dinsdag 22 juni 2010

MINNEKE DE NIJLENSE LEEUWIN

;



.

MINNEKE DE NIJLENSE LEEUWIN


Minneke Poes (Ieper)

Een TAK-ster met blanke pit, die nu in Nijlen zit….
(*)
-o-o-o-o-o-o
Wat stond hier gisteren te lezen? Die van het AFF op de loonlijst van het Vlaams Belang? Niet te geloven! Kijk wat er vandaag over een zeker Minneke De Ridder op hun blog stond!
Uittreksel hieronder.
AFF’-ers toch! Naambekendheid geven aan de vijand!…Is Minneke De Ridder dan zo’n mooi poezeke? Hoe is ’t in Gods naam mogelijk! Reeds vergeten hoe het ooit begon met Weverke? Eerst als attractie in het dierenpark van de TeeVee…En zie! Wat er van gekomen is! Weverken is waarachtig zodanig almachtig geworden, dat hij bij het verdelen der kaarten Eerste Pieten kan uitdelen!
Ook moet er een speciale band zijn tussen het AFF en Nijlen/Ranst. Waarom schrijven zij inderdaad over een fenomeen dat op de 8ste plaats stond op een plaatselijk lijstje? Ik voel mij evenwel ineens een beetje verwant met het AFF (naast onze gedeelde belangstelling voor ‘Het Blok’) want ik kom gaarne in Bevel in ‘Het Molenhof’. Het mag U wel verwonderen van iemand die blogt vanuit Berlusconi-land (of moet ik straks schrijven Bossi-land?), en lyrisch wordt als hij, West Vlaming zijnde, hoort en leest over Nijlen en de Stille kempen…Dat is de schuld van zij, mijn ‘kleen kleen dochterken’ , die ooit na haar studies in Antwerpen, is blijven plakken in Nijlen….In Ranst wonen mijn goede vrienden, die al 25 jaar jaarlijks hun vakantie slijten aan ‘ons’ meer, het Lago di Bolsena.
Weten de luydjes van het AFF dat Italië, net als het land B. de weg van de désintegratie opgaat? Straks wonen we niet meer in Italië, maar in PADANIA, deelstaat van de Federatie Italia….Wie Padaia zegt, zegt Lega Nord, met Bossi op kop, de goede vriend van Berlusconi….en van de Paus…
Nu het woord aan het AFF over Siegfried Bracke en zijn ‘schoon volk’…., waarbij ik mij de vraag stel, of dat Mineke in haar hartje niet beter zou thuishoren bij ons, het Vlaams Belang. Met zo’n pedigree zou het katje beter passen in de huiskamer van onze Fluppe De Winter dan in het aquarium van het Loze Vissertje….Schrijft ze immers op haar Netlog niet als Minneke-de-Leeuwin?
Ik wou dat ze mijn schoondochterke had kunnen zijn….Met 9.404 voorkeurstemmen, maar dan op de verkeerde partijlijst!….Hoe is ’t in Godsnaam mogelijk! Zie http://www.stemminneke.be/ dat in Embleem woont…

-o-o-o-o-o-

Overigens heeft de N-VA nog wel meer ‘schoon volk’ het parlement binnengeloodst. Naast voormalig lingeriemodel Nadia Sminate (28 j.), fashion styliste Minneke De Ridder (29 j) bijvoorbeeld. Ze stond in Antwerpen op een onverkiesbaar geachte achtste plaats en behaalde meer voorkeurstemmen dan de nummers vijf, zes en zeven op de lijst. “Ziet er ook veel beter uit dan de nummers vijf, zes en zeven op de lijst”, schreef De Standaard/Het Nieuwsblad. In elk geval geraakte ze met haar voorkeurstemmen als achtste op de lijst wél verkozen, ze sprong over de zevenste op de lijst.
Minneke De Ridder komt uit een Vlaams nest (grootvader was Volkunie-burgemeester in Nijlen, moeder is gemeenteraadslid voor de N-VA in Ranst) en ten huize Minneke De Ridder is het al van hetzelfde. Echtgenoot Tom is voorzitter van Jong N-VA in het arrondissement Antwerpen, en de zoontjes Wout (11 j.) en Ward (9 j.) zingen de Vlaamse Leeuw al uit volle borst. “Onze zoontjes Wout en Ward kenden op zeer jonge leeftijd reeds hun volkslied al en zingen dat dan ook fier, met het (sic) hand op het hart, uit volle borst mee telkens ze daar de kans toe krijgen”, schrijft Minneke De Ridder op haar website.
Over haarzelf schrijft Minneke De Ridder dat ze haar “eerste stapjes in de politiek" zette in 2005. “Al snel werd ik ook actief lid van TAK (Taal Aktie Komitee) waardoor ik wel eens administratief aangehouden werd, maar alles voor het goede doel!”
Verder is Minneke De Ridder actief bij de Vlaamse Volksbeweging (VVB), en een grote passie van het hele gezin is de Vlaamse drumband Kempenland. “Ik zou graag blijven trommelen”, verklapte ze aan Het Laatste Nieuws na haar verkiezing als Kamerlid. In het federale parlement wil ze zich toeleggen op een Vlaamse zorgverzekering en de kinderbijslag. Die Vlaamse zorgverzekering is anders wel materie om in het Vlaams parlement te bespreken, en niet het federale parlement.
Minneke De Ridder bewondert haar kopman Bart De Wever. “Vroeger had ik een boon voor Filip Dewinter. Die is verbaal ook wel sterk, maar Bart overtreft alles.” Uit haar fotoalbum blijkt dat Minneke De Ridder naast naar fuiven ook elk jaar naar de IJzerwake gaat, de VB-afsplitsing van de IJzerbedevaart.
Bij de video’s die ze als Minneke de leeuwin op Netlog postte, is er de video Godsvrede waarin gepleit wordt dat de Vlaamsvoelenden zich “na al die jaren broedertwist” verenigen. Daarbij passeren zowel de N-VA de revue als het VB en Lijst Dedecker, en ook de VMO, een collaborateur als Staf De Clercq en Verdinaso-leider Joris Van Severen.
Zou Siegfried Bracke daar een opmerking over maken op Minneke De Ridders Facebook?
Bron AFF


STOP EEN BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!



(*) Het schoon kind woont eigenlijk in Emblem, is gehuwd met Tom, schrijft ze op haar blog, en heeft 2 zoontjes, eigenlijk 2 Vlaamse Leeuwenwelpen. Opvolging verzekerd!

Geen opmerkingen: