterlijk: “Christelijke advocaten en activisten die op dit terrein werken, hebben een goed idee welke officiers van de veiligheidsdiensten en zakenlui deze islamiserings bendes steunen.” Rasha Nour, die aan het hoofd staat van Egypt4Christ, spreekt over een uitgebreid netwerk, dat deze “islamiseringsbendes” financiert. Zij noemt de Faisal Islamic Bank en de Islamic Relief Organisation, maar zij spreekt ook over talloze inheemse Egyptische organisaties, die werden opgericht om het witwassen van geld te faciliteren en die volgens haar onder de supervisie staan van de Moslimbroeders.
De Egyptische wet stelt dat de minimumleeftijd voor bekering tot de islam 21 jaar is en dat meisjes onder de 18 jaar niet kunnen huwen zonder toestemming van hun ouders. Deze bepalingen werden echter opgeheven door de Fatwacommissie van de al-Azhar universiteit in Caïro. Fatwa’s zijn religieuze edicten die een bindend karakter hebben en die feitelijk bestaande wetgeving buiten werking kunnen stellen. De al-Azhar heeft een fatwa uitgegeven dat stelt dat “volgens de sharia het belangrijkste criterium voor een meisje om te huwen het bereiken van de puberteit is. Dit is niet gebonden aan een bepaalde leeftijd. Aisha consumeerde haar huwelijk met de profeet toen ze negen jaar was”. Het is op deze universiteit dat president Obama vorig jaar de Egyptische religieuze tolerantie roemde...
Christian Solidarity International
heeft november 2009 een rapport uitgebracht onder de titel “de verdwijning, gedwongen bekering en uithuwelijking van koptisch christelijke vrouwen in Egypte”. Het rapport werd aangeboden aan de Amerikaanse senaat. Het rapport noemt bovengenoemde zaken schendingen van de meest fundamentele mensenrechten en schrijft die ten dele toe aan de heersende culturele normen in Egypte, die geweld tegen vrouwen en niet-moslims legitimeren. Het rapport spreekt tevens over “de zwijgende medewerking van de Egyptische overheid”. Het rapport documenteert de verhalen van 25 koptische slachtoffers en geeft aan dat die slechts het topje van de ijsberg vormen. Een van de in het rapport geïnterviewde priesters kent alleen al in zijn parochie vijftig gevallen van verdwenen en ontvoerde meisjes. Het rapport meldt ook dat er in Egypte een netwerk is ontstaan van koptische kloosters en gemeenschappen, die in het diepste geheim slachtoffers opvangen. Veel meisjes weten na hun gedwongen huwelijk te ontsnappen, soms met en soms zonder hun kinderen. Bij hun families kunnen ze om twee redenen veelal niet terecht. Ten eerste zien sommige families de meisjes als de oorzaak van de schande die over hen is gebracht, maar in de overgrote meerderheid van de gevallen is de veiligheid van de gehele familie in het geding.
Veel families verhalen over de bedreigingen die ze ontvangen van de familie van de moslim echtgenoot, die zijn gevluchte echtgenote zoekt. Sommige families worden bedreigd door de locale politie, die in een eerder stadium weigerde de aangifte van verdwijning te behandelen maar die thans wel in actie komt om de ontsnapte echtgenote terug te brengen bij haar wettelijke echtgenoot.
Een extra probleem is de Egyptische Identiteitskaart, waarop iemands godsdienst staat. Men kan wel veranderen van christendom naar islam, maar omgekeerd niet. Zowel al-Hayat als Christian Solidarity International meldt dat op bij ontvoerde koptische meisjes op hun nieuwe ID-kaart worden beschreven als moslima’s.
Een nieuwe ID-kaart, waarop hun christelijke godsdienst weer vermeld staat, is onmogelijk. Vooral het fatwa van de Fatwacommissie in januari 2008, waarin zware straffen worden gesteld op degenen (lees: christenen) die zich tot de islam bekeren om in een later stadium terug te keren naar hun oorspronkelijke godsdienst. Volgens de islamitische wet staat hierop de doodstraf.
Het betekent voor de getroffen meisjes tevens dat hun reeds geboren of toekomstige kinderen automatisch moslim zijn en een eventueel huwelijk met een christelijke man onmogelijk is, omdat moslimmeisjes geen christelijke man mogen trouwen.

Digitalia FORZA NIENTE, SOLDAAT, vermoedt

dat dergelijke berichten helpen verspreiden, niet welgevallig is bij de Grote Geesten die ons land besturen. Des te beter, zou ik zeggen. Ik doe mee in de hoop dat die eens ten val zullen gebracht worden. Er wordt wel met de mond beleden dat ‘Die Gedanken sind Frei’, maar dat heeft alleen betrekking op hun eigen meningen. ‘Imprimatur’ – Loge Goedgekeurd.
Maar omdat ‘loges’ geheime genootschappen zijn, zijn hun directieven ook geheim. Dan waren de Nazi’s nog een beetje openhartiger, want ieder van hun misleidings-berichten ving aan met de woorden :’Das Oberkommando der Wehrmacht, der Luftwaffe oder der Kriegsmarine (doorstrepen wat niet nuttig is) GIBT BEKANNT…en dan volgde een deel propaganda, Wahrheit und Dichtung, waaruit men kon putten naar behoefte. Het was wel oorlogs-taal, maar ze was tenminste duidelijk. Nu is de verpakking groter dan de boodschap….Dagelijks worden duizenden bomen tot papier vermalen, om die te brengen.
‘Die Gedanken sind Fre’….Ja! Om de overheidsmeningen te helpen in stand houden, en te verspreiden zoals de Oude Vermolmde Media doen : geen enkel bezwaar, daarin staat men volledig vrij. Een van die meningen is, dat wij de Multi-Culti met open armen moeten ontvangen, zelfs al is dat tegen onze goesting. De Grote Geesten zijn Slimme Geesten, die weten ‘wat goed is voor de menschen’. Wat beter is voor de menschen weten ze ook, maar dat verzwijgen ze angstvallig. Want dat zou alleen maar hun eigen positie aan het wankelen brengen.
Wedden dat er geen 10 hoernalisten zijn die zullen toegeven te weten wat ‘Koptiche Christenen’ zijn!
En wij, de Westerse Christelijke Wereld, wij weten het liever ook niet! Och! Dat uithuwelijken, dat is de ‘koeltoer’ van langs daar. En, ‘Dura Lex, Sed Lex’ : al is hij hard, de Wet blijft de Wet!
Laten wij ons dus best gedeisds houden! Niet te veel ruchtbaarheid aan geven. Want straks geldt dat ook bij ons! Wij hebben in onze gezinnen een onuitputtelijke voorraad vrouwelijk kweekgoed, dat in aanmerking komt om toevertrouwd te worden aan flinke Moslims. Ondertussen zullen die (vraag niet hoe) voldoende fortuin vergaard hebben, om zich meerdere exemplaren te kunnen veroorloven. Maximum 5, tenzij dispensatie voor meer van de plaatselijke immam. De niet-toegewezen exemplaren krijgen de benaming ‘tijdelijke echtgenotes’, en zijn beschikbaar per ½ uur. Gratis service aan de viriele behoeften van de MOSLIM ÜBERMENSEN.
Hou op dus te berichten over een paar duizend Koptische Christenen – het zijn slechts Ongelovige Honden, apen en varkens. Staat in de Koran!
Een Kruistocht organiseren voor hun bevrijding zit er heden ten dage niet meer in. Want als straks Turkije in de Europese Unie zal opgenomen zijn, is het de beurt aan Egypte. Tegen dan zullen onze culturen naar elkaar toe zijn gegroeid. Met een vis-ademke wacht ik ondertussen op de Aartsbisschoppelijke Herderlijke brief in de kerken, die aan de stem van deze stakkers gemuid geeft. Het zou hem wel door het Establishment niet in dank worden afgenomen, maar de kudde zou tenminste weten dat er nog herders zijn, die hun leven veil hebben voor hun schapen. Of verkiest Hij, net als zijn voorganger, achteraf te stamelen ‘Dasshabe ich nicht gewusst’…..
En Rome? Die bestudeert het probleem, bidt voor de slachtoffers ‘Mit brennender Sorge’, maar wacht zich wel voor inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van buitenlandse mogelijkheden. De Kerk bemoeit zich nu eenmaal niet met politiek…

Geen opmerkingen: