dinsdag 29 juni 2010

WORDT U AL GEHOLPEN


.

WORDT U AL GEHOLPEN?


The Horor Saga


Terwijl de Koninklijke Infomateur zich informeert,
zodanig dat de Europese vlag van kleur verschiet
wordt de EU Evil Union een vaderlands akkefietje…

Laatst stond ik, ietwat verdwaasd, voor het uitstalraam van een of andere zaak, waar ik absoluut niets had verloren. Tot een indringende stem achter mij vroeg :’Wordt U al geholpen, Meneer?’
De persoon achter mij kwam mij vagelijk bekend voor. Tiens, dacht ik, is Dominee Pandy ook vervroegd vrijgekomen? Wist ik niet. Was dit ùisschien de zaak van zijn dochter? Ik luisterde met belangstelling, maar verstond er geen bal van. Resomatie? Crymorisatie? Was dit een enquête voor een nieuw woordenboek, of een opname voor weer eens een onnozele banana-split?
Toen realiseerde ik mij te zijn stilgevallen bij het ietwat pompeus bijgewerkt uitstalraam van een vertegenwoordiger van de ‘uitvaartsector’…Djezus Marrante, dacht ik….Het gaat hier om crematie…Ik word al ongemakkelijk bij dat woord, waardoor ik, sinds het doorbreken van deze alternatieve begrafeniswijze, afgekeken van de crematie-ovens in de concentratiekampen, het woord ‘crema’ , het Italiaans woord oor slagroom/roomijs, niet meer kan horen of zien. Wat krap lastig is voor iemand die dagelijks rond zijn oren ‘gelati’ ziet likken, tot de deftige meneer met aktetas toe, die verloren in de menigte al likkend door het straatbeeld loopt. Ook is het zo, dat er bij ons, voor we gaan BBQ-en, er eerst flink wat aperitief achter de kiezen moet. Ook bij varkensribbetjes die U het water in de mond doen komen, moet ik immers altijd terugdenken aan mijn ex, die mij vele jaren geleden is voorgegaan. En van wie zelfs geen stofje meer is overgebleven. Is een manier lijk een ander om een vechtscheiding te verwerken….Al had ik nog liever dat ze was blijven branden in de hel….
Toen, die morgen, met de adem van die Meneer in mijn nek, die bij nader toezien dan toch niet Dominee Pandy bleek te zijn, zag ik het beeld van het graf van mijn lieve ouders, die rustig bij elkaar onder de kerktoren lagen te wachten op het Einde der Tijden…Die zijn niet echt gestorven en begraven, zolang we daar af en toe eens langs kunnen komen.
Wel, dan ga ik U hieronder vergasten op een stukje heerlijke lectuur, waar zo te horen, Minister Burger zijn tijd mee verdoet. Zeg nu nog dat de man zijn tijd niet ver vooruit is!
Elders, maar even renoverend als dit, las ik vandaag dat de Niveanen niet alleen helemaal akkoord zijn met de wilde immigratie, maar dat ze ook zinnens zijn er hun enthousiaste medewerking aan te verlenen. Door het promoten van het ‘coachen’. Enfin, het zou er op neerkomen, dat eenieder zijn persoonlijke asielzoeker begeleidt; koestert en leidt. Zes miljoen Vlamingen die zes miljoen immigranten onder hun hoede nemen. Als dat niet de gedroomde methode is om hun kiezers te zien verdubbelen! Krek dezelfde formule als bij de PS. En wat meer en beter is : het is precies wat de Raad van Europa wil, voortgaande op het postief stemgedrag van Frieda Brepoels (NV A) in Strassburg…De nodige infrastructuur voor al dat ‘coachen’ zou reeds bedacht zijn, en de nodige kredieten reeds begroot. Het wachten is alleen op de resultaten die de Vette Vis, die nu al 3 weken lustig ronddartelt in de Belgische wateren, behaalt. Voor geval er nieuwe verkiezingen komen, omdat water nu eenmaal niet te verzoenen is met vuur, tenzij het verdampt, worden de plannen weer opgeborgen, daar deze een te gemakkelijke schietschijf zouden vormen voor het Vlaams Belang. Men blijft nochtans positief denken, wetende dat in 2014 de operatie ‘coach’ reeds vaste voet aan de grond moet hebben, wil men de verkiezingen nog eens winnen.
In die tussentijd geeft Philippe Moureaux (71), de PS-Frankensteinse Burgemeester van Ruisseau du Moulin, voorheen Molenbeek, het goede voorbeeld van wat bedoeld wordt met zo’n ‘coaching’ van bijvoorbeeld een Marokkaanse Schone (35) : U trouwt er gewoon mee. Meteen zijn ook alle foefelarijen voor naturalisatie van de baan en is de zoektocht naar asilyum voorgoed voorbij. Wat meer is, op die manier zijn de vetpotten van de macht onder handbereik….en blijven de esbattementen van de Roze Baletten voor een getrouwd man definitief begraven.
Waarlijk, waarde Geert Burger, twee wereldschokkende initiatieven, waarvan we niet eens wisten dat we ze mankeerden : de vernieuwing in de uitvaartsector en de vernieuwing in de allochtonen verwelkoming. Dat het land ondertussen wankelt op de rand van de afgrond : wie maalt daar nu om!?

NV-A, wij danken U!

Uitvaartsector vraagt om lijken op te lossen
29/06/10 07u00
Op vraag van de uitvaartsector laat bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA) onderzoeken of lijken in de toekomst ook opgelost zouden kunnen worden. De nieuwe techniek, resomatie genaamd, is veel minder belastend voor het milieu dan het traditionele begraven of cremeren. Het duurt nog vijf jaar voor we zover zijn. Tegen die tijd is het idee ingeburgerd om lijken op te lossen
Bruno Quirynen (Vlaamse Autonome Raad voor Uitvaart
In Canada worden komende maand de eerste lichamen geresomeerd en in Californië ligt een wetsvoorstel op tafel dat het procedé legaal moet maken. Elders in de wereld gokt men op een andere methode: lijken vriesdrogen.

Cremeren zorgt voor een te grote CO2-uitstoot en bij begraven komen allerlei toxische stoffen vrij in de grond, om nog maar te zwijgen van de plaats die ingenomen wordt. En dus is de uitvaartsector al jaren op zoek naar alternatieven. Twee van die technieken: resomeren en cryomeren lijken nu definitief door te breken.

Bij resomeren of alkalische hydrolyse wordt het lichaam als het ware opgelost. Het lijk wordt in een aluminium container geplaatst waarin water en een chemische oplossing zitten. In drie uur tijd wordt het lichaam vloeibaar. Enkel van de botten blijft een residu achter dat aan de nabestaanden bezorgd kan worden. Het sciencefictiongehalte is bijlange na niet zo hoog. Vanaf juli zal de techniek in Canada toegepast worden. Twee Amerikaanse firma's hebben inmiddels 'resomatoren' op de markt gebracht. Volgens de producenten mag de vloeibare reststof gewoon mee het riool in. Dat is overigens nog een heikel punt, want op dit moment buigt de Europese Commissie Gezondheid en Consumentenbescherming zich over de vraag of dat wel degelijk zou kunnen.

Voor de andere techniek, het cryomeren, wordt het lichaam in vloeibare stikstof gelegd en geruime tijd afgekoeld tot min 196 graden. Het lijk wordt vervolgens teruggebracht tot minieme deeltjes, opnieuw te vergelijken met de as die meegegeven wordt na een crematie. De techniek werd al tien jaar geleden ontwikkeld in Zweden maar kampte met nogal wat kinderziektes. Pas volgend jaar zal in Zweden, waar het vriesdrogen van lijken de naam promessie kreeg, het eerste 'promatorium' de deuren openen. Gemikt wordt op 1.500 promessies per jaar. Ook Groot-Brittannië en Nederland zijn geïnteresseerd maar de wet laat het momenteel niet toe.

Het is vooral de eerste techniek die de begrafenisondernemers interesseert. "Er zit een nieuw decreet over de crematoria aan te komen", legt Bruno Quirynen van de Vlaamse Autonome Raad voor de Uitvaart (VARU) uit, "en wij zouden graag hebben dat van de gelegenheid gebruikgemaakt wordt om het decreet aan te passen dat voorziet dat lichamen enkel begraven of gecremeerd kunnen worden. Het vriesdrogen lijkt ons minder interessant. Er wordt nog altijd behoorlijk wat energie verbruikt, maar resomatie is wel iets wat we zouden willen kunnen aanbieden. In een beginfase zal het natuurlijk een investering vergen, maar ik zie niet in waarom het op termijn voor de consument duurder zou moeten zijn dan crematie. Er wordt minder energie gebruikt en we hopen het ook lokaal te kunnen doen zodat verre verplaatsingen naar crematoria overbodig zijn." (Kim Herbots in De Morgen)

Pssst
Wie zijn gat verbrandt, moet maar op de blaren zitten! Dit in de richting van de Vlaams-Nationalisten, sectie ‘Afgebleekt’, die hopelijk voor de laatste keer in hun leven, NIET op het Vlaams Belang hebben gestemd…..

STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: