vrijdag 25 juni 2010

O KRUISE DE VLAMING


.

O KRUISE DE VLAMING


DOOR MOEDERS HAND


O Kruise den Vlaming door moeders hand,
Op ’t voorhoofd gedrukt en in ’t harte geplant!
O Kruis voor de nachtrust! O Kruis voor het werk!
O Kruis op de haardstêe! O Kruis op de Kerk!
Geen hand zal u schenden. Geen storremgeweld
Dat ’t Kruisbeeld in Vlaanderen ooit nedervelt. (bis)

Eens velde de vijand het Kruisbeeld hier neer:
Toen grepen ons jongens naar vaders geweer,
En moeder verborg hun haar vliemende smart,
En spelde hun bevend het Kruis op het hart.
O gaat nu, mijn kindren, en strijdt voor Gods Kruis.
Het voer’ u ter zege, en ’t breng’ u weer thuis. (bis)

Niet één heeft het hoofd voor den kogel gebukt;
Zij vielen, het Kruis aan hun lippen gedrukt;
Het Kruis op hun borst was wel rood van hun bloed,
Doch sterven voor ’t Kruis dat is Vlamingenmoed.
O Moeder, en ween niet in ’t eenzame huis.
Uw kind is gestorven in d’armen van ’t Kruis. (bis)

O Kruise dat rijst aan de rand van het woud,
O Kruise van hardsteen met letters van goud,
Gij zijt met de Vlaming in 't graf neergedaald,
Gij rijst uit zijn graf nu, en zegepraalt.
O Kruis in het bloed onze helden geplant,
Bewaar steeds, en zegen ons Vlaanderland". (bis

o-o-o-o-o-

Ik dacht zo, voor wiei zich nog deze woorden, ja misschien zelfs de melodie herinnert, moet dit lied in deze tijden werken als balsem op onze zielen. Zelfs wie niet christelijk is opgevoed, zou er deugd aan beleven. Enfin, het kan geen kwaad om de verzen nog eens integraal te overlezen : het is gratis en kost niet veel tijd. Wie wil kan de melodie nog eens horen op

http://www.carpegeel.be/lied.aspx?id=762

Onderhavig artikel wil geen gewoon blog-stukje zijn zoals alle andere. Want het is bedoeld als persoonlijk archief voor de zaken die Mevr. Alexandra Colen (Vlaams Belang) al meer dan 25 jaar aanklaagt. De zedenverwildering in de Kerk, zo erg als ten tijde van Luther, die p r o t e s t e e r d e tegen de hoerderij der Pausen & C° en daardoor ten gronde lag aan de versplintering die sedertdien niet meer is opgehouden….
Mevr. Colen vond nergens gehoor, waarschijnlijk omdat zij de verkeerde partij-kaart bezit, of omdat haar man, Pauk Beliën, van ons ‘Dierbaar Vorstenhuis’ niet alleen de Kroon, maar ook het achterwerk heeft ontbloot in zijn boek ‘A Throne in Brussels’…Dat is/was tot hiertoe onze maatschappij : alles mag, alles kan, als ’t maar niet uitkomt! Dat ook de Pauselijke Nuntius in Brussel bij de huiszoekingen van gisteren werd betrokken, komt over als een zoete wraak voor de waterkanonnen die hij ooit op ‘la Colen’ afstuurde. Omdat, hoe bestaat het, zij niet discreet genoeg bleef bij haar protest tegen de sex-godsdienstlessen in het Vrij Katholiek Onderijs. Met Kerk en Leven in de hand, waarin pedofilie goedgepraat werd, samen met de schunnige leerboekjes, werd zij nergens aanhoord : niet bij de bisschoppen, niet bij Danneels, niet bij de Nuntius. Toen ze bij deze laatste, met nog een paar honderd verontruste ouders, kwam protesteren werden zij door de opgeroepen politie met waterkanonnen uiteengespoten. Het haalde niet eens de pers! …
Zij kreeg slechts uiteindelijk gehoor in Rome, bij Kardinaal Ratzinger. Die kan nu, als Paus, zijn belse nuntius + het Hof eens op de rooster leggen.
Tweede bedenking : de ene pedofilie-vertakking is de andere niet…Roze Baletten en De Bende van Nijvel, met tientallen moorden en spoorloze verdwijningen werden nooit ten gronde onderzocht. Régina Louf, Alias X1 werd als nymfomane afgedaan, en het Hof werd, nog voor het onderzoek begon, reeds buiten verdenking gesteld.
Ach Ja…het verhaal van de splinter en de balk is al meer dan 2.000 jaar oud! En trouwens, die van het Vlaams Belang, dat zijn toch puur ongeluksprofeten! Die willen het luilekkerlandje, dat eeuwig kan duren, opblazen en ook dat het kleurenpallet der vreemdelingen enigszins binnen de perken blijft! Wie dat wil, dat zijn extremisten! De kruik te water gaan? JaJa, tot ze breekt, maar daar storen wij ons niet aan. Nooit opgeven, is onze leus!

Laten we, zo lang we nog mogen leven buiten de Islam, ons lustig vermeien in de Nieuwslezingen en in de Pers, die weer eens op kop rijden van het peloton ondergravers van onze maatschappij. Bij Allah! Onder de sharia zal dat geen waar meer zijn! Want op beledigen van de Godsdienst of zijn bedienaars staat de doodstraf. Liefst zo menswaardig mogelijk toe te passen. Door onthoofding. Met het zwaard….

Geen verborgen dossiers gevonden op aartsbisdom

Bij huiszoekingen in het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal in Mechelen zijn geen verborgen dossiers gevonden. Dat heeft het Brussels parket laten weten. Het parket nam wel een hele reeks archiefstukken in beslag.

De huiszoeking startte gisterenochtend om kwart voor 11 en heeft een hele dag geduurd. Er namen zeker 20 politiemensen van de Generale Recherche in Brussel aan deel. Speurders liepen af en aan met dossierkisten op wieltjes. Ze waren duidelijk zeer gericht op zoek naar specifieke dossiers.

Naast de actie op het aartsbisdom was er tegelijkertijd een huiszoeking bezig in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Daarbij werd ook de crypte doorzocht. Gelovigen mochten de kathedraal niet meer in.

Computer Danneels meegenomen
De woordvoerder van kardinaal Danneels bevestigde dat er ook een huiszoeking heeft plaatsgevonden in het huis van de kardinaal. Volgens zijn woordvoerder werd Danneels "niet actief verhoord" tijdens de huiszoeking bij hem thuis. "Zijn computer werd wel meegenomen. De kardinaal vindt echter dat de rechtsgang zijn normaal verloop moet kennen, hij heeft daar niets op tegen."

De kardinaal is ook door de speurders meegenomen naar het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal om te tonen waar er eventueel dossiers verborgen zouden kunnen zijn.

De huiszoeking viel samen met de vergadering van de bisschoppenconferentie waarbij ook de pauselijke nuntius aanwezig was. De bisschoppen moesten van het gerecht de hele tijd in het paleis blijven. Ze werden samen met de personeelsleden van het aartsbisdom in een zaal bijeengebracht en moesten hun gsm afgeven. Pas na de urenlange huiszoekingen mochten de bisschoppen het gebouw verlaten.

Verklaringen over kindermisbruik
Het gerechtelijk onderzoek was gestart nadat het Brusselse parket kennis had gekregen van verklaringen die gewag maakten van mogelijke feiten van kindermisbruik, gepleegd door verschillende personen binnen de kerk. Bovendien had een bron het Brusselse gerecht getipt over een geheime bergplaats met documenten in het paleis. Naar aanleiding van die verklaringen werden speurders naar het aartsbisdom gestuurd om mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen.

Kardinaal Godfried Danneels had eerder gezegd dat er geen geheime bergplaats was en ook het verdere onderzoek leverde niets op. Wel werden een heleboel computers en documenten in beslag genomen.

Over de aard van de feiten, de identiteit of leeftijd van de eventuele slachtoffers en verdachten wou het parket niets kwijt.

Huiszoeking bij Commissie Adriaenssens
Er is ook een huiszoeking geweest bij de commissie-Adriaenssens in Leuven. Die commissie onderzoekt seksueel misbruik door geestelijken. Er zouden dossiers die de laatste maanden binnenkwamen in beslag genomen zijn.

Peter Adriaenssens verklaarde tijdens een persconferentie dat hij niet te spreken is over die actie aangezien hij eerder met het parket overeengekomen was dat deze dossiers in alle discretie zouden afgewerkt worden.

Volgens Colpin kunnen zaken uit die dossiers doorgestuurd worden naar de betrokken arrondissementen, ook wanneer de slachtoffers zelf dat nooit gewild hebben. (ka/ddc/ee/kve) in De Morgen
o-o-o-o-o-o-

Verder, in HLN
De bisschoppen van België waren in Mechelen samen voor de maandelijkse bijeenkomst van de Bisschoppenconferentie. Rond 10.30 uur kwamen daar leden van het gerecht en politieagenten aan met een bevel tot huiszoeking, luidt het in een persbericht. "Meteen werden alle documenten en gsm-toestellen in beslag genomen. Niemand mocht nog het gebouw verlaten. Pas rond 19.30 uur werd dat verbod opgeheven."

o-o-o-o-o-o-o-

Het was wel geen Vrijdag de 13de, maar het scenario komt als twee druppels water overeen met de handelswijze van Philips de Schone, die op dezelfde manier de Tempeliers te grazen nam in oktober 1307. Het zootje is bijeen? Oppakken dan, en roosteren tot ze bekennen, en vervolgens : hop! Naar de brandstapel! En de goudvinken der Tempeliers? Ha Ja! Zò stom waren die paterkes nu ook weer niet! Filipke greep er naast, en tot op de huidige dag blijven ze schapavie!
Omdat ik in de fond nog een beetje een christenmens ben, zal ik hier het einde van de koning van Frankrijk en van de Paus van Rome er maar niet bij vertellen? Of toch : iedereen kan het nalezen bij Wikipedia (*) : zowel de Koning der belgen via de onderzoeksrechter in Brussel als Benedictus in Rome zullen het verhaal ook wel kennen. De vloek der Tempeliers was eenvoudig maar efficiënt. Binnen het jaar waren beiden ook voorgoed uitgeschakeld. Ad hominem, op de man gespeeld en niet op de bal vanwege de Chef der Tempeliers!

Als er een God bestaat, en daar twijfel ik niet aan want Hij leeft in elk van ons waar Hij dan ‘Ons Geweten’ wordt genoemd : dat beide soorten onverlaten (pedofielen en kerk-vervolgers) elkaar opvreten! Opgeruimd staat netjes. Afspraak voor de poorten der hel! En met de zegen van de belse Kardinaal bij uitstek : Mercier, wiens crypte leeg bleek te zijn! Hem en dat Leeuwenhart (Coeur de Lion, Léonard), die hopelijk op zijn maandelijks Bisschoppelijk Conclaaf gisteren een beetje H. Geest, onder de vorm van vurige tongen, boven elkaars hoofd zagen staan….

Pssst
Die tipgever van de Politie, die ‘verborgen ruimtes’ in de kathedraal of in de crypte verklapte : die man moet per 1 januari optreden naast Heert Goste!

(*) Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Tempeliers
STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: