vrijdag 18 juni 2010

POUR LES WALLONS LA MËME CHOSE

.


















.


POUR LES WALLONS LA MÊME CHISE




Het recept met de ajuinen werkt!
In de Vaderlandsche Pers worden zelfs de geesten
weer helder!



Van ‘staatsgevaarlijk’ naar ‘1ste Piet’ (moest hij willen zo stom zijn) stond vanmorgen in grote letters in De Morgen.
Djust, dat is de nagel op de kop! zou ik zeggen, maar met mijn slecht karakter kan ik niet nalaten, samen met het begrip ‘Staatsgevaarlijk’ te denken aan de luyden van de StaatsvUIligheid, de stillen, die in lederen jassen gehuld, rond elke Vlaamse nationalist zwerven lijk vliegen rond een klontje suiker…Ik zou zeggen : jongens, opgepast! Het wordt stilaan tijd dat jullie verbranden wat jullie aanbeden hebt, en aanbidden wat jullie verbrand hebben. Maar omdat ik, voortgaande op jullie precedenten, weet dat jullie niet van de slimsten zijn, wil ik er een tekeningetje bij maken. Het wordt tijd dat jullie de archieven gaan opruimen, zodat er plaats vrijkomt voor de nieuwe ‘Staatsvijanden’. Ha Ja! Nieuwe Meesters, nieuwe Wetten! Heb ik onthouden uit de lessen Vaderlandsche Geschiedenis, over een zekere Ganshof VanderMeersch…Voor de oorlog ’40-’45 vriend van Admiraal Canaris, chef van de Duitse Abwehr, vriendschap die duurde tot de krijgskansen voor Duitsland kantelden, die dan via via in Londen terecht kwam, om in September ’44 triomfantelijk als overwinnaar met de Geallieerden terug te komen, om zich aan het hoofd te zetten van de Epuratie, die duizenden Vlamingen in de kerker deed belanden. Of erger, aan de executie-paal… Dat er door zijn toedoen in Abbeville enkele onschuldige burgers vermoord werden op 25 Mei ’40, was hij intussen rats vergeten….
We zijn nu 5 dagen na Verkiezings-zondag.Ondertussen al iets gehoord over het feit dat deze verkiezingen ‘ongrondwettelijk’ zouden geweest zijn? Pas op! Ze zijn en ze blijven ongrondwettelijk, maar wie maalt daarom? Straks leggen de nieuw-verkozenen weer de eed af van ‘Getrouwheid aan Zus-en-Zo en aan de Wetten van het Belgische Volk. Wat neerkomt op 150 meineden, één per verkozene. Zij zweren, staande op de brokstukken van de Rechtsstaat, de Grondwet te eerbiedigen…
Maar : who cares! Agge mo leut het, zou Godfried Bomans gezegd hebben….
Let nog even goed op : mijn dagelijkse persoonlijke pispaal, de Heer Yves Desmet van De Morgen (alias Smetje van ’t Gazetje) komt nu aan het woord:

De PS van Di Rupo belooft constructief mee te werken aan het welslagen van De Wevers missie. Hij schat dat die een drietal weken zal duren. Dan kunnen de regeringsonderhandelingen beginnen en die moeten eerst B-H-V aanpakken. "We kunnen niet zonder een duidelijke oriëntatie over B-H-V aan het regeringswerk beginnen", aldus Di Rupo tegen de RTBF. Scepsis valt te ontwaren bij Philippe Moureaux, communautair expert van de Franstalige socialisten. "PS en N-VA zullen elk de helft van de weg moeten afleggen. Het wordt moeilijk."

Flupke Moustache, heu Flupke Moureaux, is ne goeie! Gaat het over de splitsing van de staatsschuld na de boedelscheiding, dan heeft hij het over 33/77, ha ja, want de Vlamingen zijn het grootst in getal hoofden per inwoner. Spreekt hij over toegevingen op communautair vlak, dan heeft hij het over 50/50, de helft van de weg. De Franscouillons beoefenen een raar soort rekenkunde, waar een normaal mens noch kop noch staart aan krijgt. Het is een raadsel hoe de uitkomst altijd weer in hun voordeel uitdraait! Hadden zij de NASA-berekeningen voor de vluchten in de ruimte mogen maken, dan waren zij nu de onbetwistbare heersers van het Heelal! Ze zijn, elk voort zich, lijk Alexander : alles voor mij e niets voor een ander….
Nu nog een toemaatje, weer uit DM, om duidelijk te maken welke goede Federale Regering er in de pipeline steekt. Samengevat in slechts 3 puntjes, die echter zo breed kunnen uitgediept worden als de zee breed en diep is. Elk begrip is een wereld op zich en de uitkomst zal iets zijn waar een kat haar jongen niet in terugvindt. Wat men er wel zal in terugvingen is de bestendiging van de Belgische slepende ziekte.
De Wever wil zich exclusief focussen op drie thema's: uiteraard de institutionele hervormingen, de budgettaire problemen en de sociaaleconomische uitdagingen.
Neen, Vlaanderen is met Weverken nog niet aan de nieuwe patatjes! Was het trouwens niet veelbetekenend dat hij, na de boodschap over zijn informateurschap voor de verzamelde Persn in het Vlaams, er niet aan toevoegde ‘Et pour les Wallons la même chose’…Neen! Meneerke moest, voor de vuist weg, zijn beste school-frans uithalen om de Heren te dienen…
Weverken Weverken Fijn, wilt ge een goed Weverken zijn (en de lachers op Uw hand krijgen…) geef dan in ’t vervolg een korte samenvatting van Uw Vlaamse speechkes in …het Engels. Dan kunnen wij voor veel geld de foto’s verkopen van al die open monden die stamelen : ’Pas compris’…..
Wat een zoete wraak na 180 jaar verfransing!

Geen opmerkingen: