maandag 28 juni 2010

SCHEIDING KERK EN STAAT


.


SCHEIDING KERK EN STAAT


Het ene geloof is het andere niet….


Waarom is Van Gheluwe geen Muzelman geworden? (**)

Terzake de Rooms Katholieke Kerk….

Laten we gewoon de vechtenden scheiden! Elk in een andere hoek van de boksring bijvoorbeeld…Dat zou pas scheiding zijn tussen Kerk en Staat! Elk zijn eigen gebied afbakenen! Maar neen! Het zijn precies klein jong die elkaars speelgoed willen! Ze willen mordicus op elkaars territorium komen en bij die veroveringstochten vallen er spaanders….Op lange termijn is de Kerk het sterkst, maar op korte termmijn moet ze de duimen leggen…Ze zijn er met open ogen ingetuind! Van Gheluwe moest zichzelf zijn gaan aangeven, en niet wegkruipen als een geslagen hond. Vandaag of morgen wordt hij daar met veel bombarij bij zijn nekvel mee naar buiten gesleurd.

En een oproep naar de ‘slachtoffers’ toe lanceren, om uit hun schelp te komen…Stel U voor dat men hetzelfde zou doen om zich bekend te maken bij de slachtoffers van inbraken of andere criminele feiten …De oproepen hadden beter naar de daders toe gericht geweest, die dan al naar gelang hun medewerking met het onderzoek, op clementie hadden kunnen rekenen. Ik kan mij van de indruk niet ontdoen, dat men voor de slachtoffers gemikt heeft op de spreekwoordelijke afkoop- of ‘Wiedergutmacungs’ bedragen. De Kerk is rijk genoeg!

Hieronder uit het braaksel van een ‘Politiek Commentator’ (*) die met een raket door de aspecten van een gerechtelijk onderzoek fietst, een stukje groen-gele gal. De man giet zijn braaksel in de gazet, niet gehinderd door enige kennis terzake, maar met een flinke bagage aan leedvermaak. Schuldig of niet : de balse Sinterklazen van de Kerk moeten hangen. Als geheel, zonder individueel schuldig of niet te zijn. !

Alles moet worden onderzocht met een vrijzinnige progressieve stofkam. Desnoods op secreet gezet, alles en iedereen! Er komt een onderzoek! En wat een onderzoek! Niet alleen door de grootte maar vooral door de brutaliteit er van. Zelfs de geniepigste Gestapo-man heeft nooit gedaan wat de belse recherche durft : een gebedshuis schenden, graven schenden, een vergadering van bisschoppen gijzelen, alle computers in beslag nemen, hun eigen schriftelijke akkoorden met een onderzoekscommissie aan de laars lappen.

Wat zeg ik? Gebedshuis? Een kathedraal, ja! Grafschennis? De graftombe en/of praalgraf van maar liefst 3 kardinalen waren het! Overleden in een geur van heiligheid proefondervindelijk vastgesteld bij de huiszoeking, en nu verdacht van medeplichtigheid aan kindermisbruik, waarover hun Grote Baas gezegd heeft, dat ze beter met een molensteen om de hals in het diepste van de zee waren geworpen….

Als dat ooit verfilmd wordt, wordt de film een grandioos wereldsucces!

Maar er zijn tijden geweest, waar zelfs een moordenaar van vader en moeder binnen een kerk tijdelijk asiel genoot. In het Huis van God geen wapengekletter : dat wist zelfs de SS, die met hun honden de wacht bleven optrekken. Aan de kerkdeur! Op TV zagen we een rechercheur bij de sarcofagen, in hemdsmouwen, druk doende met bezig zijn, met het pistool grijpensklaar op de heup…

De organisatie, de inval, de timing, de omvang, de ampleur, de arrogantie, de commentaar, dat alles onder de ogen van de TV-camera’s, die wonder-boven-wonder onaangekondigd uit de lucht kwamen vallen : zelfs Hitler had het nooit gedurfd! Gehaast als dieven om hun buit in veiligheid te brengen, zagen we dossiermappen door de lucht vliegen : het kon niet rap genoeg gaan…camions vol die beschaamd wegreden… Kindermisùisbruik is erg, zegt U? Wel, de remedie was erger dan de ziekte! Nooit werd de Kerk, omwille van enkelen, zo erg en zo hartsgrondig ten schande gemaakt. En dat was wel de bedoeling….

Ik stel mij voor dat hetzelfde was gebeurd op de Reyerslaan, waar er heel zeker erger zaken gebeuren dan in de Kerk, hoe zou de Linkxe Kerk gereageerd hebben? Hoe zou de Moslim-Broederschap gereageerd hebben moesten zij en hun wereldbedreigende terroristische aanhang dergelijk bezoek ontvangen hebben?

Waarom heeft men destijds de Roze Baletten, de Bende van Nijvel, niet op dergelijke schaal aangepakt? Bang om in eigen vlees te snijden?

De Kerk in Vlaanderen (in Wallonië minder) ligt op apegapen, en als men nu de herders slaat, verspreidt men de kudde…Al zou het kunnen, dat het kerkbezoek nu eerder toe, dan afneemt…

Ik hoop alleen maar, dat ons Volk veerkracht genoeg heeft om dit te boven te komen, als het vacuüm ondertussen niet opgevuld wordt door iets anders. Iets dat niemand wil, maar dat stilaan onafwendbaar wordt…

Laat het juist nu lukken, dat ons land binnen twee dagen het Europees Voorzitterschap waarneemt, waardoor automatisch de ogen van heel de wereld op Brussel zullen gericht staan…Een mooie gelegenheid om daar iets aan te doen, niet? Er is geen regering! De koning zit in Kongo-land : de kat is van huis, de muizen kunnen dansen! De wraak zou zoet zijn!
Ruimschoots hert ogenblik dus om de finale in te zetten van De Stomme van Portici!

In afwachting raad ik de Kerk aan in de catacomben onder te duiken. Zoals in de tijd van Nero in het Oude Rome. Anders worden ze voor de leeuwen gegooid. Of weerszij de Via Appia opgehangen, met teer overgoten en in brand gestoken.

Van Gheluwe, en al die anderen? Ja, kijk…In de Bijbel is er een precedent, voor wie de Baas verraadt. Het volstaat de 30 zilverlingen op de vloer van de Tempel te gooien, liefst daar waar het neefje ze kan vinden, en met de koord in de hand een voor dergelijk doel geschikte boom op te zoeken. Op die manier ontsnapt men aan de menselijke Gerechtigheid, maar niet aan de Goddelijke….

Laatste oordeel
28/06/10 07u01

Nu heeft ook paus Benedictus XVI kritiek op het Belgische gerecht. Zoals verwacht viseert de paus het evidente gebrek aan verstand van de speurders: het was absoluut ongepast te krabben aan de graven van wijlen kardinalen Suenens en Van Roey. Die fout is niet zomaar dom, maar vrijwel onverantwoord: wie dit zo gevoelige onderzoek van binnen uit had willen saboteren, had het niet slimmer kunnen aanpakken. Men hoeft zelfs geen amateur-psycholoog te zijn om te begrijpen dat Rome écht geschokt is over dit nieuws. En dat het Vaticaan een dergelijke fout maximaal zal uitbuiten.

….

Vandaar dat de Vaticaanse interventie, hoe stoer ook, vooral een schot voor de boeg is. Rome laat weten dat de Belgische overheid extra terughoudend moet zijn als er in een gerechtelijk onderzoek priesters of bisschoppen betrokken zijn. Dan verkiest men een interne tuchtprocedure. Bijvoorbeeld via een commissie-Adriaenssens. Tot bleek dat de bisschoppenconferentie vorige week nog vergaderde over de vraag of die Adriaenssens echt wel kennis moest hebben van 'verjaarde dossiers'. Dat agendapunt alleen al verraadt dat de kerk een dubbele agenda heeft. Zelfs jegens haar eigen commissie-Adriaenssens.

….

Zeker: het gerecht is niet onfeilbaar. Het is vaak ruw met slachtoffers. Schaadt wel eens de vertrouwelijkheid van het dossier. Maar: het gerecht is het gerecht. De ultieme, en uiteindelijk de enige instantie om te straffen, vrij te pleiten, en dus te oordelen. In een democratie is Het Laatste Oordeel geen muurschildering in de Sixtijnse kapel, maar een absoluut prerogatief van de rechterlijke macht.

Walter Pauli
Politiek commentator (*)

(*) Wat heeft politiek met kindermisbruik te zien?

(**) Voor wanneer is de inval in de moskeeën voorzien, nu het kindermisbruik, dat sedert Mohammed ingesteld is, officieel in de Koran verdedigd wordt? Het kind-vrouwtje Aïsha was 9 jaar toen het ‘huwelijk’ geconsommeerd werd…Zij moest, schrijft ze zelf, haar spel met de poppen onderbreken, toen haar moeder haar riep, de handjes wassen en bij haar ‘man’ gaan….waarmee ze trouwens al 3 jaar getrouwd was. Waarom, zo kunnen wij ons afvragen, is Van Gheluwe geen Muzelman geworden? Met kinderen scharrelen is daar ‘koeltoer’ en voor ‘koeltoer’ moet men ‘respect’ hebben…..

STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: