woensdag 30 juni 2010

NAJAAR BRUGGE NEDERLANDSE TAALUNIE


.


NAJAAR BRUGGE NEDERLANDSE TAALUNIE



Grote Markt Brugge



Voor de gelegenheid met het standbeeld van
Jan Breydel en Pieter De Coninck omfloerst met de
Tricolore vlag…..


We mogen al eens lachen, zeker?...Al zouden we liever vloeken en met een ferme smak de deur achter die TAALUNIE dichtslaan. De aangekondigde woordvoerders (Mattil en di Rupo) zijn een toekomstbeeld als vertegenwoordigers van het unitaire belgië…

Ik put onderstaand bericht uit de website van het Vlaams Belang, en raad trouwens iedereen aan om daar regelmatig een “lookske’ te nemen. Neen, over de flauwe studentengrap van Gent zult U daar niets vinden. Dat is voer voor de cafépraat van het AFF…U weet wel, voor als de wijn is i de man, en de wijsheid in de kan….

Dat die Nederlandse Taalunie Maxima uitnodigt, kan er nog mee door, alhoewel…Op immigratievlak, peroreren dat alle mensen in Nederland aan elkaar gelijk zijn (de adel een beetje meer gelijk dan de anderen), een brug te ver gaat….Dat mens, met al haar charme en verdiensten, is dus niet alleen een charmante immigrante, maar meteen een Euro-profiteuseke. Wat geen koe wordt ‘bont’ genoemd, zonder dat er een vlekje op zit….Maar stel U voor, ons Mattil, de wederhelft van Houten Klaas, Gevechtspiloot, Hertog van Brabant en Troonopvoplger, komt naar Brugge, als een soort ere gaste, om er vlekkeloos Nederlands te horen spreken. Zij zal met, naast of boven di Rupo, de dertigste verjaardag van de Nederlandse Taalunie komen opluisteren. Voor zover ze zonder haar Gemaal komt, is ze nog enigszins te pruimen, ten minste als ze haar mond houdt. Maar ja, Hollanders spreken en horen nu eenmaal gaarne de taal van Marianne, die ze zo nonchalant kunnen ‘verdestroyeren’….

Om de stad der Brugse Metten te eren, stel ik voor dat haar speechke in het Frans wordt gehouden. Met op het einde :’Et pour les Flamands la même chose’….Zo blijft ze in de traditie van het Hof/La Cour.

Ik hoop dat TAK deze gebeurtenissen met de nodige luister bijgezet, omhoog stuwt in de Internationale belangstelling. In Ierland werd destijds zoiets gevierd met een tonnetje buskruit onder het verhoog…Kwestie van een voldoende knallend effect, ziet U….En om zeker te zijn om later op die verjaardag een betaalde feestdag te krijgen….




Taalunie strikt Di Rupo én Mathilde

29.06.2010 15.17u - De Nederlandse Taalunie viert haart dertigste verjaardag en organiseert dit najaar in Brugge een internationale top om de toestand van onze taal in de wereld te evalueren. Het moet een prestigieus feest worden, met ‘hoogwaardieidsbekleders’ uit België, Nederland en Suriname.

Vanuit Nederland wordt prinses Maxima verwacht, de Argentijnse schone die in geen tijd vloeiend en vlekkeloos Nederlands leerde spreken. Dat laatste kan zeker niet gezegd worden van de twee Belgische ‘toppers’ die de ‘honneurs’ zouden moeten waarnemen. “Twee Franstaligen”, zo schrijft Het Laatste Nieuws. “Een duo van wie het Nederlands soms zelfs bepaald ondermaats is: prinses Mathilde en Elio Di Rupo”, worden in Brugge verwacht “om het Nederlands te verdedigen.”
Dat wordt lachen…
STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

.

Geen opmerkingen: