zaterdag 31 december 2011

576 CHEF STRUIKROVER IS PREMIER GEWORDEN




----------------
Hieronder een artikel in de taal van Molière als illustratie van wat ons land samenhoudt : Wallonië door eigen schuld tot de bedelstaf terug gebracht, Brussel als waterhoofd van de op schulden voortdrijvende Europese Unie, en een Vlaams landsgedeelte waaruit de welstand à rato van 1 miljard Euro per maand (12 à 13 miljard per jaar) wordt weggezogen. Het gaat over een land dat rechts heeft gestemd, en dat Linx geregeerd wordt door een Waalse minderheidsregering, met steun van de 3 Vlaamse mini-partijtjes die de verkiezingen verloren hebben. Zij die daarentegen de verkiezingen gewonnen hebben, worden met de steun van Het Hof/La Cour en van de Kerk als lepra-lijders terzijde gehouden.
-------------------
LES FLAMANDS BIEN MIEUX LOTIS QUE LES WALLONS
Une étude de l’ULg sur l’efficacité de l’Etat-providence en Europe démontre que la Flandre est plus performante. La Wallonie se classe parmi les derniers. Cela montre une fois encore la nécessité de la réforme de l’Etat, selon Kris Peeters.

Trois économistes de l’université de Liège ont comparé l’efficacité de l’Etat-providence belge à celui des autres pays européens. Ils l’ont fait sur le choix de cinq critères : pauvreté, chômage de longue durée, espérance de vie, les inégalités et le décrochage scolaire, peut-on lire sur le site du Standaard. L’étude démontre que la Belgique se trouve dans la moyenne européenne. Notre pays se place à la 11e place sur 27 pays. « Ce n’est guère glorieux surtout par rapport à la réputation que notre pays pouvait avoir il y a deux décennies », affirment les chercheurs dans le rapport.
La Flandre au top niveau, la Wallonie parmi les mauvais élèves
Mais les résultats sont plus frappants lorsqu’on compare la Wallonie et la Flandre. L’efficacité de l’Etat-providence flamand est bien au-dessus de la Wallonie. La Flandre se retrouve dans le top des pays européens. Tandis que la Wallonie s’enfonce loin dans le classement entre le Portugal et l’Espagne, pas loin de la Bulgarie et de la Roumanie. En conclusion, la Flandre apparaît avoir l’Etat-providence le plus performant alors que la Wallonie est classée parmi les derniers. Une autre différence, la Flandre semble améliorer sa situation mais la Wallonie stagne. « Certes on nous objectera que des comparaisons interrégionales donneraient ailleurs des résultats semblables. À la différence des pays voisins, la Belgique fait face à l’éventualité d’un éclatement du pays », concluent les auteurs de l’étude.
Kris Peeters y voit la conséquence d’une politique économique
Pour le ministre-président flamand Kris Peeters, cela montre une fois encore la nécessité de la réforme de l’Etat, par laquelle l’attribution de davantage de compétences aux entités fédérées doit leur permettre de développer des politiques « sur mesure ». Le ministre-président flamand y voit la confirmation du bien fondé de la politique de son gouvernement car pour lui, la différence de bien-être mesurée est aussi la conséquence d’une politique économique. La Flandre a établi et établit de justes priorités et obtient ainsi des résultats, dit-il encore, ajoutant que l’étude illustre bien l’importance des Régions sur le plan de la politique sociale, qui va plus loin que la sécurité sociale.
Rudy Demotte reste muet
Quant au ministre-président wallon Rudy Demotte, il n’a pas voulu réagir, conformément à l’attitude qu’il adopte de façon générale envers les différentes études semblables qui sont publiées.
P.V. avec Belga le soir
-------------------
Diagonaal herlezen
De goede man Job op de mesthoop, met alleen de honden die zijn wonden komen schoonlikken…. Zou een beter idee zijn voor de pronkzieke Jeannet die we nu zien paraderen als een trotse haan op de Waalse mesthoop… Wat ’n mooie gedachte voor de laatste dag van het jaar voor een koppige Republikein!
Ongetwijfeld is dit artikel in de Soir geschreven met de dood in het hart. Ik mocht het deze keer niet (vertaald) terugvinden in De Schandaard, niettegenstaande hun samenwerkingsaccoord….Wat echter meer is, de VoRT zond daarover een reportage uit op het avondnieuws, waar het medeleven zo van af droop. Met beklemmende foto’s van verlaten fabrieksgebouwen uit een horrorfilm, met schouwen die al lang niet meer rookten. Het waren lijk ten hemel gerichte jammerklachten met de onuitgesproken vraag, waar al het geld van die zovele ‘Marshallplannen’ naartoe mag zijn…. De geleerde Perfesser van het onderzoek was, als Waal, veel te meegaand voor zijn landgenoten : hij vergeleek zijn vaderland met het achterlijk Roemenië en Bulgarije, maar dat zijn landen die in Vlaanderen meer bekend staan als toeristische attracties.
Hij wist dat het te dramatisch zou geklonken hebben, Wallonië te vergelijken met Griekenland…..Inderdaad, want wie Griekenland zegt, denkt ‘cultuur’ en dat woord past heden ten dage op Wallonië als een tang op een varken…..
Hoe lang zou het duren, denkt U, moesten de afgedwongen Vlaamse ‘transfers’ verminderen, of de Hemel sta hen bij, moesten die om een of andere reden helemaal wegvallen, voor dat horden gewapende roversbenden uit Doornik, Mons, Scharrelroi, Luik, enz, de taalgrens zouden oversteken om te roven en te branden? Misschien zelfs wel onder de hoge bescherming van de F16’s van de Navo die met dat doel in Libië zijn gaan oefenen…. Het is onderdaad een hele kunst om in duikvlucht en sneller dan het geluid, de bommen te richten op alleen de slechte burgers tussen de goede…
De zweer van dergelijke ‘burgeroorlog’ staat misschien binnenkort op het uitbreken, want wat niet goedschiks gekregen wordt, moet dan maar gewapenderhand ontvreemd worden. Het begint altijd met stakingen en volkstoelopen. In de twee gevallen (vrijwillige of gedwongen beroving) zal in hun Franscouillonse pretentie altijd als ‘burgeroorlog’ bestempeld worden, omdat men daar, voor het oog van de gehele wereld nooit zal toegeven dat het om een voortdurende en langjarige ‘cambriolage’ gegaan is door een vadsig geworden bevolking. Naar Linxe gewoonte, zullen de slachtoffers weer als daders bestempeld worden!
Ze zullen het niet graag horen. Het is grotendeels met Wallonië gegaan lijk met alle criminelen : van een klein en onbeduidend leugentje om bestwil, over een klein diefstalletje voor de ‘kick’; naar een bestaan als een volk van rovers, leidend naar een totaal verkampte levenshouding, waar inhaligheid en diefte een tweede natuur wordt. Niet alleen getolereerd door de medeplichtigheid van de Overheid, maar er door aangemoedigd.
Iedereen zegt : de schuld van de Parti Scadle, wat een terechte opmerking is. Maar waar zijn de eigenaars van de teloorgegane zware industrie? Waar zijn de Oscar Frères die de Staatssteun ten eigen profijte in de zak hebben gestoken, en die nu in Parijs de Grote Jan uithangen? Waar zijn de overige familiefortuinen om te herinvesteren, naartoe? Hoe komt het dat de arbeidsethiek van de werkende klasse daar verloren is gegaan? JaJa, de Verzorgingsstaat van de wieg tot het graf : weigerachtige ondernemers om investeringen te riskeren, en weigerachtige werkernemers die liever de hand uitsteken om te krijgen, dan om die te gebruiken voor een of andere productieve arbeid….
De profundis clamavit at te Domine : uit de diepten roep ik tot U, O Heer !

Slot : in Vlaanderen is de agrarische bevolking van 100 jaar terug niet bij de pakken blijven zitten. ‘Arbeid adelt’ was in die zin geen loze muurversiering, want die onderliggende gedachte is het fundament geworden voor onze nijvere middenklasse van kleine zelfstandigen en naarstige werknemers van klein tot groot.
De Vlaamse media die herover durven berichten? U vindt ze alleen bij
http://www.vlaamsbelang.org/

Geen opmerkingen: