dinsdag 22 juni 2010

OVER ONGEWENSTE INTIMITEITEN




.


OVER ONGEWENSTE INTIMITEITEN



De krekel, de dikke schoolmeester bij
Johannes en Windekind, die onderwees
dat iedereen die het beter wist dan hem,
de kop moest worden afgebeten….


Mijn, voor onze Nobele Vorst Albert Second en ons Edel Vaderland warmlopend hart beledigen, is even erg als mij onverwacht in het kruis grijpen! Ongewenste intimiteiten, dus! Moet er een tekeningetje bij? Iedere dag ondervind ik de weldaden des Vaderlands aan den lijve, en nu komt er een zeikerd vertellen dat vaderland zich onchristelijk gedraagt! Moet je horen!
Ergens een onverlaat, overtuigd van mijn dagdagelijks strijdbaar belgicisme (iemand dus die op een andere planeet leeft?) stuurde onlangs onderstaand berichtje door op mijn mailbox. Waarschijnlijk met de bijbedoeling om mij ter doen doenvallen van het verschieten of mijn trouw belgisch hart te doen breken van spijt en berouw. Na lectuur ervan moest ik dringend naar O.L. Vrouw van Laeken, om in de Koningscryptn geknield voor de tombe van onze Geliefde Vorsten, 5 al in rij, mijn ontzetting te gaan uit schruwelen. Sire, il n’y a plus de belges, zei ik, en het rommelde meteen onder de zerken. Wat bewijst dat ons Koningshuis tot op de huidige dag met ons begaan is. Waarvoor anders dat ondergronds gerommel?
Waar halen die vuige anti-vaderlandse snoodaards het uit, om ons dierbaar landje aldus, ja dat moet ik toegeven, in het juiste daglicht te stellen? De totale ineenstorting staat immers nog lang niet voor de deur! Wij, driekleur-krekels, kunnen nog ettelijke jaren zingen in zowat alle talen ter wereld, als ’t maar Frans is : die stomme mieren hebben het nog altijd niet begrepen dat ze met eigen handen hun eigen graf delven! Des te beter voor ons! Wij kunnen lustig de krekel-charleston blijven draaien en ons intussen volzuipen en volspuiten op kosten van het sterfhuis!
Ik ben dan ook zinnens de overige 999 belgicisten van Noord België en hun paardenkop, zodat we met zijn allen (1.000) zullen zijn, bijeen te roepen voor een protestmars in de hoofdstraten van de Hoofdstad van het Hoofdstedelijk Gewest. In Brussel dus, in de Rue Neuve. Al waar wij, de laatsten der Nederlandstalige krekels uit Noord-België, broederlijk zullen opmarcheren naast de 3.000.000 Franstalige krekels uit Zuid België, die even als wij, maar heviger er op rekenen dat het feest kan blijven voortduren. Wij zullen, naast de Pers, onze ‘Force de Frappe’ in gereedheid houden, zodat het leger van de 6.000.000 mieren geen kans krijgt onze vreedzame optocht te verstoren. De UNO is reeds verwittigd, en de Liga van de Krekelrechten! De mieren hebben immers als eerste plicht ons, Krekelt, te respecteren en te bedienen op onze wensen. Tegen al het andere zeggen wij in koor : NON!
Trouwens, we zijn zinnens een petitie in te dienen, Arabisch met Franse ondertitels, om dat onnozel gedicht van Jean De la Fontaine te verbieden. Of minstens te mogen bewerken, zodat de eer niet langer naar die stomme mieren gaat, maar naar ons, Überkrekels! Al een geluk voor hem, dat die Franse hekeldichter al dood is, anders hadden we hem een contraventie aan zijn been gelapt! En een klacht bij het CGKR, voor discriminatie.
Het is trouwens hoog tijd, dat het boek van Frederik Van Eden heruitgegeven wordt, uiteraard vertaald in ’t Frans. Over Johannes en Windekind, over Pluizer, en De Kleine Johannes. Voornamelijk het hoofdstuk over ‘De Krekelschool’ dient her beliht en her uitgewerkt te worden, daar waar de Schoolmeester-Krekel les geeft in Aardrijkskunde. Hun duin is het enige echte universum, en wie het anders zegt, is een ketter! En biologie. Vooral biologie, waarin duidelijk bewezen wordt dat de krekel helemaal bovenaan de Schepping staat. Mensen kunnen lopen en springen maar niet vliegen. Vogels kunnen vliegen maar verplaatsen zich al vliegen, niet al- springen. Krekels doen alles : lopen, springen, vliegen. En wie, in ee naburig duin, dat anders ziet, die gaan we de oorlog verklaren. Wij gaan ze gewoon de kop afbijten, want wij zijn de Enige Echte Krekels!
Zou Frederik Van Eden misschien een te vroeg geboren Francouillon geweest zijn?




DE KREKEL EN DE MIER

Toch een beetje anders. Twee verschillende versies. Met een verschillende moraal.
OUDE VERSIE:
De mier werkt hard in de hete zomerzon, bouwt een huis en legt wintervoorraden aan. De krekel denkt dat de mier zot is en lacht en danst en speelt de zomer door.

Als de winter komt, heeft de mier het warm en is goed doorvoed.De krekel heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij sterft van honger en kou.
MORAAL VAN HET VERHAAL : Neem je eigen verantwoordelijkheid op !!
________________________________________
MODERNE VERSIE :
De mier werkt hard in de hete zomerzon, bouwt een huis en legt wintervoorraden aan. De krekel denkt dat de mier zot is en lacht en danst en speelt de zomer door.

Als de winter komt, heeft de mier het warm en is goed doorvoed. De krekel heeft geen voedsel of onderdak met als gevolg dat hij honger en kou heeft.
Dan organiseert de koukleumende krekel een persconferentie en eist te vernemen waar de mier het recht haalt warm en goeddoorvoed te zijn terwijl hij honger en kou lijdt.

VRT, VTM, RTL, en VT4 zenden beelden uit van de bibberende krekel naast de mier in haar comfortabele woning met een voedselgevulde tafel.

België is verontwaardigd door het scherpe contrast.
Hoe kan dit bestaan in een rijk land ? Hoe kan een arme krekel zo lijden in een westers land.

Kermit de Kikker verschijnt in Ter Zake met de krekel en iedereen weent wanneer ze zingen: "Het is niet gemakkelijk Groen te zijn."'

11.11.11 organiseert een betoging voor het huis van de mier.
Broederlijk Delen is ook aanwezig en scandeert: "Dood aan de uitbuiters."
Kardinaal LEONARD laat de groep neerknielen om een gebed tot God te richten voor het welzijn van de krekel .

Koning Albert veroordeelt de mier en stuurt verwijten naar Premier Leterme, minister-president Peeters, de paus en naar Filip De Winter, Bart De Wever en Alexander De Croo omwille van het noodlot van de krekel .

Caroline Gennez en Elio Di Rupo schreeuwen in een interview met Siegfried Bracke dat de mier rijk is geworden op de rug van de krekel.
Ze eisen een speciale taksheffing ten nadele van de mier om haar terechte deel te doen betalen.

Uiteindelijk vaardigt het CGKR van Jozef De Witte, de Economische Gelijkheids- & Anti-mier Wet uit met terugwerkende kracht tot het begin van de zomer.

De mier wordt bestraft wegens het onvoldoende tewerkstellen van niet-werkzoekende werkloze asielzoekers.
Als hij zijn boetes niet kan betalen, wordt zijn huis aangeslagen door de Geheime Regerings Politie en aan de krekel gegeven.
Het verhaal eindigt wanneer de krekel en zijn dagplukkende vrienden de laatste restjes van het voedsel van de mier verorberen terwijl de regeringswoning waar hij in verblijft, en die zoals jullie zich zullen herinneren het voormalige huis van de mier was, rond hen verpulvert aangezien de krekel en zijn luierende vrienden weigeren het te onderhouden.

Ondertussen is de mier door al deze beslommeringen ten onder gegaan in de sneeuw en wordt nooit meer gezien.

De krekel wordt gedood in een drugsincident en het huis, verlaten en verkrot, wordt overgenomen door een bende spinnen die de ruïne en de eens voorspoedige en rustige buurt terroriseren.
Aangezien dit geen alleenstaand geval is, stort de hele Natie in elkaar en sleurt de hele vrije wereld met zich mee.

MORAAL VAN HET VERHAAL:
Denk goed na bij de volgende verkiezingen.

Ik zend dit naar jullie omdat ik denk dat jullie hard werkende mieren zijn en geen krekels.
Zorg ervoor dat jullie dit doorsturen naar andere mieren.
Maak jullie geen zorgen dat dit bericht eventueel bij krekels zou terecht komen. Zij zullen dit toch niet begrijpen.

STOP EEN BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: