dinsdag 24 januari 2012

619 GRANDS TRAVAUX INUTILES EN JACHT OP SCHULDIGEN



Zie Routeplanner Zeebrugge-Oostkamp A10/E40
En E40 Oostkamp-Jabbeke E40 naar Duinkerke
-------------------------
De afbeelding hierboven toont een van de af te breken ‘spookbruggen’, d.i. een compleet afgewerkt stukje autostrade van ’n paar 100 meter (de rest, naar schatting zo’n 20 Km is er nooit gekomen) over de spoorlijn Brussel-Oostende. We schrijven 1976, de haven van Zeebrugge is eindelijk in volle expansie en in Wallonia worden er nutteloze scheepsliften (Strépy) gebouwd, en hellende vlakken (Ronquières); er worden kilometers autostrade aangelegd waar na bijna 30 jaar nog altijd haast geen kat voorbij komt…..
Maar in Varsenare in 1975-76 protesteren… de boeren, met op kop de geitenwollensokkendragers, en Guy Mathot (PS), die van ‘de Staatsschuld is vanzelf gekomen en zal dus ook wel vanzelf weggaan’, verordonneert een jaar later : stop de werken : die snelweg tussen Zeebrugge en het autowegen-kruispunt in Jabbeke is niet nodig : de E40/A10 naar Gent/Brussel en de A10/E40 naar Duinkerke. De haven van Zeebrugge en de rest van Vlaanderen kan er naar fluiten.
En wat doen de Vlamingen? Ze knikken en zwijgen! Ach ja : Antwerpen en Brussel, waar de harde kleppers huizen die het verschil hadden kunnen maken : wat zijn die bekommerd om de Westhoek, waart ze Varsenare niet eens weten liggen…. Brussel heeft wel andere katjes te geselen, en Antwerpen…. Tja, Antwerpen : waarom zou Antwerpen een concurrent willen helpen om die zuurstof te geven? Antwerpen is overwegend rood gekleurd en Roden handelen altijd ‘Eigen Zak Eerst’….
Laat mij dus het vraagstuk tot zijn eenvoudigste vorm terugbrengen. Bij de afbraak van de spookbruggen spreekt men altijd van de snelweg-verbinding Zeebrugge/Jabbeke, die er dus nooit is gekomen. Wij weten allemaal dat we ons moeten verhelpen met Zeebrugge/Oostkamp via de zo gezegde ‘Expressweg’ rond Brugge.
U kent die dodenweg wel, onder de suggestieve maar mislukte benaming ‘Groene Golf’…..
Wie dus die ‘Expressweg’ regelmatig gebruikt, weet dat die verre van ‘express’ is, niettegenstaande voortdurende onder-tunnellingwerken die al jaren bezig zijn. Het lijkt wel alsof onze twee zeehavens de facto elkaar beconcurreren in het instandhouden van de slechtste verbindingen met hun hinterland, want noch in Brugge noch in Antwerpen wordt er ge-Lange Wapperd!
Ik laat U nu eerst genieten van de proza rond de afbraakwerken van ’t Crevitske en kom hierop op ’t einde terug. Goede reis. Maar overloop toch nog maar eens goed de afbeelding hierboven : zo ziet U dat in Vlaanderen ’t geld op onze rug groeit!
o-o-o-o-o-o-o-o

Spookbrug in Varsenare wordt afgebroken
VARSENARE - Vlaams Minister voor Openbare Werken Hilde Crevits heeft zaterdagochtend het startsein gegeven voor de afbraak van de spookbrug in Varsenare, deelgemeente van Jabbeke. De brug werd in 1976 gebouwd, maar nooit in gebruik genomen
De tweede spookbrug van Varsenare wordt in twee dagen afgebroken. De eerste spookbrug ging reeds op 17 oktober vorig jaar tegen de vlakte.
De bruggen werden in 1976 gebouwd om de snelweg A18 in Jabbeke met de haven van Zeebrugge te verbinden. Zo ver is het echter nooit gekomen. Toenmalig minister Guy Mathot voerde het plan af en de bruggen bleven vele jaren doelloos staan.
Het is de bedoeling dat de aannemer tijdens dit weekend de werken volledig kan afwerken. Omwille van de afbraak ligt het treinverkeer tussen Brugge en Oostende stil tot maandagochtend 3.30 uur. De NMBS zet vervangende bussen in voor de reizigers.
Het terrein waarop de brug staat wordt omgevormd tot een rietmoeras.
Bron DS
-------------------
Diagonaal herlezen
Dit zijn dus de feiten. In Zeebrugge en hinterland : geen tewerkstelling, geen nijverheid, geen welstand, maar een nieuw nog aan te leggen moerasgebied. Goed voor de wilde ganzen : de boeren zullen nu wel content zijn, als ’s winters hun zaaigraan, in plaats van op te komen, verdwenen is in de hongerige vogelmagen….Verboden die af te schieten : de milieujongens eisen hun bescherming!
Onze voorouders hebben gevochten om land te winnen op de zee : wij zijn de generatie die het omgekeerde doet. Het geld groeit immers (systeem Mathot) op onze rug.
Ja natuurlijk, de Heren Mathot (PS) Vader (overleden) en Zoon zijn beruchte en veroordeelde criminelen : voor schadevergoeding zullen die wel niet meer in aanmerking komen. En André Cools (PS), de hoofdschuldige, die is vermoord! Maar wat van hun Vlaamse generatie-genoten : Vader & Zoon Eyskens; Wilfried Martens, Willy Claes, Willy Declercq, en al de rest? Zoveel bomen zijn er toch niet nodig om de nog levenden op te knopen? Nadat van iedereen, de levenden en de doden, vanzelfsprekend, de nodige schadevergoeding werd bekomen.
In de onzalige repressie-tijden werden er, voor veel minder toegebrachte ‘schade aan het Vaderland’ vele tientallen Vlamingen voor het vuurpeloton gebracht. Dat was toen de oorlog al lang gedaan was en er dus geen sprake meer kon zijn van ‘hulp aan de vijand’. Maar in afwachting dat men ze kon bijeendrijven in een ‘schutkring’ werden ze ge-executeerd of minstens monddood gemaakt door broodroof.
Is het da zo moeilijk te verstaan, dat ons bloed kookt als dat dom Crevitske, opgetut als een babbelwater klaterend kabotseke, staat te glunderen dat de operatie ‘spookbruggen ruiimen’ zal geklaard worden met slechts een kleine 500.000 Euro aan kosten? Nota bene niet uit de Federale Kas meer uit de eigen Vlaamse kas?! Mathot Vader in de hel moet zich op de dijen kletsen van plezier!
Komt daarbij, dat de V°RT dan een reportage uitzendt, waarbij een trucker met klare kop en rake tong voor de camera’s vaststelt, dat de weinige jobs in de haventrafiek zijn ingepikt door Oost Europeanen, die 30% minder kosten….Allemaal goed en wel, zei de man, met de Europese eenmaking, maar door deze aanpak zijn wij wel ons werk kwijt. Tenzij wij akkoord gaan om tot 800 Euro per week minder te verdienen. 800 Euro, zei de man : dat is een heel pak geld….
Goed zo, maat, dacht ik : daar bovenop gaan de syndicaten nu op 30 januari heel het land ‘plat leggen’. Als protest (ik denk eerder als aanmoediging) tegen de Vlinderregering. Die kan dat dus goed gebruiken om aan François Hollande on Frankrijk, aan heel de wereld maar vooral aan Frau Merkel te bewijzen dat het socialisme in Europa aan een hernieuwde lente bezig is….Eens te meer staat het glorierijke Wallonië aan de wieg van de Beschaving zowel in Klein België als in Gross Belgien…



Geen opmerkingen: