zondag 22 januari 2012

614 CHRISTEN DEMOCRATISCH APPEL OP DRIFT



CDA-beraad neemt afstand van PVV: immigratie is nodig
woensdag 18 januari 2012 07:30 Elsevier
Het strategisch beraad van het CDA vindt dat Nederland een open land moet zijn voor vluchtelingen. Immigratie is volgens het beraad een verrijking voor Nederland, ook economisch. Daarmee neemt de partij afstand van het kabinetsbeleid.
'Het CDA moet zichzelf opnieuw uitvinden en tegelijkertijd een betrouwbare regeringspartij spelen. Lastig.'

Lees het hele Elsevier-commentaar Eric Vrijsen: Ruk naar links van CDA is studeerkamergedoe
Dat meldt de Volkskrant. Vrijdag presenteert het strategisch beraad, dat wordt geleid door oud-minister Aart Jan de Geus, op het partijcongres een concept van haar toekomstvisie. De leden kunnen zich er dan zaterdag over uitlaten.
Open land
‘De politiek keek aanvankelijk te lang weg als het ging om de problemen die de opname van nieuwkomers in ons land heeft gegeven, maar nu zijn we doorgeslagen naar de andere kant,’ staat in het stuk. De commissie wil dat Nederland een open land is voor vluchtelingen.
‘Los van het feit dat het een kwestie van fatsoen is en dat het past bij onze Nederlandse identiteit en waarden om open te staan voor immigranten, moeten wij ook erkennen dat wij ons welvaartspeil niet kunnen handhaven zonder hun komst,’ staat in het rapport.
Vlaktaks
De commissie wil daarnaast af van de hypotheekrenteaftrek en pleit ze voor een ‘sociale vlaktaks’ van 'bijvoorbeeld 35 procent', waarbij hogere inkomens wel meer belast worden dan andere. Volgens het CDA is het huidige stelsel van inkomstenbelasting nodeloos ingewikkeld, stimuleert het overmatig lenen en ontmoedigt het arbeid.
De vlaktaks moet de prikkel wegnemen om zoveel mogelijk geleend geld in een huis of bedrijf te stoppen. Het CDA-beraad wil vooral het aflossen van de hypotheek stimuleren. ‘Het huidige fiscale regime, waaronder de wijze waarop de hypotheekrenteaftrek is vormgegeven, dient dit doel onvoldoende.’ Ook wil het CDA meer milieuheffingen invoeren.

-------------------
Diagonaal herlezen

Als Uw wagen in een gevaarlijke bocht aan het slippen gaat, stuurt U dan mee de verkeerde richting uit, of probeert U tegenstuur te geven? Ja Kijk, in de Linx Progressieve Politiek, om het even de naam, is dat even anders…. De kleur dient er niet toe : om de poen is het te doen!
Daar zijn nergens bochten te vinden, daar slipt men niet, kan men geen tegenstuur geven want een min of meer correct werkende directie is er ook niet : het geheel is als een stuurloze mastodont die drijft waar de winden hem blazen. Dat is misschien recht op de klippen, maar wat wilt U : als de commandant en zijn meelopers maar veilig aan de vaste wal zijn!
En dat is het verschil tussen onze politieke commandanten, en de commandant van Costa Concordia : die man moet hangen, want het was een slechte stuurman, en zij? Ze zullen gewoon op een ander schop overstappen en als de boot dan toch kapseist, rustig de schuld op een ander schuiven.
Ik beperk mij tot slechts één voorbeeld : de Grote Leiders van de ACW-maffia : de ene fladdert vrij als een vogel over de Place Pigalle, de tweede heeft het loodgieters-alaam over zijn schouder gegooid en zwemt nu in het geld, de derde heeft zichzelf als een natte dweil in een postje gewrongen met een hoger salaris dan de President van de USA. En het voetvolk? Ach ja, het voetvolk!
Moraal van het verhaal : alleen die ene partij met een klare boodschap, die van de dreigende Zwarte Leeuw, moet nergens bijsturen. De Vlaams Nationalisten van de harde lijn hebben in feite maar één enkel punt aan hun programma : alleen het allerbeste voor het eigen volk is goed genoeg. En dat het AUB nu niet lang meer mag duren! Als straks het derde ‘Momentum’ om onderuit de Belgische bezetting daar is, mogen we niet meer falen!
Momentum I was de (bij voorbaat) verloren kans van het verkeerde middel : de 2 oorlogen. Momentum II was de morgen van die mooie dag dat Vlaanderen overwegend geel kleurde, toen de Overwinnaar van de verkiezingen te laf was om alleen naar de Koning te trekken. Momentum III, ooit misschien ons opgedrongen door de belgicisten zelf, moeten wij zoveel mogelijk op gang trekken.
Er is geen volk ter wereld die ooit zijn vrijheid zo maar heeft kzfo gekregen zonder ervoor te moeten vechten.
Voilà : dat is bij onze Noorderburen de les uit het verhaal!

Geen opmerkingen: