woensdag 28 december 2011

571 WOLF IN SCHAAPSVACHT VERBORG WAALSE ARROGANTIE

Wereldvreemde dromer


Of raddraaier van formaat?
---------------------
Hoe de naam is van iemand die ontwaakt, en uit het raam van zijn slaapkamer de Blauwe Planeet meent te zien? Ik denk eerder dat die thuishoort daar waar mensen met een gezonde geest liever wegblijven. Zelfs al is die plaats een Paleis, omdat Paleizen zowel ondergronds als bovengronds altijd met andere Paleizen in verbinding staan…

Hoe konden wij dat ook maar één ogenblik vergeten zijn! Dezelfde arrogantie via Merchiers over Van Roey en Danneels, naar Léonard : één tricolore onderlaag over de gebogen rug van 6,5 miljoen Vlamingen : de ideale weg voor carrière-planning!







N-VA: 'Gelovigen moeten maar oordelen over Léonard'
N-VA laat het aan de katholieke gelovigen om te oordelen over de kerstuithaal van aartsbisschop André Leonard naar partijvoorzitter Bart De Wever. Volgens de aartsbisschop gebruikt De Wever zijn intelligentie voor 'een zaak die niet de goede is'.
'Dat is zijn mening en hij heeft daar recht op', klinkt het bij N-VA-woordvoerder Jeroen Overmeer. 'De mensen voor wie hij spreekt - zijn gelovigen - moeten maar oordelen.'
Léonard deed zijn uitspraken op kerstdag in het Franstalige tv-programma L'Invité (RTL-TVi). Gevraagd naar zijn mening over De Wever sprak de aartsbisschop van 'een intelligent man'. 'Maar hij heeft zijn intelligentie ter beschikking gesteld van een zaak die niet de goede is', vervolgde hij.
'We moeten samenleven in dit land. Een houding die elk compromis weigert, is niet de goede houding', vond Léonard nog.
Bij N-VA reageert men lauwtjes op de vingerwijzing. 'Ook voor Léonard geldt het recht op vrije meningsuiting. Zijn gelovigen moeten maar oordelen.'
De Wever herinnert ook fijntjes aan de voormalige Brugse bisschop Emiel-Jozef De Smedt, die de gelovigen in 1958 waarschuwde dat stemmen voor de Volksunie een zonde was. 'Dat is hem ook niet echt in dank afgenomen.'
De Wever vindt het opmerkelijk dat mensen dus 'telkens weer dezelfde stommiteiten' doen.
---------------
Vlaams Belang wil splitsing van het aartsbisdom
Bart Laeremans, gecoöpteerd senator van Vlaams Belang, reageert verontwaardigd op de uitval naar Bart De Wever van monseigneur Léonard. 'Ik kan u niet langer als mijn herder beschouwen, want u misleidt de mensen.' Hij pleit voor een splitsing van het aartsbisdom.
'Bart De Wever is een intelligent man. Alleen jammer dat hij zijn intelligentie ter beschikking heeft gesteld van een zaak die niet de goede is,' zei Léonard gisteren op RTL.
Bart Laeremans, senator bij Vlaams Belang, reageert zeer boos.
'Als kerkleider bent u met deze uitspraak zeer zwaar in de fout gegaan. Want uw vermaning geldt meteen ook voor alle Vlamingen –waaronder vele gelovigen- die zich niet langer met de Belgische compromissen kunnen verzoenen. Aan al deze mensen zegt u nu dat zij “zich niet voor de goede zaak inzetten”.'
Als Bart De Wever dus voor een foute zaak strijdt, zegt Laeremans, dan strijden honderdduizenden Vlamingen voor een foute zaak. 'Wat dan met de honderdduizenden Vlamingen die opkomen voor de onmiddellijke ontbinding van België? Waarom kan men geen goede katholiek zijn en tegelijk van oordeel zijn dat dit kunstmatige land zijn tijd gehad heeft?'
Laeremans vindt dat de kerkleider zich niet moet uitspreken over partijpolitiek. 'Het is niet aan de kerk om zich in te laten met partijpolitiek en zeker niet om morele uitspraken te doen over de Vlaamse zelfstandigheid. Het hoofdstuk van kerkelijke bemoeizucht was in Vlaanderen voorgoed afgesloten. Dat een Waalse aartsbisschop nu de lof komt zingen van de regering Di Rupo, die in Vlaanderen niet eens een meerderheid heeft, zal de populariteit van deze regering alleen maar verzwakken.'
De senator stelt dat hij Léonard niet langer als zijn herder beschouwt omdat hij de mensen misleidt. Hij pleit voor een splitsing.
'U kan in mijn ogen nog maar één nuttig ding doen. Dat is de splitsing organiseren van het Aartsbisdom Mechelen-Brussel. Zodat we eindelijk werk kunnen maken van een Vlaamse en een Waalse kerkprovincie. Met een Vlaamse en een Waalse aartsbisschop
----------------
Léonard houdt niet van De Wever

Aartsbisschop André Léonard was op kerstdag de praatgast op L' Invité, een programma op de commerciële zender RTL-Tvi. Toen presentator Pascal Vrébos aan Léonard vroeg wat die dacht van Bart De Wever (N-VA) nam Léonard naar gewoonte geen blad voor de mond.

'Hij is een intelligente man en intelligentie heeft altijd een verleidelijke kant. Maar hij heeft zijn intelligentie ter beschikking gesteld van een zaak die niet de goede is. We moeten samenleven in dit land. Een houding die elk compromis weigert, is niet de goede houding.'

De Wever was trouwens niet de enige politicus over wie Léonard een mening had. 'Ik heb veel respect voor het werk dat Elio Di Rupo (PS) geleverd heeft om een regering te vormen.'

'Maar hij moet beter Nederlands leren, zoals hij beloofd heeft dat hij zou doen', zei Léonard later in het programma.

De aartsbisschop nam tijdens L'Invité ook met de glimlach deel aan een kleine quiz waarin hij alsof het om een luchtig onderwerp ging de begrippen 'eremoord op Sadia Sheikh', 'het seksueel misbruik van Roger Vangheluwe', 'abortus' en 'godslastering' naar belangrijkheid moest rangschikken.

De aartsbisschop veranderde niets aan de volgorde.

Indignados

Tijdens zijn homilie op kerstavond in de Brusselse Sint Michiels en Sint Goedelekathedraal veegde Léonard bankiers en speculanten de mantel uit door hun 'ongebreidelde geldhonger' te hekelen.

Léonard bekende dat hij sympathiseert met de indignados of de 'verontwaardigden'.

'Zij protesteren', zei Léonard, op verschillende plaatsen in de wereld 'tegen de kwalen van het neoliberalisme, dat zich vandaag over de planeet verspreidt en werkloosheid, uitsluiting en materiële en spirituele armoede teweegbrengt'.

De aartsbisschop had het over 'de economie van de winst die opgehemeld wordt ten koste van de meest kwetsbare mensen' en over 'de financiële crisissen die veroorzaakt worden door de ongebreidelde zucht naar onmiddellijk rendement en waarvan de factuur vooral door de zwaksten betaald zal worden.'


-------------------
Diagonaal herlezen

Die Kerkelijke Hovaardigheidsbekleders kunnen het niet laten, hé! Het zijn precies Kerk instituten op zichzelf die aan zichzelf genoeg hebben.. Wolven in schaapsvacht, aangesteld om de kudde te leiden tot meerdere eer en glorie van zichzelf.…..Waarom dacht ik nu meteen aan Bisschop Roger Van Gheluwe, als Mgr Leonard zijn snoepjes uitdeelde aan Di Rupo?
Het wordt inderdaad tijd dat, naast aan het kunstmatig land, ook een einde wordt gesteld aan het kunstmatig aartsbisdom. Dan kan er, beneden de taalgrens, naar hartelust verder onder elkaar met geleend geld gepotverteerd en gemoord worden (André Cools) ….
Wij in Vlaanderen hadden ons al honderden jaren eerder moeten aansluiten bij het ‘ketterse’ Noorden. Hadden wij dus nooit die Belgische miserie gekend! Maar neen, wij moesten ons zo nodig met de Spaanse laars op onze rug trouw blijven onderwerpen aan het gezag van Rome…
Vlaming zijn, is iets lijk zwanger geboren worden. Men kan ook niet een beetje zwanger zijn….Ik hou het op deze vergelijking, bij gebrek aan iets beters!
Bart DeWever en de NVA zijn Vlamingen die hun zwangerschap verbergen om zo de Staat van Genade te veinzen voor Laeken en Mechelen. Zij doen dat voor 30 zilverlingen. Want een overtuiging moet hen opbrengen. Misschien dat het gehele zootje binnenkort weer kan samengaan met de CVP, de o zo christelijke partij van de naast-de-pot-plassers….
-------------------
PS (tiens, dat zijn nu toch wel toevallig dezelfde initialen als die van de Parti Scadale, de partij waarvan Elio Di Rupo, voornoemd, de aanvoerder is)
Mgr Léonard is toch niet vergeten dat in Luik weer tegen een 5-tal topfiguren van de Waalse Partij van Di Rupo een gerechterlijk onderzoek loopt wegens gesjoemel? Moest er dus niet eerst en vooral gewaarschuwd worden voor gesoemel? Heeft Monseigneur trouwens al kennis van de politieke partij van de Luikse Muzelman-Slachter die 7 mensen de dood injoeg door middel van handgranaten? Sedert Hans Van Themsche en diens ‘racistische moorden’ in Antwerpen, weten we dat het voldoende is een Tante te hebben bij het VB, om meteen héél die partij als een bende moordenaars te bestempelen.
Enne, o ja, Mgr Leeuwenhart, de 5% Vlamingen die nog pratikeren : zouden die niet beter doen lijk wij, en uitwijken naar elders, zodat de plaats vrijkomt voor Frans sprekende Muzelmannen die jullie Walen zo dapper invoeren om de boventoon te kunnen blijven voeren? U kunt dan de eerste Kerkprins worden, die aan de lopende band kerken en kathedralen omdoopt tot moskeeën….
Ondertussen zeggen wij een dankgebedje tot de Heer, dat U de Vlaamse zaak zo goed vooruit hebt geholpen door vele ogen te openen….




STOP EENS ‘N BLOKKER BLOGGER IN UW TANK

Geen opmerkingen: