vrijdag 30 december 2011

574 HET GELD HALEN WAAR HET ZIT



Zonder woorden…..



Duizenden Grieken moeten auto wegdoen door crisis

De financiële crisis zou wel eens de oplossing kunnen bieden voor de verkeersproblemen in de Griekse steden. Een kwart miljoen voertuigen zullen door de steeds slechtere financiële toestand tegen het einde van dit jaar immers uit het verkeer gehaald zijn, stelt het Griekse ministerie van Verkeer.
Sinds 2010 zijn al zeker 170.000 personenwagens geschrapt. Vandaag staan er bij de bevoegde diensten bovendien lange wachtrijen van autobezitters die hun nummerplaat willen inleveren. In de meeste gevallen gaat het om een tweede wagen.

Door de zware besparingsmaatregelen in Griekenland moeten eigenaars van 15 jaar oude kleine wagens jaarlijks 120 euro extra belasting betalen. Eigenaars van luxewagens moeten tot 3.000 euro per jaar extra ophoesten. (dpa/sam) De Morgen

-------------------
Diagonaal herlezen
Wat gisteren in Griekenland onze verbazing wekte, is vandaag al overgewaaid naar Wallonië. Wat in Athene vandaag gebeurt, zit er voor Scharrelroi morgen aan te komen. Het is het normale resultaat van jarenlang waanzinnig socialistisch besuur, met alleen dat verschil, dat Wallonië niet verhongert en verdrost omdat het verder kan leven op de kap van de buurman, en de Grieken niet.
Mogen we van de Linxe Kerk iets vernemen over de leuze waarmee vroeger aan stemmenlokkerij werd gedaan? Dat was toen absoluut geen verfoeilijk populistisch gedrag, want dat woord bestond nog niet. De werkwijze wel, en ze bracht op. De afgebeulde en uitgeregende werkman die de bietenoogst in de suikerfabriek moest lossen, en daarvoor na een lange werkweek overuren moest kloppen, terwijl ‘den boas die ne smeerlap was’ aan de gezellige familietafel de rosbief stond te snijden (Cyriel Buyse) : toen waren dat ‘sociaal bewogen toestanden’ die de massa bij bosjes naar de Rode Manitous deed overlopen. Allemaal afspiegelingen van het Gezin van Paemel, dat, tot de bedelstaf gedreven, zich uiteindelijk alleen kon wreken door het schieten met een jachtgeweer op de bruidstoet van de Jonge Baron….
Ja, toen klonk dat goed : het geld weghalen bij de rijken, om het uit te delen aan de armen. Tenminste : dat waren de woorden. Als het op daden aankwam, was er altijd ergens wel een ontwijkende uitleg. Na verloop van tijd kwam bij de werkman inderdaad ook ’n stuk varkensworst of ’n lap rundvlees op tafel, de bazen hadden er intussen grotendeels de brui aan gegeven, maar de vakbondsmaffia had op tafel, tussenin weer eens een nachtelijke ‘vergadering’, wel oesters en kaviaar.
Wat gebleven is, is de leuze : het geld halen waar het zit : nu bij de werkman zelf die zijn auto heeft moeten inleveren, reeds voor 50% onder de armoedegrens leeft, zo niet aan de bedelstaf is geraakt, en die vruchteloos van hot naar her loopt om (gepast) werk te vinden. Niet te heet of te zwaar, want dat is men ontwend….
En ’s avonds blijft men liefst binnenshuis, want de straten zijn onveilig voor elke onvoorzichtige die geloof hecht aan de Multi-criminele droom.
Het O zo Christelijke Dexia betaalt 34 euro (op 10.000 euro spaargeld), en de Nederlandse buurman-bankier doet daar bijna 300 euro beter bovenop! Het verschil? Moet dienen voor de kreeft, de kaviaar en de vrouwtjes (Leterme/Stevaert)! Ethias, de Waalse tegenhanger van Toxia Dexia is niet beter af, maar eist, vanwege de kreeft, de kaviaar en de vrouwtjes, nog een miljoenentussenkomst van de Overheid….
Onderwijl is het tanend bevolkingscijfer van eigen volk ruimschoots aangevuld met hele stadswijken vreemdelingen, die stilaan de eigen mensen helemaal verdringen. Zijn onze kerken leeggelopen, dan zijn de OCMW-opvangetehuizen overvol. De dorpen en steden zitten op hun tandvlees, de Overheid nog meer. En, toppunt van socialistische heilsleer : ze gerieven elkaar met steeds nieuwe leningen die als waarborg de leeg gemolken schatkisten hebben.
Maar Di Rupetto toetert ‘que tout va bien, Madame la Marquise’. En inderdaad : aan een tempo van 1 miljard per maand gaan de transfers van Noord naar Zuid verder. Het land is gered! Dank zij de Geniale Generatie piepjonge Noord-Belgen die de Waalse roverhoofdman in het zadel hielpen.
Een uitgehongerde wolfshond voorbij een worstenkraam krijgen? Is veel eenvoudiger dan een Linxe Vakbondsman voorbij het geld van de werkende kleine man te krijgen, zonder dat die, als vorm van ‘solidarité’, dat beetje welstand mee graait.
De Index verdedigen tegenover de levensduurte : dat is/was geweldig volks. Maar beletten dat het leven voor de tweede keer in 10 jaar meer dan 30% duurder is geworden : kan niet want dat is het werk van de kaboutertjes!!!!!
Nogmaals : het verschil tussen woord en daad….
Vandaar deze boodschap voor Di Rupetto : is het zo moeilijk om verstaan, dat : wie niet werkt, ook niet moet eten? Als wees langs vaders kant van een arme Italiaan se mijnwerker, die om den brode naar onze mijnen kwam, moet hij dat toch aan den lijve ondervonden hebben? Of weet hij misschien niet, dat de gebraden kiekens hem later in de mond zijn gevlogen, dank zij het zweet van de Vlamingen? Die pompten meer geld binnen naar Wallonië, dan er continu verloren ging door het wegtrekken van hun industrieën.
Maar ja, die kaviaar en die kreeft….
De wrede Keizer Nero stond die nacht ook de eigen gedichten te declameren, terwijl beneden het Capitolino, de stad Rome brandde….



Geen opmerkingen: