zaterdag 21 januari 2012

613 SHEIK FI LIB AL MOURO DE TYPISCHE ARABIER



In een der beruchtste Brusselse voorsteden Moulin du Ruisseau, tot op het einde van de vorige eeuw beter bekend als Meulebeek, spreekt voornoemde Sjeik Fil Lib Al Mouro hieronder echt wijze woorden. Sedert hij getrouwd is met het Muzelmanse kind-vrouwtje (en hoop daardoor alle allochtone stemmen aan te trekken), dat bijna zijn kleindochtertje had kunnen zijn, is de man, naar het voorbeeld van de Wijze Profeet - Allah weze met hem - niet alleen onder de gordel, maar ook tot ver boven zijn oren, verliefd op de Islammerij.
Vandaar dat hij zich heeft bekwaamd in de Arabische dubbel sprekerij : zijn rechter hersenkwab weet niet wat zijn linker hersenkwab in ’t Frans heeft georakeld. Uiteraard was de Franse versie bedoeld voor de lezers van de Soir, en de Nederlandse, pour les besoins de la cause, voor de nationalistische werkers van Opper-België.
Anders gezegd : Erst das Fressen, und dann die Moral….
-----------------------
Moureaux: 'Brussel moet misschien steun zoeken bij Vlaanderen'
• dinsdag 17 januari 2012, 20u07 DS
In kranteninterviews maakt Philippe Moureaux, de vicevoorzitter van de PS, zich zorgen over de toekomst van Brussel. 'Wij, Brusselaars moeten de steun krijgen van één van de twee gewesten rond ons. Als Wallonië ons niet meer wil, moeten we met Vlaanderen praten.'
In Wallonië is de discussie over het Plan W volop bezig. Door de lange en moeizame regeringsvorming is het besef gegroeid dat België misschien niet zo lang meer bestaat. Wallonië bereidt zich derhalve voor op een toekomst zonder België.
In Le Soir zei de Waalse minister Marcourt (PS) dit weekend dat de federatie tussen Brussel en wallonië misschien geen lang leven beschoren is en dat Wallonië zijn toekomst in eigen handen moet nemen.
Philippe Moureaux reageert daarop in Le Soir en De Morgen. Zijn boodschap is twee keer dezelfde. 'Als de Walen ons niet meer willen, moet Brussel steun zoeken in Vlaanderen.'
'Brussel heeft als roeping aan te leunen bij één van de twee gewesten in ons land. Als Wallonië ons niet meer wil, moeten we de juiste conclusie trekken', zegt hij in Le Soir. 'Als ze ons niet meer willen, is het gevolg dat we moeten praten met Vlaanderen.'
In De Morgen klinkt het zo. 'Als de Walen niet meer van Brussel willen weten, dan moeten we misschien de steun van Vlaanderen zoeken. dat is zeker het nadenken waard.'
In Le Soir maakt Moureaux duidelijk dat Vlaanderen niet zijn eerste keuze is. Hij behoudt liever de goede banden met Wallonië. Maar zonder steun van een ander gewest gaat het niet voor Brussel. En dus is de conclusie van Moureaux duidelijk.

-------------------
Diagonaal herlezen

Moulin du Ruisseau was ooit een van die Brusselse voorsteden, waar men 30 jaar geleden naar verre vreemde landen in zijn eigen straat op verlof kon trekken. Johan Verminnen verdiende met dergelijk inzicht nog een goede boterham, toendertijd.
Eigenlijk versta ik El Mouro zeer goed : zonder Vlaams geld, gedaan en Amen en Uit met de vreemdelingen en zonder vreemdelingen, geen stemmen meer. Zonder stemmen : de straatgoot of de bedelstaf. Voor een Ieperling is dat zonneklaar : omwille van het smeer, likt de kat de kandeleer……
Wat moeten wij dus doen om Molenbeek weer gezond te krijgen? Gewoon de kaars wegnemen van bovenop de kandeleer, en wat AS 13 wrijven over de laatste vetdruppels. AS 13 is een scheikundig vaak aangewend tonicum in de Geneeskunde en dus goed voor de gezondheid. Mits gebruikt met mate.
Wetsdokters zullen mij begrijpen : het product laat na gebruik een zoeterige amadelgeur na….Heb ik geleerd bij Aspe, en die bekijken wij uit tijdverdrijf!

Geen opmerkingen: