maandag 2 januari 2012

581 TOEKOMSTBEELD VOOR ATHENE AAN SAMBER EN MAAS






Griekse regering wil 150.000 jobs creëren in drie maanden


De Griekse regering wil in de komende drie maanden 150.000 nieuwe banen creëren. Dat heeft eerste minister Lucas Papademos gezegd. Gisteren spraken de Griekse ministers over plannen om de gevolgen van de schuldencrisis voor de Griekse gezinnen te beperken.
"De crisis en werkloosheid hebben duizenden gezinnen getroffen", zegt Papademos. Het plan zal zowat 900 miljoen euro kosten. Dat geld zal vooral komen van de Europese Unie, die prioriteit geeft aan gezinnen in nood. Ook de Griekse steden en gemeenten zullen worden betrokken in het plan, net als de orthodoxe kerk.

Economie krimpt met 5,5 procent
Een grote schuldenberg verplichtte Griekenland afgelopen jaar om steun te vragen aan de Europese Unie, het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB), in ruil voor een stevig bezuinigingsprogramma. De Griekse economie zal naar verwachting dit jaar met 5,5 procent krimpen en het werkloosheidscijfer staat momenteel op 18 procent.

Orthodoxe kerk helpt 250.000 mensen
De Griekse Centrale Bank schat dat zowat 500.000 mensen in gezinnen leven waar beide ouders geen werk hebben. De orthodoxe kerk biedt hulp aan 250.000 mensen in Griekenland. Werklozen kunnen in Griekenland slechts voor hoogstens een jaar aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering. Daarna helpt de staat hen niet meer en zijn ze aangewezen op hulp van verwanten, de Kerk of humanitaire organisaties. (dpa/eb) Bron De Morgen


-------------------
Diagonaal herlezen
Goe bezig, daar in Griekenland. Hopelijk kijken de Waalse Syndicale Manitou’s goed toe (en wie weet, misschien zelfs meteen de Kerkelijke Manitou’s).
150.000 Jobs creëren : men zegt er alleen niet bij HOE? , MET WELMKE MIDDELEN en WAT? Daarin verschillen de verre Grieken geen haar van de nabije Franscouillons!
Resultaat! Dat is iets waar men in ‘Klein Griekenland’ aan het nabije Land van Samber & Maas, ook niet aan uit kan. Men wil wel, maar kan niet. ‘Denken, doen, durven’ is immers maar een verkiezingsslogan, zelfs voor Ward Debever en da’s zo’n durver! Al is de herkomst van de nodige middelen toch wel bekend : als goede socialisten halen de PS-Manitou’s het geld waar het zit : bij de Vlamingen.
Misschien, als men de lijst van Les Grands Travaux Inutiles eens opnieuw overloopt, dat er enkele specimen kunnen aan toegevoegd worden? Nog een zoveelste (nutteloze) nieuwe autostrade? Een nieuwe (onafgewerkte en nutteloze) métro léger voor Luik lijk in Scharrelroi? Weer eens een ‘Hellend Vlak’ of een ‘Scheepslift’ over een nieuw nog te bouwen verbindingskanaal, als bestemming voor Vlaamse schoolreizen? Een tweede nog grandiozer NMBS-station in Mons die het eerste (nog in de steigers staand!) overkoepelt? Per astrum ad astra!
Rekening houdend met de stakingen die deze werkzaamheden in ieder geval langer dan gepland zullen doen duren, schat men hiermee het einde van belgië te halen. Et puis: après nous, le déluge!
O Ja! Als de Roomsen evenveel ijver aan de dag zullen leggen in Klein Griekenland als in Griekenland zelf de orthodoxen doen, zou dat ons inziens een goed gevolg hebben voor het kerkbezoek in deze contreien. Als er tenminste in de tussenliggende tijd nog een paar kerken zouden overgebleven zijn. Zo niet : zich wenden tot de plaatselijke Immams die met veel plezier, met subsudues en met petrol-gelden uit de Thuislanden nieuwe zieltjes zullen winnen voor de Allah-maagden in het Hiernamaals.




Geen opmerkingen: