woensdag 25 januari 2012

622 DE MORGEN OVER DE MORGEN




Mag ik bij deze over ‘nieuwsgaring’ nogmaals het schoolmeesterke uithangen? Zo kunt U beter oordelen over onderstaande eigen lof van de meest gebeten om te weten-krant van de hele wereld.
Vandaar dus deze herhaling van de zoveelste herhaling op deze blog (bij de V°RT geleerd!) : Via BVN krijgen wij in het buitenland ‘Het Beste van Vlaanderen en Nederland’, dit is een selectie van 90% Nederlandse en 10% V°RT uitzendingen. Een illustratie van wie meest betaalt, meest maalt. Wat, moet ik zeggen, vooral de kwaliteit ten goede komt. Ik heb gezegd :kwaliteit, en niet objectiviteit. Maar soit : je leert er gepokt en gemazeld iedere dag iets nieuws bij dat elders verzwegen wordt. Vandaag werd betoond dat het Amerikaanse Boeing met een nieuwe vestiging naar NL komt. Wereldnieuws en Kassa Kassa Kassa! Tweede item (en daar stond mijn verstand bij stil) : de stad Napels betaalt om haar eeuwig overtollig huisafval te laten ophalen per schip door Nederlanders, die met een over-capaciteit aan huisvuilverbranding zitten….Een overduidelijke win-win situatie dus, want door Linxe maffia-praktijken wordt deze branche al vele jaren gesaboteerd in Napels, zodat op regelmatige tijdstippen Napels in het wereldnieuws komt omdat het stikt in de afval.
De zuinige Hollander verstookt nu dus het hele zootje, verkoopt in zijn land de vrijgekomen energie als warmte of als elektriciteit, heeft een bestemming (tegen betaling!) voor de rest-afval en doet dus schitterende zaken…. Niet alleen krijgt hij de ‘grondstof’ + verscheping gratis, hij wordt er nog voor betaald ook. Kassa! Kassa! Kassa! – en niet te vergeten in deze tijden van crisis : tewerkstelling in Nederland van ‘Eigen Volk Eerst’…..! De Napolitanen zijn ook content : mits een kleinigheidje te betalen is men er af van het probleem, en komt er tijd vrij voor een beetje langere siësta met een goed glas fijne grappa. Dàt is pas zaken doen van die slimme Hollanders!
Kijk : dat men in de Middeleeuwen in Napels niet onmiddellijk wist wat men in Holland zoal deed, neem ik aan. Maar toch niet in deze moderne tijden, waar kennis in een minimum van tijd de wereld rondvliegt! Zijn nu de Hollanders te slim, of de Napolitanen te dom? Te lui? Teveel over-gesyndiceerd? Teveel getiranniseerd door de geitenwollensokkendragers?
Al op gelet dat de 230 ton diesel uit de gestrande cruiseboot door Hollanders wordt opgeruimd? Die hebben voor zoiets niet alleen de goede neus, ze hebben er ook het materieel voor….. Wat hebben die Hollanders toch dat wij, Vlamingen, niet hebben? Zou samengaan met Holland niet veel lucratiever zijn voor Vlaanderen, dan samengaan met Wallo/Brux? De vraag durven stellen, is ze durven beantwoorden!

Kijk : dat zijn zaken, buiten de objectiviteit in de berichtgeving (die ook mankeert in mijn verslagje), wat mankeert bij De Morgen, en bij De Morgen niet alleen.
Moest De Morgen AUB een klein beetje meer de Hollander uithangen in zijn marketing, die gazet zou schrijven dat bij hen alle strekkingen aan bod komen, en zeker niet uitsluitend alleen de Linxe Progressieve wanklanken. Vlaanderen schreeuwt om een uitgeverswereld zoals bij benadering bijvoorbeeld de Italiaanse : iedere politieke strekking, progressief, conservatief, links, rechts, riberaal, vrijzinnig, katholiek, sport, enz, heeft het dagblad van zijn voorkeur, en dus een eigen lezers-publiek.
Als De Morgen jubelt omdat Kosovo bij referedum gekozen heeft voor toetreding tot de Europese Unie, en daarbij nalaat te zeggen, dat slechts 40% van de kiesgerechtigden is komen stemmen,en dat daarvan amper 60% JA hebben gestemd, dan is dat manipulatie van het Nieuws. Een krant die uitrekent dat 60% van 40% slechts een kleine 25% Ja-stemmers vertegenwoordigt, manipuleert ook. De waarheid ligt in het overleggen van…de waarheid zoals die bij de bron bekend is : zoveel kiezers hebben het laten afweten, zoveel hebben neen gestemd, zoveel ja : de lezer zal zelf wel de nodige conclusies trekken om vanuit die kennis de EU-clowns bezig te zien, die de toetreding van het 28ste Lid staan te bejubelen…..
Voor de aardigheid heb ik dus de eigen lofzang van DM voor de eeuwigheid opgeslagen op mijn vaste schijf….
o-o-o-o-o-o-o-o--
De Morgen in een nieuwe jas
24/01/12, 06u55
Beste lezer,

U houdt vandaag een extra verse krant in handen: een De Morgen met een nieuwe opmaak én met M, voortaan uw vaste referentie voor alles over cultuur, media en het moderne leven.

Dankzij deze vernieuwing serveren we u elke dag een nog duidelijkere en scherpere krant. De klemtonen liggen zoals u dat al jaren van ons gewoon bent: extra veel aandacht voor cultuur en media, prachtige fotografie, diepgravende analyse en achtergrond, uitgewerkte interviews en uiteraard veel nieuws dat u eerst bij De Morgen leest.

U krijgt voortaan een uitgebreid eerste deel op 24 pagina's. Daarin eerst het belangrijkste nieuws, heet van de naald. Dan al het binnenlands nieuws, gevolgd door een groot uitgewerkt verhaal zoals we die nu al in de weekendkrant serveren, onze focus van de dag. Vervolgens het buitenlands nieuws, economie, opinie en sport.

Het tweede katern heet M. Uw dagelijkse traktatie, een bijlage die elke dag op 14 pagina's zal bewijzen dat uw krant het nummer 1 is in cultuurverslaggeving. Muziek, media, film, literatuur, theater, dans, beeldende kunst en zowaar een streepje satire. M maakt keuzes: gedurfd maar speels en blij, met veel persoonlijke, menselijke journalistiek.

Er beweegt veel bij De Morgen: de afgelopen maanden maakte u kennis met onze vernieuwde weekendkrant. Sinds september krijgt u op zaterdag een gloednieuw magazine DMUZE naast een herwerkt De Morgen Magazine en een pak weekendbijlagen, onder meer een volwaardig wetenschapskatern.

In onze lezersenquête van 17 december, waarop u massaal reageerde, liet de overgrote meerderheid onder u weten erg tevreden te zijn over die verandering. Net zoals de krant reageerde u scherp, helder en eerlijk. U wilt vaker verrast worden door creativiteit, door analyse en achtergrond, stof tot nadenken krijgen en nog meer kunnen genieten van goede portretten en interviews. Inhoudelijk schreeuwde u vooral om een extra stukje cultuur en media. Vormelijk wilde u een zo logisch en helder mogelijke krant.

Vanaf vandaag bieden we u een krant aan die nog beter aan uw verlangens beantwoordt. Zoals u dat al jaren van De Morgen gewoon bent, alleen leggen we de lat weer een beetje hoger



-------------------
Diagonaal herlezen

Heeft U ergens een zinsnede ontdekt waarin gezegd wordt dat alles wat er staat, moet gelezen worden als zijnde gesneden leesvoer in de politiek-correcte denkwereld? Ik ook niet.
Onze ervaring leert dus, dat alles wat verzwegen wordt, zekerlijk waar is.
Om mezelf correct geïnformeerd te voelen, had ik dan ook graag gelezen, dat De Morgen, zoals elk dagblad dat zichzelf respecteert, niet schrijft met de muilband om. Dat zij een eigen mening heeft die ze niet onder een berg verzinsels ùoet begraven, om toch maar niet te moeten schrijven dat wat zij publiceren, de door de Overheid opgelegde koers is.
Ach wat : hun on-line uitgave is best overzichtelijk, bijna de beste van allemaal, het kost mij niks, zij verdienen er geen cent aan, en tussen de lijntjes lezen doe ik, in afwachting dat de Bazen de boeken verplicht moeten neerleggen, zelf wel.
Want ik zit met de vrees : als er wat nieuws komt : zal het dan nog slechter moeten zijn om te verkopen? Misschien wat meer blote billen en blote borsten, want daar hen ik ook niets over gelezen…Arm Vlaanderen, en de patatten om ze daarin te schillen zijn ook al zo duur!

Geen opmerkingen: