vrijdag 30 december 2011

575 OVER DE HERENIGDE VRIJE REPUBLIEK DER LAGE LANDEN

Weer een stap vooruit

Via

Zeeland wederzijds naar Heel Nederland!
--------------------
Nederlandse banken geven hoogste rente op uw spaargeld

onlinespaarbank Rabobank.be bood vorig jaar het hoogste rendement op de Belgische markt, voor volgend jaar voert nieuwkomer NIBC Direct het peloton aan en de beste spaarrekening levert driemaal zoveel op dan de zwakste.
Dat zijn de conclusies van het onderzoek naar de "spaarrekening van het jaar", dat jaarlijks uitgevoerd wordt door Spaargids.be, Le Soir en De Standaard.

De opzet van het onderzoek is eenvoudig: welke bank biedt de hoogste rente op een bedrag van 10.000 euro? Er wordt uitgegaan van drie scenario's.

Het scenario "passieve spaarder" houdt in dat het geld het hele jaar lang onaangeroerd blijft, zodat zowel de basisrente als de getrouwheidspremie wordt uitgekeerd.

Het scenario "actieve spaarder" gaat ervan uit dat er regelmatig geld van de rekening wordt afgehaald en weer bijgestort (geen getrouwheidspremie).

Ten slotte is er het scenario "spaargeld 2012", dat nagaat welke keuze de beste is als je op dit moment 10.000 euro spaargeld voorhanden hebt.

De beste spaarrekening uit het klassement bracht telkens minstens driemaal zoveel op als de zwakste. Wie zijn geld dus uit gemakzucht op een slecht renderende spaarrekening laat staan, laat heel wat centen liggen.
(belga/mvl) De Morgen


-------------------
Diagonaal herlezen

Dat De Schandaard en de Soir ’n fameus tweeling-geval zijn, was al langer bekend. Ze hebben hetzelfde Koninklijk bloed. Ze bleven tot hiertoe, zij het in strikte onderlinge afspraak, contractueel voor Notaris bevestigd, elk binnen hun eigen taalrol. Wat wil zeggen, dat de Soir in het Frans zijn eigen ideeën verkocht als zoete broodjes, terwijl De Schandaard dezelfde ideetjes in het Nederlands verkocht..Zo kan de butler in Laeken bij La Cour/Het Hof elke morgen de drie dagbladen brengen op het gewone blinkend gewreven zilveren schoteltje. De Libre (al sinds 1830), de Soir en de Nederlandse versie van deze laatste : De Schandaard. Alle 3 met een warm strijkijzer netjes glad gestreken en netjes geplooid. De kamerheer heeft voordien de meest lezenswaardige artikels met rode markeerstift aangestipt, zodat Hunne Koninklijke Hoogheden zich niet te veel moeten vermoeien met bladeren. Die Schandaard op de Koninklijke koffietafel heeft o.a. als doel dat de Koninklijken hun Nederlands oefenen door eerst de Libre en de Soir te lezen, om dan hetzelfde op te zoeken in De Schandaard. Zo blijven ze op de hoogte van wat in Vlaanderen leeft en beweegt. Daarbij houdt Freule Mathilde van Udegem en van Akko als logopediste van verarmde adel, zich onledig met de articulatie van de moeilijkste woorden, daarbij voortgaande op haar eigen interpretatie van het Nedderlaans. Waarbij de Kroonprins dan op handen en voeten rond de tafel springt om die woorden, met de juiste tongval van de Flamboche (le Boche du Nord) al blaffend te leren uitspreken.
Als er die dag toevallig geen Blijde Intredes zijn, wordt dan verder nog De Morgen ter hand genomen, omdat daar bijna geen moeilijke woorden in staan. Zo heeft La Cour/Het Hof de hele dagcyclus doormaakt : van De Morgen tot de Soir.
Ja, ik hen het over de vroegere ‘AVEVE-krant’, zoals een dolgedraaide Franstalige medeburger een paar dagen gleden schreef als reactie in de Libre. De sukkelaar bedoelde natuurlijk AVV-VVK… Wat wilt U : het intellectueel vermogen van een Franstalige onderdaan des Konings is nu eenmaal zeer beperkt….. Vandaar zijn trouw aan de dynastie….
Maar sedert kort gaat de samenwerking zo ver, dat die twee kwaliteits-dagbladen samen een mooi totaal verzonnen verhaal uit hun gemeenschappelijke duim zuigen. Men wil sopra tutto de belgicistische remponte prediken door de 541 warme dagen (en zwoele nachten) waarop er onderhandeld werd te herschrijven. Niet zoals het allemaal gebeurd is, maar zoals men het had gewild. Inzonderheid de opbouwende werkzaamheid van de Pakbonden wordt uitvoerig in beeld gebracht. Zie verder.
Men wil benadrukken wat goed is, al hoeft dat niet persé de waarheid te zijn. Als men maar kan verdoezelen wat de waarheid is. Deze bijvoorbeeld…..
Quicky is de eerste Vlaamse Miniser van Pensioenen sinds ... 1988! Achtereenvolgens waren dat Van der Biest, Detiège, Mottard, Detiège opnieuw, Willockx, Colla, Peeters, Vandenbroucke, Tobback, Dupont, Arena, en - last but not least - Daerden. Allemaal socialisten die er mee voor gezorgd hebben dat de Belgische pensioenen bij de laagste van Europa zijn gebleven. Nu er, na 25 jaar, eens een niet-socialist minister van Pensioenen wordt, komt de rode garde daartegen in opstand...
Bron http://blog.seniorennet.be/guvaal/

De zaak van de hogere rente die de NL-banken geven, doet deugd. Dat de TV (*) dat uitzendt, is ongezien en moet bij onze Grote Geesten overkomen als een ezelsstamp. Leterminator heeft nog maar pas 5,8 miljard (AUB!) uit onze zakken gestamp (niet uit de mijne!)t, door hen Staatsbons aan te smeren op 5 jaar, à 4% rente minus 21,50% verrekenbare voorheffing, of daar komen de Nederlanders (weer die Hollanders!) met netto 7% die wel als inkomsten moeten aangegeven worden, maar die niemand doet.
Ik zou zeggen : U weet toch de overtreffende trap van surrealistisch? Wel…dat is gewoon ‘belgich realisme’….
-
--------------------------

De TV : hiermee is bedoeld de BRT, elders gemeenzaam bekend geworden als de OOOO (Onnutte Onnozele Openbare Omroep). Sommige lezers verdenken mij van achterlijkheid, omdat de BRT al jaren de VRT is geworden en ik op deze blog nog altijd schrijf over de BRT, wat niemand kan afleiden uit de programma’s, want die zijn loepzuiver belgicistisch, dus de BRT. Maar lezers zijn altijd lijk de vrouwen in de keuken : ze moeten altijd hun zin krijgen. Om nu de geit (de lezer, niet de vrouw) en de kool (de schrijver) te sparen, zal ik in de toekomst mijn best doen om te spreken over de VoRT ipv van de VeeRT. Zo bekomt ieder een deel van de koek : de BRT valt weg (was het maar waar!) en een gezellig West Vlaams woord komt in de plaats. Als U nu niet vergeet, dat ‘vort’ synoniem is van ‘rot’, dan begrijpen we elkaar.



Geen opmerkingen: