vrijdag 2 juli 2010

O WA ZIJDE GAA LOEMP


.

O WA ZIJDE GAA LOEMP


Brabo in 2010…


wordt in 2.710 vervangen
door De Wever & Bourgeois, naar het model van
Pieter De Coninck en Jan Breydel.


…zo loemp! Da hemmekik in joare niet gezien, zo loemp!

En wij worden ondertussen, net zoals de eerste de beste ‘platte meutte’ (*), bij den bok gedaan...met een tricolore strikje tussen onze horens.

Het allegaartje van verstokte belgicistische waterdragers heeft een week aan een stuk kunnen defileren voor de would be Vlaamse Nationalist, die inmiddels een Leterminator II is geworden, and that was it. Als laatste in de rij verscheen vandaag di Rupo, maar die werd door ’t WC-raampje terug buiten geholpen…Een ingestudeerd nummertje om te beletten dat de TV-camera’s diens ziel konden peilen. Als weekeind werk mag den Bart nu op de keukentafel zijn huiswerk maken, om dat maandag aan de Grote Baas te gaan voorleggen.

Nu moogt U twee keer raden, hoe den Bart zijn tong heeft moeten draaien, om met geen stommiteiten te moeten uitkomen. Eerstens : in welke taal? Antwoord : de taal van de meesters, uiteraard. Groot probleem : den Bart kan dat niet alleen. Hij moet dus de hulp inroepen van Franstaligen, om geen fouten te schrijven. En hoe kan hij dan zeker zijn, dat daar geen misverstanden aan het papier toevertrouwd worden?….Ten andere, Sirre heeft toch geen verstand van al die staatszaken. Hij moet de brief dan ook doorgeven naar zijn adviseurs, en die zijn per definitie ranstaligen. Het moet dus wel in ’t Frans….En de media? Die zijn bezig met het Voorzitterschap, met de WK voetbal, met Rock Werchter.

Maar den Baert maakt zich geen zorgen. Iedereen weet dat hij de Bijna Slimste Mens ter Wereld is (van Berchem en omliggende) en zo iemand laat zich niet bedriegen!

Bart is meer begaan met het invullen der vacatures, en met de PR van de partij, want vanaf maandag wordt deze echt groot. Veel postjes, veel gebakjes en vooral veel poen. Neen, den Bart is, samen met zijn ministers in de nieuwe regering, er van overtuigd dat er geen einde moet komen aan belgië. Integendeel : zij zijn erdoor groot geworden. Zonder belgië geen NV A. Hoe zou men dan de tak afzagen, waarop men zit?

Dat den Bart, als Koninklijk Informateur zeker geen contact wilde hebben met ht Vlaams Belang, is een teken aan de wand. Het is zijn levensverzekering. En over dat ‘cordon sanitaire’ spreekt hij niet meer. Hij past het gewoon toe….In Juli 1302 hadden we andere leiders. En het resultaat was ernaar! Denkt U dat er over 700 jaar nog gesproken wordt over Bart De Wever? Of ’t zou moeten zijn, dat er voor hem, naast Geert Burger, toch ooi teen standbeeld komt in Antwerpen. In de plaats van Brabo….

Ach ja… Als niets komt tot iets, dan kent iets zichzelve niet…..

De strijd gaat dus niet alleen onverminderd verder : hij begint pas voorgoed. De Afgeleefden hebben de teerlingen gegooid en zij moeten er nu meer verder….

Dit weekeinde gaan we uit vissen. Zin om mee te komen?



Pssst

Het deuntje van de titel hierboven is gewoon toeval. Het mag geenszins automatisch in verband gebracht worden met den Bart, alhoewel enige connotatie er toch niet vreemd aan is. Het kan ook de warmte zijn….



(*) Wat een ‘platte meutte’ is, zou ik echt niet weten. Waarschijnlijk een dialectwoord uit het Antwerpse, mij bijgebleven uit mijn soldatentijd. Maar door de context waarin het gebruikt werd, kwam ik op de gedachte dat het gaat om een zeer jong vrouwelijk kalfje, opgevoerd in een eerder achterlijke sfeer. Een boreling wordt toch ook een ‘plat kinneke’ genoemd?


STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK !!

Geen opmerkingen: