woensdag 25 januari 2012

621 UND NACH CANOSSA GEHT ER NICHT



De stad Canossa, Provincia Emilia-Romagna
Was the place to be….. in 1077
-------------------------------
In 1077 deed de Duitse keizer Hendrik IV drie dagen achtereen boete op zijn blote voeten in de sneeuw voor het Kasteel van Canossa om paus Gregorius VII ertoe te bewegen zijn ex-communicatie op te heffen.

Voil0 : jullie weten er nu evenveel over als ik. Maar Frau Merkel in de rol van Gregorius VII en Elio di Rupetto als boetvolle Duitse Keizer : geef toe dat zoiets een verkeerde voorstelling van zaken is. Om de historische werkelijkheid zoveel mogelijk te benaderen, laten we dus vandaag best Frau Merkel blootsvoets door de Berlijnse sneeuw naar de Italiaanse Paus Elio di Rupetto strompelen.
Allez, het is die laatste versie die in de koppekes speelt van onze hoernalisten…. Cassa Nova Elio Il Grande gaat het die Duitse troela eens goed inpeperen, sè! Ze zal gewis alle hoeken van de kamer zien! Wat denken ze wel daar, in Bochen-land! Dat ze een Pé Ss ‘r, een Socialist van de meest vrouwelijke lijn, zo maar kunnen de levieten lezen!
En mocht het 180° anders verlopen, dat van de hoeken zien en zo : daar wordt in Belgen-land wel een mouw aan gepast. Dus met zijn allen naar de camera’s van ZDF of WDF, met als aambeeld de Francofone zenders : daartussen zal het Kleine Rode Satan-postuurke geplet worden…. Bij de V°RT zal Merkel wel das Unterspit mussen delben…..
Hopelijk wordt daarbij ook vermeld dat Di Rupetto ‘n Franscouillon is die de Vlaamse meerderheid regeert als een te verwaarlozen minderheid. En dat de man inzake gesponeerde PV’s voor pedofilie, de absolute wereldkampioen is.
------------------------
Di Rupo schiet met scherp op Europa
Premier Elio Di Rupo schiet in een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel met scherp op Europa en de Duitse aanpak van de eurocrisis. Zo kunnen er op Europees vlak wel doelstellingen afgesproken worden, maar 'elke regering beslist zelf hoe die te bereiken'. 'Europa is er niet om de interne problemen van een land op te lossen'.

Elio Di Rupo staat vandaag de facto voor de grote vuurdoop. Hij trekt naar Berlijn voor een bezoek aan de Duitse bondskanselier Angela Merkel, het invloedrijkste deel van de 'Merkozy-tandem(1)' met de Franse president Nicolas Sarkozy die de facto de lakens uitdeelt bij de aanpak van de Europese schuldencrisis.
Als het de bedoeling via een interview met het Duitse weekblad Der Spiegel was die ontmoeting extra pigment te geven, is Di Rupo met glans geslaagd. Want Di Rupo zegt onverbloemd dat de Duitse aanpak van de Europese schuldencrisis hem niet zint.
'Europa moet zich niet hervormen naar Duits model of gelijk welk model. Wel moet Europa volgens het Europese model hervormen, namelijk met aandacht voor alle 27 lidstaten', klinkt het.
Index
De eis van kanselier Merkel om in het kader van een harmonisatie van het Europese economische beleid de Belgische indexatie van de lonen aan de inflatie op de schop te zetten, ligt Di Rupo duidelijk op de maag. 'Er zijn specifieke tradities in elk land, die we moeten respecteren', zegt de Belgische premier. 'Ik zeg ook niet tegen andere landen wat ze wel of niet moeten doen.'
Bijna met tegenzin geeft Di Rupo in Der Spiegel toe dat er wel een aantal doelstellingen zijn die de regeringsleiders op Europees vlak kunnen afspreken. 'Maar hoe je die moet bereiken, dat beslist elke regering voor zichzelf', zegt Di Rupo.
Hij benadrukt nog eens bepaald een koele minnaar te zijn van een harmonisatie van het Europese begrotingsbeleid. 'Europa is er niet om de interne problemen van een land op te lossen.'
Markten
Der Spiegel stipt aan dat linkse regeringsleiders na een 'bijnadoodervaring' stilaan weer oprukken. Eerst in Denemarken, dan in België, in mei mogelijk in Frankrijk en in 2013 misschien in Duitsland.
Niet de burgers, maar de financiële markten en de regeringen zijn voor de eurocrisis verantwoordelijk
Elio Di Rupo
'Ik vertegenwoordig als premier weliswaar alle stromingen in de maatschappij, maar ik blijf een overtuigde socialist', zegt Di Rupo. En het moet gezegd: zijn visie op de financiële markten klinkt als een echo van die van François Hollande(2), de Franse PS-kandidaat voor de presidentsverkiezingen in april en mei. 'Niet de burgers, maar de financiële markten en de regering zijn voor de eurocrisis verantwoordelijk.'
De focus van Merkel op besparingen en saneringen van de overheidsfinanciën zint Di Rupo niet. 'We mogen niet puur op besparen en bestraffen inzetten, maar moeten ook de vraag versterken', zegt de premier.
-------------------
Diagonaal herlezen
Mij is het opgevallen, dat de gazetten nu al, van maanden tevoren en nog lang voor de verkiezingen, de niet-wit socialist François Hollande in Franrkrijk op de troon schrijven. Net op dezelfde manier krijgen wij alle soorten voorverkiezingen in de USA opgediend. De media gedragen zich als hersenloze supporters in de tribune, daar waar de eigenlijke vertoning op het veld ver beneden hen plaats grijpt, waarop zij in de verste verte geen invloed hebben. Hun geschreeuw is in feite een overduidelijke poging om het eigen kiesvee te bewerken om het aan zich te binden. Als dezelfde Pers morgen dan partij kiest voor of tegen een partij, dan hopen ze dat het kiesvee, lijk een kudde schapen, hen volgt….
Marine Le Pen? Die wordt in de grond geschreven….. Zij verliest de verkiezingen nu al, goed geweten! Dood of levend, maar verliezen moet ze!
Er zit een grond van waarheid in dergelijk kudde-gedrag van de brood-hoernalisten. Het helpt hen overleven. Zij geloven wel niet in mirakels, maar toch!
Wat in hun ogen wel mooi meegenomen is, is dat zij ondertussen hun greep op de maatschappij met een paar maanden verlengd en stevigd hebben….
Och! Zij zouden twee stenen doen vechten! Voorbeeld : de ‘nieuwsgaring’ over de Arabische Lente in Egypte. Zo juist (woensdagmorgen) op BVN een reportage gezien over de 100% terugval van het toerisme in Gizeh. Een gids in het Nederlands aan het woord : wijst rondom zich : vroeger kon men hier in deze tijd van het jaar op de koppen lopen. Nu is er geen kat! De mensen in de omgeving hebben geen geld meer om eten te kopen en er zijn zelfs collega’s-gidse die hun auto hebben moeten verkopen om eten te kopen. De bazaarkes blijven gewoon dicht. Bittere vrucht van de Arabische lente! Tweede item : straatbeeld in Istambul (Turkije) : een stokoud (Christelijk) Armeens vrouwtje dat weggedoken in een hoekje zittend, probeert wat spulletjes die op een lap stof uitgespreid naast haar liggen te slijten. Zij beklaagt zich over Sarkozy en de hetze over de genocide van 100 jaar geleden op haar volk. Het leven was er draagbaar tot kort geleden, maar nu worden de pesterijen vanwege de Muzelman-medeburgers weer levensbedreigend. De Armeniërs worden bedreigd met deportatie naar…hun eigen primitief woestijnland, een land dat ondertussen voor hen even onbekend is als de maan…
Twee interviews waar de V°RT van gruwt. Niet vanwege de rauwheid van het gebodene, maar uit vrees dat hier de ogen zouden opengaan….. Motto : niet over spreken, dan gebeurt het niet! De verdraagzaamheid moet gepredikt worden en zowel Egyptische als Turkse ‘koeltoer’ is verrijkend voor de Vlamingen…. Als we deze avond weer eens een uitgebreid gefilmd verslagje mieken over ‘Operatie Kelk’ : is dat niet mooi meegenomen? We verzinnen iets over ‘schuldig verzuim’ : dat gaat er altijd in bij de mensen. Tegen de tijd dat er een rechtszaak van komt, zal de Onderzoeksrechter met de bekende naam wel nogmaals geschorst zijn, zodat alle dossiers zonder meer moeten terug gegeven worden. Kunnen we nogmaals een stukje bijbreien aan het verhaal. Hoe door de ene volkseigene godsdienst te bashen, ten voordele van de Sekte van de Wrede. Daar is ‘knapenliefde’ even normaal als een glas water drinken : dat is geen kindermisbruik maar een voorvaderlijke traditie…..
Over bijvoorbeeld die kinderporno-jager die zelf een van de stropers bleek te zijn, wordt niet gesproken : de man immers is geen pastoor….
Als geheel die V°RT met man en muis op zekere dag in de lucht moest vliegen : is dat dan een misdaad? Of eerder een weldaad? Volgens mij moet over deze vraag niet eens een referendum gehouden worden! Gewoon, om erger te voorkomen : privatiseren en opdoeken. VTM geeft het goede voorbeeld….

Geen opmerkingen: