donderdag 12 januari 2012

593 DE BEGROTING ONDER DE HOEDE VAN EEN BOUVIER DES FLANDRES




De Vlaamse Koehond
Le Bouvier des Flandres…
-----------------
Sorry, hoor, mensen : ben eerst te rade gegaan over die Mr Chastel bij Google : http://nl.wikipedia.org/wiki/Olivier_Chastel
Nu weet ik tenminste wie precies ik hieronder tegen de schenen zal stampen…
--------------------

Vande Lanotte tikt Chastel op de vingers

Vicepremier en minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) vindt dat minister van Begroting Olivier Chastel (MR) gisteren de communicatie over de lonen van de federale regering in handen had moeten nemen. Dat heeft Vande Lanotte laten verstaan in Peeters & Pichal op Radio 1.
"Een vlugge uitleg zou veel zaken in een ander kader hebben geplaatst, maar het is niet gebeurd."

Tijdens het radio-interview zei Vande Lanotte, zonder Chastel evenwel bij naam te noemen, dat de minister van Begroting had moeten reageren op de commotie over de lonen. "Maar bon, die mensen zijn zich allemaal aan het installeren in een nieuw kabinet, maar in de toekomst moet dat beter."

"Een vlugge uitleg zou veel zaken in een ander kader hebben geplaatst," zei Vande Lanotte, "maar het is niet gebeurd. Ik denk dat we al de collega's moeten duidelijk maken dat als de Nederlandstalige of de Franstalige pers met iets komt je moet klaarstaan om te communiceren, ook als dat op een zondag is.

(...) In deze had men bij het kabinet-Begroting de regels moeten uitleggen, want er zijn een aantal zaken niet gezegd - eenvoudige dingen die medewerkers van Begroting zouden moeten kunnen uitleggen."

"Niet voor elk probleem moet de minister zelf komen", geeft Vande Lanotte toe. "Er zijn perswoordvoerders die goede inlichtingen moeten krijgen en die moeten kunnen doorgeven aan journalisten. Ik denk dat we die organisatie in de regering nog op punt moeten stellen." (belga/mvdb)


-------------------
Diagonaal herlezen

Notte (Vandela), als gewezen Minister van Begroting (Ministre du Budget : volgens mij wringt die vertaling een beetje…nee, het is erger : ze rammelt aan alle kanten, net zoals de begroting zelf) weet alles over mank lopende begrotingen waarover best gezwegen wordt, en hij maakt dan ook het eerste scheurtje in de reputatie van de operette-regering van Di Rupetto I. Een echt team spreekt normaal als uit één mond, niet zo dus de rancuneuze playboy met de platte facie uit Oostende.
Er wacht die man een schitterende tweede carrière, nu de plastische chirurgie zover gevorderd is, dat er complete gezicht-transplantaties mogelijk zijn. Minister Cruella Onkelinx zal dat wel terugbetalen, ze betaalt trouwens zelfs ‘déplantaties’ terug van mislukte inplantaties…..
Weet U, na lezing van het CV van de Heer Ollivier Chastel, Waal en Liberaal uit Scharrelroi, gaat mijn sympathie meer uit naar deze man, dan naar mijn ‘volksgenoot’, de Rode Linxe scharrelaar en ruziestoker van aan het zèètje. Zeg nu zelf, een Niet-Sos, een Waalse Riberaal die van Vlaamse bouviers houdt, die moet toch van de Vlamingen zelf ook houden?
Wat ik ook niet wist, is dat het woord ‘bouvier’ in verband staat met ‘boeuf’ (rund) en dat die loebassen dus hun naam te denken hebben als goede waakhond voor een kudde koeien. Een beetje zoals een ‘herdershond’ zijn naam te danken heeft als werkgezel van de schaapherder.
U snapt toch ook het plaatje? Franscouillonse meesters houden liefst bouviers, omdat zij op die manier voortdurend herinnerd worden aan hun meesterschap over de getemde Vlaamse Leeuw. De geweldige zwarte ‘Bouvier des Flandres’ – zie afbeelding hierboven - is inderdaad niet alleen de gedroomde allemansvriend, maar hij bezit een onuitputtelijke werkkracht
Misschien een ideetje voor Meneerke Peeters om de vlag van de Vlaamse Gemeenschap (deze met de rode tong en de rode klauwen) lichtjes aan te passen? Geen klauwende leeuw, maar een opzittende bouvier, die pootjes geeft…
Dan kunnen wij de Dreigend Aanvallende Zwarte Leeuw voorbehouden voor de echte Vlamingen.

Geen opmerkingen: