maandag 21 juni 2010

KLAROENSTOTEN UIT DE MADOU


.

KLAROENSTOTEN UIT DE MADOU



Het is NIET waar dat de Studiedienst
der Niveanen heel het land wil volzetten
met papierversnipperaars.


.06.2010 11.52u - De N-VA heeft de voorbije weken al flink wat water in de wijn gedaan door de separatistische gewaden af te leggen en zich een confederalistisch profiel aan te meten, zo schreef politicoloog Bart Maddens vorige week. Het louter op tafel leggen van de vijf Vlaamse resoluties is een nog verregaandere toegeving.

Op de webstek van ‘The Brussels Journal’ wijst ook Filip Van Laenen er op dat de N-VA voor de Vlaamse verkiezingen van vorig jaar voorstander was van de Maddens-doctrine, maar dat er van die doctrine na de verkiezingen niet veel meer in huis kwam: “Van belangenconflicten was er bijvoorbeeld geen sprake meer – op die enkele dreiging na – ook al trad de federale regering naar slechte oude gewoonte meermaals buiten haar bevoegdheden.”

Ook tijdens de voorbije verkiezingscampagne kwam de N-VA in de problemen, merkt de auteur op: “Hoewel het partijprogramma van de N-VA weinig ruimte voor twijfel overlaat, ontkende boegbeeld en nieuwkomer Siegfried Bracke herhaaldelijk en nadrukkelijk dat de partij separatistisch zou zijn. (…) Na de Maddens-doctrine moest door het succes van de partij ook het separatisme eraan geloven ten voordele van het confederalisme en de zelfverdamping van België in de Europese Unie.” Tussen haakjes: het feit dat de Maddens-doctrine is verlaten, mag op veelzeggend applaus van de regimemedia rekenen. In De Standaard (18.06.2010) schreef hoofdredacteur Bart Sturtewagen met zoveel woorden dat er nood is aan “meer Bracke, minder Maddens”.

Vrijdag las u hier reeds onze commentaar bij de rol die het Paleis in de regeringsformatie speelt. Filip Van Laenen heeft gemengde gevoelens bij het feit dat De Wever dezer dagen voor rekening van Di Rupo rijdt. “Als er in België één ding in aanmerking komt voor wat verandering – ‘Nu durven veranderen’, nietwaar? – dan toch wel de koninklijke poppenkast in Laken en de manier waarop de politici daarin meespelen,” luidt het. Maar blijkbaar legt ook Bart De Wever zich neer bij het Belgische referentiekader.

Besluit van Van Laenen? “(…) Het lijkt er inderdaad sterk op dat na de Maddens-doctrine en het separatisme, nu ook het confederalisme en de verandering in de vuilnisbak van de N-VA zijn beland. (…) Nederlandsonkundige Franstaligen in de federale regering – ziet iemand daar een grote verandering in?”

*******
Komt tijd, komt raad.
Maar toen mijn kinderen nog kleintjes waren, eindigde elk sprookje, toen ze onder gestopt waren met volgend zinnetje :…en toen kwam er een varske met een lange snuit, en ’t vertelske is uit….
Och, wat waren het schatjes!


Man! Man! Man! Wat een spannende dagen
voor een Vlaams Blokker Blogger !

Geen opmerkingen: