dinsdag 29 juni 2010

PVV & VB & NV A IS ALLEN TEGEN EEN


.

PVV & VB & NVA IS ALLEN TEGEN ÉÉN


VOETBAL IS OORLOG

Niets is wat het lijkt…..

Panem et circenses, brood en spleen, en als dat niet meer hielp omdat in het wereldrijk der Romeinen teveel vreemde volkeren (als slaven?) werden toegelaten, tja, dan wist het niemand meer. En toen kwam Spartacus, die als de moderne syndicale leider, zich aan het hoofd van de opstandige meute plaatste.
En toen was het uit.
Nu zult U zeggen, wat heeft de ondergang van het Romeinse Rijk te maken met voetbal, of erger, met de PVV van Geert Wilders, of met de Vlaams-Nationalisten? Waarop ik zal antwoorden : niets is wat het lijkt….

Denk eens goed na! De harde kern der Vlaams-Nationalisten zit reeds jaren opgesloten en machteloos in een wurgend ‘cordon sanitaire’, waarin straks, als de Vette Vis niet oppast, zijn partij ook in terecht komt, tenzij zij ver-Schiltzten. Als hij integendeel voet bij stek houdt, lijk Geert Wilders, dan zal hij binnenkort ook diens lot ondergaan. Zij, het allegaartje der anderen, willen niet met hen regeren….
Natuurlijk willen ze dat niet, anders zouden de problemen tenminste opgelost geraken en zij bestaan immers bij de gratie van deze problemen, die ze notabene zelf geschapen hebben. En die zij trouwens ten alles prijze in stand willen houden.
Slechts twee voorbeelden, waar aan de grootste dezer twee, de PVV in Nederland gelukkig niet ziek aan is.
Eeuwenlange onderdrukking door een agressieve Latijnse volksstam met wie men verplicht wordt in één natie samen te leven. Wat nog draaglijk zou zijn, ware daar niet het tweede probleem ; de wilde immigratie van woestijnvolkeren die ons stilaan een barbaarse ‘godsdienst’ willen opdringen.
Vandaar enkele symptomen : afleiding van de aandacht door à la Woestijnvis van een scheet een donderslag te maken (milieu – ozon-gat – opwarming der aarde, enz) of door de dingen te verbloemen (niet Islam-strijders, maar Taliban – bosbranden ipv Al Quada-bosbranden – olierampen ipv Al Quada olie-rampen, enz). Of door het echte nieuws te vervangen door opvulling (vb Oorlog in Kirgizië of Oezbekistan, zonder daarbij te vermelden dat het om de naweeën gaat van 80 jaar communisme, om de strijd van elk volk voor vrijheid, om Moslims die weer eens op strooptocht gaan).
De grootste afleiding is dan ook de opgefokte hype rondom de sport, sportvedetten en sportgebeurtenissen. Om de wereld van ‘de ontspanning’ niet te vergeten : allemaal losse flodders om de aandacht af te leiden van waar het werkelijk om gaat. Media en establishment : het equivalent van de vroegere Romeinse machtshebbers…
Ach mensen wat zit ik hier te dazen! Een collega-blogger en tevens Italië-fan net als ik, doet het met veel minder woorden om te zeggen wat ik bedoel. Ik neem de vrijheid om zijn inspiratie hieronder in extenso over te nemen. Bedankt, Guido!

29-06-2010

Veilig en schoon Verona

Verona is de stad die ik het best ken in Noord-Italië. Ze is gelegen in een prachtige landbouwstreek (de "fiera agricola" in maart is de grootste van het land), omgeven door het Gardameer en de uitlopers van de Alpen. Door de stad loopt de Adige, een zijrivier van de Po die uit Zuid-Tirol komt en aan wiens oevers, midden in de stad, een middeleeuws kasteel staat, genre Castello di Sant'Angelo in Rome. Hét centrum is echter de Romeinse arena, waar elke zomer klassieke opera's worden gegeven. Wij, mijn vrouw en ik, maakten er Aida, Nabucco, Turandot en Don Carlo mee, allemaal gezongen door de beste zangers van hun tijd. Verona is ook de stad waarin de legende van Romeo en Julia plaats vond, legende die vereeuwigd werd door Shakespeare en op muziek gezet door talloze klassieke componisten waaronder Gounod, Bellini en Prokofief.
Verona wordt sinds 2007 bestuurd door de Lega Nord, een partij die oorspronkelijk opkwam voor de onafhankelijkheid van Padanië, de hele vlakte van de Po tussen Turijn en Triëste. Ze maakt nu deel uit van de rechtse coalitie van Silvio Berlusconi en bestuurt momenteel zo'n 355 gemeenten in Noord-Italië. Ze heeft ook twee gewestelijke gouverneurs, één voor Piemonte (Turijn) en een in Veneto, waar ze met 35% van de stemmen de grootste partij is geworden.
Sinds de Lega Nord Verona bestuurt is daar e.e.a. veranderd. Geen illegale Afrikaanse straatverkopers meer, geen Zuid-Amerikaanse muzikanten, geen straatprostituees uit Oost-Europa. Allemaal weggejaagd met de bedreiging van hoge boetes, ook voor de "klanten". De bouw van moskeeën wordt er niet toegestaan. Alleen immigranten met een verblijfsvergunning en werk zijn er welkom.
Flavio Tosi (41) de nieuwe burgemeester sinds 2007 heeft de goedkeuring van 70% van de inwoners. De Italianen en mensen die langer dan tien jaar in Verona staan ingeschreven, krijgen voorrang bij de toekenning van de gemeentelijke huurwoningen. In de vrije sector verhuren veel huiseigenaren sowieso niet aan buitenlanders. "Wie ik het moeilijk maak", zegt Tosi,"zijn buitenlanders die niets uitvreten en overlast bezorgen".
Wat een verschil met ons landje, waar een centrum voor zgz gelijke kansen de eigen mensen in het verdomhoekje plaatst en als een inquisitie te werk gaat. Vergeten we niet, dat Italië ook tot de EU behoort en dat daar blijkbaar heel wat kan wat hier niet mogelijk is in onze politiek correcte samenleving. Als men ziet hoeveel geld Fedasil bv hier kost en hoe pover het resultaat ervan is, dan kan men zich wel degelijk vragen waarmee we bezig zijn.

http://blog.seniorennet.be/guvaal/

Pssst
De provincie Zuid-Tirol is Italiaans grondgebied sedert WO I (geheel of gedeeltelijk?) en wordt in Italië Alto Adige genoemd. De taal is er Duits en/of Italiaans. Vandaar dat er ook strubbelingen zijn, die elke dag luider klinken, voor een terugkeer bij Oostenrijk. Weeral een conflict dat toe te schrijven is aan het 19de eeuws étatisme/imperialisme…Ach Verona….Waarom alleen Verona?

STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: