vrijdag 20 januari 2012

611 MISE AU POINT EN RADIO MILLE COLINES




-------------------
De letters RMC en de achtergrondkleur van de afbeelding hierboven moeten U bekend voorkomen : het was deze zender die, duizend keer erger dan Radio Vrij België die uitzond naar de bezette gebieden van uit het veilige London binst WO II, in Rouanda honderdduizenden Hutu’s (Of Tutsi’s?) heeft doen uitmoorden. Radio Londen besloot zijn uitzendingen tussen veel gepiep en nog meer gekraak, telkens met het uitdagende rijmpje ‘ ’t Is niet om te boffen, en toch zullen we ze krijgen, de Moffen’…. Met ‘Moffen’ diende te worden begrepen iedereen die niet op het laatste nippertje belgicist geworden was. Het was toen zoals nu : de ene collaboratie (met de vijanden van België) is de andere niet. De ene collaboratie is goed, de andere is slecht! Collaboreren in woord en daad met de blik op persoonlijk gewin met de vijanden van het eigen volk, met de PS, zoals de Tjeven de Sossen de Riberalen, is goed. Sympathie voelen voor de eigen vrijheidstrijders is slecht….Voilà : er is dus niets veranderd aan de politieke correctheid : wat opgelegd wordt is goed, wat U zelf wilt, is slecht!
Het toppunt is dan nog, dat ze er voorlopig bijna mee weg komen, tenzij de peilingen een voorafspiegeling zijn van de verkiezing op 14 oktober 2012. Ik ben misschien de eerste die het openlijk durft schrijven : als overtuigd Vlaams Blokker denk ik dat wij beter onze spot en of onze kritiek op de Nieuwe Volksunie (NV-A) wat dimmen. Tenslotte moet iemand het meeste verstand gebruiken….
Wij kunnen na de overwinning, nog altijd met hernieuwde kracht, onze oude onveranderlijke stellingen betrekken. Verre van op te geven, doen we voorlopig zoals het zwakke riet. Wij buigen, om niet geknakt te worden, tot de storm bedaard is.
----------------------

'Mise au point (RTBF) verspreidt haat' (DS)
Permanent construeert de RTBF in zijn politiek praatprogramma een vijandbeeld van de Vlamingen en de Vlaamse partijen, de N-VA op kop. Dat is de conclusie van emeritus hoogleraar Magda Michielsens.
Michielsens bekeek alle uitzendingen van het politieke praatprogramma 'Mise au point' in het seizoen 2010-2011. Het was het seizoen van de aanslepende regeringsonderhandelingen.
Volgens Michielsens was de toon voortdurend één van 'wij Franstaligen' tegen 'zij Vlamingen'. Het vanzelfsprekende gelijk van de Franstalige werd tegenover de Vlaming gesteld.
'Als je wil weten hoe een haatcampagne werkt, dan is dit programma een goed voorbeeld', zegt Michielsens over haar onderzoek in Knack.
Alles is gericht op het neerzetten van dat vijandbeeld tegenover de Vlamingen. De toonzetting van het programma, de keuze van de gasten, de beeldregie, de sms’jes en mails van kijkers die onderaan door het beeld lopen.
‘Week na week zie je dat Vlamingen, ongeacht de stand van zaken in de regeringsonderhandelingen, op de Franstalige publieke omroep worden beledigd. Steeds opnieuw wordt de N-VA neergezet als een gevaarlijke partij die geen akkoord wil. Steeds opnieuw ook dat vijandbeeld van Vlaanderen, de hatelijkheden vanuit het Franstalige publiek, de vernederende karikaturen,’ zegt Michielsens in Knack.
Op Radio 1 vertelde de hoogleraar hoe ze alle uitzendingen beeld per beeld had geanalyseerd, er collages van had gemaakt en die aan andere mensen heeft getoond. Zo kan iedereen zien dat het niet één keer gebeurt, maar systematisch.
Is het daarmee wetenschappelijk bewezen dat de RTBF haat verspreidt? Neen, het blijft een kwalitatief onderzoek waarbij iemand vanuit een Vlaams referentiekader naar een Franstalig referentiekader kijkt. Michielsens zegt wel dat de VRT in De Zevende Dag niet week na week een gelijkaardig beeld van de Franstaligen schetst.
Het onderzoek, de beeldfragmenen inbegrepen, vindt u terug op
www.vlaanderenscherpgesteld.be

-------------------
Diagonaal herlezen
Och! Ik ben inderdaad ook niet erg opgezet met dat schimpen van Overheisdswege (RTBF) op de harde kern van overtuigde Vlamingen. De Schandaard zou anders De Schandaard niet zijn, moest die daarbij niet giftig kunnen doen! Probeer maar eens de geciteerde video’s bij het artikel te openen : ha neen,hé! Veel woorden, maar geen beeld! Of wel beeld en geen klank! Weer typisch voor belgicistische collaborateurs : ze kunnen altijd bewijzen kritiek op het Vlaming-bashen niet geschuwd te hebben, maar ze zullen er niet bij vertellen hun boodschap ‘omfloerst’te hebben geserveerd.
Wij in ieder geval hebben het al lang begrepen en zullen dan ook aan de sneer van ‘kaf scheiden van kaf’ (Woestijnvis) geen seconde aandacht aan besteden. Met in het achterhoofd het mooie resultaat van de dalende verkoopcijfers van Humo en de Frut, kunnen wij gewoon onze kijkcijfers terugschroeven. Als die mannekens en wijvekens hunne haring niet meer braadt, zullen ze vlug genoeg voelen waar het kalf gebonden ligt. Laat ons dus, Vlaamse Republikeinen, in afwachting dat we ze lik op stuk kunnen geven, zoveel mogelijk afhaken.
Op deze blog heb ik het reeds verschillende keren herhaald (met de vraag om dit zoveel mogelijk door te geven) : om het even welke buitenlandse zender, zelfs de minst goede, is nog altijd stukken beter dan het gedoe van de Reyerslaan. De indoctrinatie loert zelfs in het kleinste hoekje! De goeie ouwe Witse is gelukkig in zijn laatste seizoen, want ook daar is men U de multiculti door de strot aan het wringen. Kunt U dat anders uitleggen als die stoute Wet een arm Senegalees kindeke in een weeshuis plaatst en het zwarte mamaatje uitwijst naar het land van the middle of no where? Voelt U de roep niet van Uw eigen goed hart als U voorgeschoteld krijgt dat een sluwe landgenoot in een donkere kelder voor huisjesmelker speelt, en een matras om op te slapen aan die sukkelaars verhuurt voor 10 Euro per nacht?

Geen opmerkingen: