donderdag 24 juni 2010

TOUT EST BON DANS LE COCHON


.

TOUT EST BON DANS LE COCHON


H. SINT ANTONIUS ABT, B.V.O.

Heilige Sint Antonius Abt,
Bid Voor Ons….
En voor zijn Zwijntje

De titel van dit stukje is ontleend aan de protestmarsen/volksfeesten in Parijs, als reactie op het varkens-BBQ verbod van een paar dagen geleden. Paris aime les cochons! Dat we dat nog mogen beleven : een no-nonssens protestbord in een stoet waarop staat “Tout est bon dans le cochon”….Het varken Knorretje dat alle Parijzenaars achter zich krijgt! Groot en klein, arm en rijk, Linkx of Rechts, royalist of republikein : “Touche pas à mon Pôte’…De boodschap moet ingeslagen zijn!

Het varken als Anti-Muzelman virus! Het zat er al lang aan te komen! Maar door al dat ongeloof dat onze streken teistert, was het een beetje op de achtergrond geraakt…Knorretje, met zijn Patroon, de H. St Antonius Abt, is ons geheim wapen teen de Islam! Het varken op zich is een heel proper dier, is milieu vriendelijk, kan, als er tevelde wordt getrokken, gemakkelijk mee gevoerd worden als levend proviand voor de BBQ. Zijn vlees helpt trouwens om de respectievelijke standen (arm –armer –armst, rijk –rijker- rijkst) perfect in harmonie met elkaar lte laten even. De rijken eten de beste brokjes, de armen de afval.
Hmm! Zwijnspootjes!
Terwijl de Fransen in Parijs zingen dat “leur jour de gloire est arrivé” (veel te vroeg dus) en daarbij deze keer hun wensen voor werkelijkheid nemen want die jour de gloire op de Islam ligt nog in een zeer ver verschiet, zitten de troittoirs vol Muzelmannen. En elders vol Muzelvrouwen. En nog elders met Muzelkinderen. Op blote voeten, met hun achterste, rij na rij, omhoog. Tonen ze nu door hun hoofd te buigen hun onderwerping aan Allah, of aan ons meteen hun derrière? Of beide samen?!
Moesten wij, studenten, zoiets hadden durven doen, 50 jaar geleden, weliswaar met andere drijfveren (!) dan zouden de flikken in de kortste keren daar geweest zijn met hun waterkanonnen en hun hoekige gepantserde rijkswachtbussen om de ‘administratief aangehoudenen’ af te voeren. Om 24 uur later terug op straat te worden gezet, bont, beurs en blauw gemept…
Vandaar volgend advies aan alle comilitones, huidige en toekomende : richt een godsdienstige sekte op, bouw plaatsen voor de eredienst, houd verkleedpartijen, schrijf een heilig boek over Uw geloof en jullie zijn voortaan onschendbaar! Benoem een patroonheilige die jullie boven alles willen vereren : Sint Antonius-met-zijn-Zwijnte, een onversneden heilige uit Het Rijke Roomse Leven! Zelfs als er dan winkelruiten sneuvelen, magazijnen geplunderd, auto’s in brand gestoken worden en vrouwen gemolesteerd : zeg dat het jullie koeltoer is en dat jullie respect verlangen, geen gevangenisstraffen!
Van Pastoors zullen jullie geen last hebben, en tegen Muzemannen beschermen jullie zich door in jullie midden steeds een paar varkenskoppen mooi in mandjes ingelegd mee te dragen, onderweg naar Sint Antonius-met-zijn-Zwijntje. Zie Felix Timmermans voor uitleg over de folkloristische kant.


(*) Sint Antonius Abt: zie www.adolphus.nl/xus/anton2vark.html

STOP EEN BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: