vrijdag 6 januari 2012

589 GODS MOLEN MAALT LANGZAAM MAAR ZEKER



Alle gelijkenissen met politieke figuren is louter toevallig.

Voor details over dit personage : lees verder
--------------------
Dat spreekwoord over Gods molen zullen ze boven de Moerdijk niet graag lezen, nu de wind en het water daar zo lelijk huishouden dat ze Gods water niet zo maar over Gods akker kunnen laten lopen. Het water kan, wegens tè, zelfs de spuigaten (*) niet meer uit….Alle geluk dat Vlaanderen, even doorregend als de Noorderburen, wat hoger ligt. De stormschade blijft aldus beperkt (!) tot omveer geblazen bomen, afvallende schuifdeuren en afgerukte daken. En dat alles terwijl ik hier zit te genieten van een stralende blauwe lucht en een warm winterzonnetje. En Gottekes toch, dat beetje wind : is wel venijnig en bijtend koud, maar die waait slechts buiten. En ‘buiten’, zei ons Ma dan altijd, dat was voor de deur….
Stop! Stop! Stop! Eerst, nu de meeste koorts over is, een modern hoedje opzetten en die verdomde sluier der onderwering wegdoen van voor mijn ogen! Zo, dan ik nu eindelijk toegeven dat de titel hierboven inderdaad een anachronisme is uit mijn jeugd, die misschien wel uit zichzelf duidelijk genoeg is, maar die, zegt men, niet meer past bij deze tijd. De ‘Verlichting’, die de vrijheid van geest zonder beperking predikt, vereist inderdaad dat zonder onderscheid, alles wat ‘onderwerping’ is, uit ons leven verbannen wordt. Zodat de volgende generaties daarmee dan geen conflict meer zouden hebben. Een soort van ‘Opgeruimd staat netjes’. De herauten van deze stelling, die voorheen alleen de katholieken aanvielen, hebben sedertdien een tweede spoor gevonden, de natuurlijke vijand van elk beschaafd mens : de NazIslam. Een goede reden dus om hen te geloven in alles. Ook in het ongerijmde, wat volgens mij dan neerkomt op… nestbevuiling. Want, leuk om horen of niet; het Christendom is de wieg van onze beschaving, en wie dat loochent zou beter af zijn - teneinde de wieg niet te bevuilen – met pampers dan met piesdoeken.
Het valt mij op, dat telkens er een woordje geplaatst wordt in ons midden van Republikeinen en Harde Mestkevers van Vlaams Blokkers (een geuzentitel!) en dat woordje gaat dan over dat Christelijk verleden/heden, dat er dan een gehuil als van een troep wolven omhoog gaat. Leuk, zeg! “Hetzelfde denken als wij, hé, of we slaan op Uw muile” : het klinkt mij bekend in de oren : waar heb ik dat nog ergens gehoord?
Laten wij dus bij de feiten blijven. Islam is geen vrede, maar oorlog. In verre vreemde landen doet men wat men wil, niet bij ons. Maar als bij ons dank zij de Verlichting, alle religieus gevoel zal uitgeroeid zijn, dan wordt dat luchtledige in de kortste keren opgevuld door iets anders. Want de mens is van nature religieus en leet niet van brood alleen.
Aan dat neerhalen meewerken is meer dan misdadig, het is een niet te vergeven vergrijp tegen ons eigen volk!
Ziezo, dat lucht op!
En ja, dank zij de huidige kerkleiders, valt er niet veel eer te rapen met ons voorvaderlijk geloof. De wereldkerk is lijk een lelijke rups, die maar niet uit haar cocon geraakt om, volgens de wetten van de goddelijke natuur, vlinder te worden. Maar of dat, in het licht van de Eeuwigheid en onze eigen onbelangrijkheid indachtig, dan zo belangrijk is?
Niet dat ik op deze blog iemand wil ’bekeren’ of onder de indruk brengen : maar wie in het sprookje van Roodkapje alleen maar het belachelijk vertelselke ziet, en verder zijn weg vervolgt met de uitdrukking van ‘ik geloof niet meer in sprookjes’, die zendt dus zijn kindertjes moedermens alleen op weg door het donker bos van deze boze wereld. Het vertelselke brengt op een kinderlijke en te bevatten manier die harde werkelijkheid bij : vlucht slechte vrienden en ga nooit voort op de uiterlijke schijn.
Als ik aan een goede vriend, een mooie schilderij laat zien : wil ik hem daarmee dan overtuigen van de objectieve schoonheid ervan? Over smaak kan men van mening verschillen, dat wel, maar dat doet niets af van de waarde ‘an sich’ van het schilderij.
En ja : net zoals het hopeloos is (zelfs voor Europa) om zijn gelijk te willen halen tegen een bende Franscouillons en/of Tjeefse bekkenstrekkers die een schijn-begroting hebben ingediend, zo is het onbegonnen werk om uit te leggen dat een Vlaamse keikop partij kiest voor de overtuiging waarvan de Leiders zich tegen hem keren, zoals ze in de loop der eeuwen altijd hebben gedaan. Is dit de kracht van de Boodschap, of alleen maar masochisme?
Mag ik dan besluiten met deze herhaling : het is, zelfs voor de E-USSR potentaten onmogelijk met de PS te onderhandelen, zonder te worden bedolven onder allerhande bijkomstigheden, die ze net zo lang blijven aandragen tot men van spijt een aap in zijn kl°ten zou bijten.
En daarop, beste vrienden, op die twee zekerheden, is/was ons land gebouwd : Rome & C° misbruiken de Boodschap om de Vlamingen koest te houden, en de Francofonen misbruiken hun nabuurschap om op onze kap verder te kunnen potverteren.
Maar als de Nood het hoogst is, is de redding nabij!
------------------




Europa keurt begroting af
De Europese Commissie heeft de Belgische begroting voor 2012 afgekeurd. De regering-Di Rupo reageert gepikeerd en wijst de berekeningen van de Commissie van de hand.
De Europese Commissie heeft het begrotingsvoorstel van België voor 2012 geweigerd. De regering werd daarvan al meer dan een week geleden op de hoogte gebracht. De Europese overheden vinden onder meer dat het geschatte tekort dat de regering voor dit jaar voorzien heeft te optimistisch is. Dat staat in een brief die premier Elio Di Rupo (PS) van Europa heeft ontvangen en wordt bevestigd door de Europese Commissie.

Na moeizame onderhandelingen bereikten de zes huidige coalitiepartners eind november een akkoord over het budget voor dit jaar. Daarin wordt uitgegaan van een economische groei van 0,8 procent en wordt een tekort van 2,8 procent op het bbp vooropgesteld. Maar dat is veel te optimistisch, schrijft Europa. Met een groei van 0,8 procent zal het tekort op de Belgische begroting voor 2012 volgens de Europese berekeningen 3,1 procent van het bbp bedragen. Daarmee zou België bijgevolg zondigen tegen de Europese regels. Die stipuleren immers dat het tekort op de begroting in 2012 maximaal 3 procent mag zijn.

In regeringskringen valt de forse Europese kritiek in slechte aarde. Premier Di Rupo riep gisteren de kern samen om een antwoord aan Europa voor te bereiden. De Belgische overheden betwisten de analyse van de Europese Commissie en de gehanteerde berekeningswijze. Dat liet België tijdens twee technische vergaderingen begin deze week al weten aan enkele stafmedewerkers van de Commissie. De regering gaat nu nog een stap verder. De kern besliste om de Europese kritiek naast zich neer te leggen en vast te houden aan haar begrotingsvoorstel.

In de brief met technische bijlagen benadrukt België dat het tekort van 2,8 procent perfect haalbaar is en dat er in februari een nieuwe begrotingscontrole zal plaatsvinden. Dan zullen de cijfers van de economische groei en het tekort van 2011 aangepast worden, laat de Belgische regering weten aan Olli Rehn, de bevoegde eurocommissaris. Wellicht zullen er na die begrotingscontrole nieuwe besparingsmaatregelen moeten volgen. Dat kondigt zich aan als een moeilijke klip, aangezien de begroting 2012 een hachelijke evenwichtsoefening was tussen de zes coalitiepartijen.

'Unfair'
Binnen de regering is men allesbehalve ingenomen met het gedrag van de Europese Commissie. "Het begint er sterk op te lijken dat Europa per se wil tonen dat het de baas is", betreurt een regeringsbron. "En dan is een klein land als België een makkelijke prooi, de macro-economische impact blijft beperkt. Dat is unfair en belachelijk."

Mogelijk vindt er vandaag nog een contact plaats tussen premier Di Rupo en de Europese Commissie om het Belgische antwoord te verduidelijken.


-------------------
Diagonaal herlezen

Dat van die langzaam malende molen is in het geval van Di Rupetto I voor die ene keer dus niet waar. Met het huidige stormweer van de laatste dagen zijn de wieken gaan zot draaien. Zelfs Moeder Aarde in hoogsteigen persoon is komen protesteren. En dat nog in het vaderland van di Rupetto : de Etna is uitgebarsten! Het Di Rupetto I-ding is dag op dag pas één maand bezig (6/12 à 6/01) of daar lekt uit, dat zij reeds meer dan een week weten te zijn gebuisd. Van die 4 gloriole weken zijn er dus nog 3 over, waarvan 1 week inloop-euforie en 1 week Kerstverlof, blijft over 1 week; ofte 5 werkdagen….waarvan 2 à 3 gevuld waren met rouwbezoeken aan de Place Saint Lambert in Luik. Veel wallebakkerij kan er dus nog niet gebeurd zijn en de escort-wereld in Brussel zal dus nog niet veel zaken hebben kunnen doen….

Men kan dus niet zeggen, dat Di Rupetto I een zorgeloos bestaan tegemoet gaat….

(*) ’s Morgens in de vroegte hebben wij (neen, geen treintje met een machinistje dat draait aan een wieleke) rond 8u30 via BVN het avondnieuws van de NOS. We kregen vandaag een huiveringwekkende reportage over de watersnood zowat overal in Nederland. ‘Spuien’ was tot vandaag een onbekend werkwoord, dat we vaagweg met ‘spuwen’ in verband konden brengen, meer niet. We kenden ook de uitdrukking ‘het loopt de spuigaten uit’ die we in verband konden brengen met de zeilsport of de zeil-viserij, maar echt WETEN : daar moest men dus tot hiertoe Nederlander voor zijn. Gogle deed de rest om ons in te lichten.
Luctor et Emergo in vrije stijl! Echt geniaal in hun eenvoud en uniek ter wereld zijn die kunstwerken. Stel U een opblaasbare zeedijk voor van 5 meter hoog die in hoge nood, het IJselmeer afsluit van de Noodzee : een Gulliver-prestatie van, zegt men, een kikkerlandje.
Weeral een reden om uit te zien om als Vlaming een Heel Nederlander te worden! Weer een reden om onszelf op de stoere borst te kloppen! Want als de zeespiegel verder stijgt, kunnen we best gebruik maken van hun kennis om wat water te weren…. Of, beter misschien, aan de Taalgrens een dijk te bouwen met helemaal geen spuigaten in!
Dat leggen wij uit als onze bezorgdheid om noch Brussel noch de Hoge Venen te laten onderlopen….Voilà, dat is de beste bepaling van De Lage Landen die ik ooit heb gehoord : het land tot waar het zeewater kan overslaan…..
En de rest is bullshit!

Geen opmerkingen: