donderdag 26 januari 2012

624 BELGISCHE REKENKUNDE OP NIVEAU

.
.




Tout va tres bien, Madame la Marquise….
Agge mo leut et
o-o-o-o-o-o-o-o-

Na het Koninklijk (Laatste?) Avondmaal van gisterenavond in Laek-èn, komt het eerder schamel over om vandaag te moeten schrijven over het ministerieel slijk der aarde dat als een jo-jo op en neer gaat. Allez, neer als we de gazetten mogen geloven, maar omhoog op ’t einde van het spel. Wat wilt U : onze ministers zijn mannen (en vrouwen) met ballen en met nog wat meer aan hun lijf!

Bovenstaande foto heb ik uit de Vaderlandsche Kwaliteits Pers bij uitstek, de vroegere AVV-VVK krant. In Laek-èn handelen ze tout-à-fait comme les commandants van de Titanic en de Costa Condordia : het feesten gaat gewoon door tot het schip helemaal n de golven is verdwenen..
‘De Koning Drinkt’ : als een gevulgariseerde bewerking van het beroemde schilderij wordt Alberto L’Ultimo (*) geportretteerd als het middenstuk van een schouwgarnituur tussen twee van de venijnigste furies der Francofonie. Hun namen doen er even niet toe, want ‘God ziet U - Hier vloekt men niet. GVD’. Goede tafelmanieren? Alberto weet er alles van, want hij houdt de handen onder tafel. Op de knie van het melkmeisje Milk-etje….
o-o-o-o-o-o-o-o-

Salarisverlaging ministers quasi gecompenseerd door index

De verlaging met 5 procent van de salarissen en representatiekosten van de federale ministers wordt bijna volledig gecompenseerd door de twee overschrijdingen van de spilindex die dit jaar worden verwacht. Dat brengt de Franstalige radio-omroep Bel-RTL vandaag aan het licht.
Bij de opmaak van de begroting 2012 werden de vergoedingen van 137.000 euro voor de ministers en 130.210 euro voor de staatssecretarissen van de regering-Di Rupo met 5 procent ingekort in vergelijking met vorig jaar. De bedragen zakten naar respectievelijk 130.308 en 123.699 euro.

Maar deze bedragen worden dit jaar geïndexeerd, wellicht twee keer. Bijgevolg zullen de lonen de facto met minder dan 5 procent dalen. De eerste minister en de vicepremiers bijvoorbeeld zullen slechts 0,9 procent minder verdienen dan onder de regering-Leterme. Hun lonen zakken van 224.000 euro naar 222.000 euro. Sommige staatssecretarissen, zoals die voor Administratieve Vereenvoudiging, zullen 1,5 procent moeten inleveren, de minister van Begroting 3 procent.

Bel-RTL haalt de cijfers uit de algemene uitgavenbegroting. Die werd begin deze maand door minister van Begroting Olivier Chastel geamendeerd na de kritiek van N-VA dat de federale ploeg zich een weddestijging van 8 procent had toegekend, in plaats een weddedaling. Bij de regering luidde het toen dat het document van de ministerraad waar de N-VA zich op baseerde "een fout" bevatte.

De algemene uitgavenbegroting wordt deze iddag besproken in de commissie Financiën en Begroting van de Kamer. (belga/adb Bron De Morgen
-------------------
Diagonaal herlezen
Ach die minister-weddes! Typisch Franscuillonse onderhanedelings-tiktak : rond de pot draaien tot iedereen er duizelig van wordt, en op de duur niemand nog weet over welk cijfer het juist gaat.
Het kan nochtans heel simpel zijn. Tè simpel eigenlijk en daarom zal het niet gebeuren : leg alle individuele bankoverschrijvingen van de vorige en van de huidige maanden aan de mensen voor.

Over het etentje in Laek-èn : mocht Bart DeWever niet zo laf zijn geweest, om de Koning daags na zijn overwinning als grootste partij van het land, hem niet als regeringshoofd te doen begroeten : hoe zou dan de tafelschikking geweest zijn? En, überhaupt, zou er dan een etentje geweest zijn?

Maar ’t is al goed : we hebben compris de situation. Zonder de Vlamingen erbij, is alles vandaag koek en ei. Of was het kreeft en kaviaar? Nous nous connons, et en avant avec la chèvre.

(*) L’Ultimo, de ultieme, de laatste. Omdat de Sex- en Coburgers veel gemeen hebben met Italia-la-Bella. Niet alleen omdat de man tussenin al zijn slippertjes nog altijd gehuwd gebleven is met La Dolce Signora Paola Rudo di Calabria, of omdat hij zodanig gemanipuleerd heeft tot het land bestuurd wordt door een uit de Abruzzen afkomstige Francofone socialist , maar vooral op inspiratie van zijn overleden tante, Marie José de Belgique, de zuster van zijn overleden vader, Leopold III, le Roi Félon. Gezegde dame was, buiten o.a. de minnares van Mussolini, gehuwd met Umberto van Savoye, die na de oorlog en amper 23 dagen na de opvolging van zijn vader, werd weggestemd toen Italië zichzelf met een nipt stemmenverschil tot Republiek uitriep. De Savoyes werden het land uitgejaagd, maar de lieftallige Josée, die dus 23 dagen koningin was geweest, bleef in de Italiaanse harten voortleven als L’Ultima Regina d’Italia. Niet zozeer omwille van haarzelf, maar om de liefde van de Italiaan voor Paus en Koning, zijnde hun band met de voorvaderen.
Ik zou dus willen wijzen op een zekere tragiek, die altijd de Coburgers heeft omgeven : ze verkopen hun ziel voor geld en sterven jong, ze genocideren de Congolese bevolking, ze vallen dood van de rotsen, ze gaan bedelen voor hun naakte bestaan in Berchtesgaden, ze sterven kinderloos, en de laatste, Alberto, blijft zo lang het een beetje gaat, de troon warm houden, omdat zijn zoon in de pers beschreven wordt als een achterlijke rundskop.
Ach Alberto! Geef toch la pipe à Martin, en kom met Uw Dolcinea naar Porto San Stefano. Daar kunt U in de verte van op Uw allernieuwste Koninklijk Yacht, de berging meemaken van de Costa Concordia. Misschien komt daar de inspiratie voor de goede voorzet? Vlaanderen wordt Republiek en Ramp-België wordt verder bestuurd door Filips de Taaie? Is dat geen goed gedacht? Dan kunnen we bij ons de negertjes met het knikkend kroezelkopje weer van de zolders halen. Kunnen we weer zilverpapier sparen zodat de arme Waaltjes met de gezwollen buikjes niet meer moeten sterven van honger. We zouden er zelfs, lijk in Griekenland, of Egypte, als toerist in massa naartoe kunnen trekken, zodat ze daar toch nog iets kunnen bijeenscharrelen….. Ik zou zeggen : de pastoors zouden in Vlaanderen kunnen rondgaan met des schaal, maar verdorie, er zijn bijna geen pastoors en zelfs bijna geen gelovigen meer om knoopsgaten in die schaal te werpen…..

Merci, Sire! Eindelijk ’n Coburger die eens wat goed doet!

Geen opmerkingen: