dinsdag 17 januari 2012

606 FEESTDAGEN VOLGENS DE PROGRESSIEVE KALENDER


-----------------
De inkt is nog niet droog van mijn voorgaand stukje, waar ik bij manier van spreken (moeilijk om geloven!) met heel wat bewondering opkeek naar een Brusselse Donkerblauwe Francofone Senator (Laurent Louis : nooit van gehoord), omdat die van leer trok tegen de perverse Di Rupo, of daar vind ik vandaag bij een jonge blogger met het hart op de juiste plaats, een totaal ander geluid over diezelfde man. Zeker niet van aard om mijn bewondering op te wekken. Lees maar. Met Franscouillons moet een mens verdorie toch altijd ogen op zijn derrière hebben!
Zie http://blog.seniorennet.be/herman1956/
Mijn stukje N° 603 (niet 703) was getiteld ‘Over persoonlijke voorkeuren van Dignitarissen’ met als titelvoerend kampioen der vertikaal geklasseerde PV’s, de onvolprezen Waalse Opper Kukuluku uit Bergen/Mons. Die voormelde ‘Open Brief’ aan alle ‘Oaarde Landgenoten’ was echt geen kinderkak, maar zo echt als echt maar echt kan zijn. En ja, het was ook de uiting van een diepe wrok jegens een politiek tegenstander met de 3 losse uiteindjes, die hij, net als wij allemaal, maar al te graag in het zand zag bijten. Van waar dus het begin van sympathie.
Vaststelling : Mr. Laurent Louis is met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een rabiate loge-man van de nieuwe of nog op te richten variante van een op Mekka gerichte Obediëntie. Altijd goed om weten! Dat hij daarmee een plaats claimt aan de zijde van de Parijse bloedhond Robespierre, onzaliger gedachte, is gewoon knap gezien van onze vriend Herman. Dat noem ik nu eens doorheen het bos de bomen zien!
----------------------
"GEEN KATHOLIEKE FEESTDAGEN MEER IN BELGISTAN".

De officiele feestdagen mogen niet meer verwijzen naar het katholieke geloof. Ze moeten volledig "seculier" zijn. Dat vindt het onafhankelijk kamerlid Laurent Louis. Hij heeft een hele lijst met nieuwe feestdagen ingediend om de huidige te vervangen. Zijn wetsvoorstel wordt straks door de kamer in overweging genomen.
Nieuwjaarsdag, 1 mei, 21 juli en 11 november blijven bestaan zoals nu, maar verder verandert alles. Pasen en Pinksteren verdwijnen, Kerstmis blijft bestaan maar het krijgt een andere betekenis. Eerder bepleitte het eindrapport van de Interculturele dialoog, die door minister Joelle Milquet (cdH) werd georganiseerd, voor een hervorming van de wettelijke feestdagen. Maar deze groep wilde meer feesten van andere godsdiensten invoeren. Dat leidde tot een storm van protest. Louis heeft andere bedoelingen. Voor hem moeten alle feesten "seculier" worden. Het is geleden van Maximilien de Robespierre tijdens de Franse revolutie dat dit nog geprobeerd werd.
De nieuwe feestdagen zijn: 8 maart (dag van de Rechten van de Vrouw), 8 mei (het einde van de tweede wereldoorlog), (9 mei ( de officiele feestdag van de Europese Unie), 11 juli (de Vlaamse feestdag), 27 september ( de feestdag van de Franse gemeenschap), de zaterdag voor de derde zondag van september (het feest van het Waals gewest), 15 november (het feest van de Dynastie), 20 november (de dag van de rechten van het kind), 10 december ( de dag van de Rechten van de Mens), 25 december ( nu nog Kerstmis, maar als Zotten Louis gevolgd wordt; het feest van de solidariteit)

WAAR GAAT DAT NAARTOE!, WAAR GAAT DAT NAARTOE?
ZO EEN VERWAANDE DWAZEN !!!

K' heb twee dagen plat gelegen, t' rugske begint al wat slijtage te vertonen,
maar alé t' is al wat beter en ik begin terug te schrijvelen,
Tot morgen,
Mannekes en Wijvekes,
-------------------
Diagonaal herlezen

Het kan weer niet op vandaag!
Naast bovenstaande vaudeville, van de hedendaagse wereldverbeteraar van de Juliaase kalender, zijn er nog de nieuwe vernederende ‘zoekingen’ in de bisdommen onder begeleiding van de toevallig aanwezige V°RT-camera’s (!), zo is dus de rancune van een voor zijn onkunde vernederde onderzoeksrechter die zijn eerste poging om de Kerk in opspraak te brengen, mislukt zag. Ik heb zo een appelblauw zeegroen vermoeden, dat hij van hetzelfde laken een broek zal krijgen : er zou diplomatieke briefwisseling met het Vaticaan mee zijn in beslag genomen… JaJa, die van Rome zijn ook geen uils!
En er is ook nog dit, overgenomen bij
http://blog.seniorennet.be/angeltjes/


die ik mij veroorloof in vrije vertaling te begeleiden door ‘Kijk eens wat wij durven’…Net als de op weerwraak beluste Onderzoeksrechter Wim Detroy verdienen die een ferm pak rammel, liefst op zo diep mogelijk onder de gordel, die we dan voor ’t gemak van redeneren, dan maar hun Edele Delen zullen noemen. Want blijkbaar heersen daar spanningen die ze niet kunnen beheersen en die doorslaan naar hun hersencellen….Het zijn recidivisten van de ergste soort waarvan we slechts verlost zullen zijn als die geïnterneerd worden.
Het Priesterbroederschap Sint Pius X gaat een eerherstellende actie voeren tegen het theaterstuk 'On the Concept of the Face, regarding the Son of God' in de Singel (Antwerpen). Ze vinden dat Jezus Christus beledigd wordt tijdens de voorstelling. Het is niet de bedoeling dat de plechtigheid het theaterstuk tegenhoudt of bezoekers de toegang ontzegt. Brave Pius X-adepten.
Het stuk draait onder meer rond een grote afbeelding van Jezus. Het schilderij wordt op een bepaald moment besmeurd met uitwerpselen en bekogeld met stenen. Dat gaat te ver, vindt Priesterbroederschap Sint Pius X.
"Deze voorstelling is onaanvaardbaar. Christus is een figuur die men niet mag beledigen", vindt mede-initatiefnemer Eric Leys. "U moet zich een gelijkaardige vertoning eens voorstellen over moslims of joden. Maar christenen reageren nooit. Daar gaan wij verandering in brengen."
Ook in Frankrijk leidde de voorstelling al tot de nodige controverse en kritiek van de katholieke hoek. 'On the Concept of the Face, regarding the Son of God' wordt van 1 tot 5 februari opgevoerd in de Singel in Antwerpen.
De Singel heeft deze voorstelling aangekocht in het raam van de receptieve werking dat dit cultuurcentrum vervult. Wat impliceert dat de Singel zich artistiek akkoord verklaart met het stuk. Dan moet men ook onder ogen durven zien, dat een dergelijk controversieel project gecontesteerd zal worden.
Wij zijn er niet om de christelijke zuil te verdedigen maar wij gaan in dit geval volledig akkoord met haar stelling, dat het steeds dezelfden zijn die dankzij gelden van de gemeenschap, belachelijk gemaakt worden, of zoals nu, op een excessief grove manier met stront bekogeld worden. Terwijl één woord van kritiek op Mohammed of de koran onmiddellijk leidt tot censuur en verontwaardiging.
Artistieke vrijheid ? Absoluut. Maar dan in een eigen gefinancierd project en niet dankzij subsidies van de overheid. Ik denk dat de cultuurloze cultuurministerin deze nuance niet begrijpt. Zij is vooral bekommerd om op een goed blaadje te staan bij de jagers.
Ray



Pssst
We zijn nog niet zo ver, maar binnenkort zullen ‘elementen’ zoals dat Broederschap van Pius X, of zelfs de gewone man/vrouw in de straat die durft reageren op dergelijke vulgariteiten, het etiket ‘Fundamentalist’ opgekleefd krijgen. De V°RT zal ook deze keer niet nalaten deze voorzet binnen te koppen! We zullen heel zeker gedurende enkele dagen na mekaar voordien vergast worden op de presentatie van deze wansmakelijke vertoning…. Want zoiets kadert perfect in de thesis ‘Weg met ons’…. Zelfs BDW, die voor de zoveelste keer goed onderweg is om een pulp-hulk te worden, vindt het lollig te gekken met de volksdevotie van nze voorouders : hij heeft aldus een reuzenkans gemist om te zwijgen. Maar dat is iets voor straks!
Mijn mening over de vertoning in De Singel in Antwerpen, de eerste ‘cultuurstad’ van Vlaanderen?
Vanaf nu met z’n allen, mensen van goede wil, in alle zaken van het land waar er ‘farcen’ te koop zijn, er de ‘stinkbommetjes’ uit onze kattenkwaad-jaren gaan aankopen. De avond van de vertoningen zelf massaal in de zaal strategische plaatsen gaan innemen, voorzien van 1° mondmaskers 2° honderden kilogrammen stinkbommetjes met vertragingslonten aan elkaar bevestigd 3° helpers-medeplichtigen die ons op heet gepaste ogenblik buiten laten en achter ons subiet alle vensters en deuren luchtdicht afsluiten.
Noteer dat nadar-hekken (die daar voordien wel zullen klaar gezet zijn om betogers te weren…) vliegensvlug hun omgekeerd nut kunnen bewijzen, door ze met korte kettingen aan elkaar te klikken, eenmaal ze op de juiste plaats zijn aanbeland, ttz. daar waar de ordediensten zouden willen doorbreken om de fijnproevers verse lucht te geven…..
Voor de verandering lokken we voordien best de TV camera’s even naar de Groenplaats : een niet-aangekondigde kleine optocht met reuzengrote anti-Islam-cartoons van Gregorius Nekschot : dat zou in de kortste keren een enorme massa van vrome en wreedzame Muzelmannen kunnen op de been brengen…. Zou eten en drinken zijn voor de camera-mensen en de bazen die geilen en kwijlen op dergelijke fijne beetjes…
Voordien zou moeten nagegaan worden, of gezegde stinkbommetjes zich bij het afgaan beperken tot alleen maar …stinken. Aan stank sterft dat soort volk niet! Ik zou namelijk niet gaarne de geschiedenis ingaan als de Blanke Osoma Bin Laden : hij met vliegtuigjes tegen brave burgers, ik met…stinkbommetjes tegen stinkburgers.

Geen opmerkingen: