donderdag 26 januari 2012

625 HET VLAAMS BOERKE VOOR LE TOUT PARIS

.
.


625 HET VLAAMS BOERKE VOOR LE TOUT PARIS



De Geitenboer uit de Groenestraat in St Jan(Ieper) heeft het hem toch wel weer geflikt, zeker! Oeps! In de Lichtstad zijn eigen feestje vergeten! Le Grand Terminateur is dus bijlange nog niet aan de laatste bladzijde van zijn blunderboek!
Ik begin me stilaan te realiseren, dat we met die man geluk hebben gehad dat hij zich gewoonlijk als ‘belg’ en niet als Vlaming heeft bekend gemaakt.
Och ja : laten we de on-Vlaamse Schand-gazet aan het woord (hier onder) en begeven wij ons aan aangenamere bezigheden…..

-o-o-o-o-o-o-o-o-

Leterme mist eigen receptie in Parijs

Voormalig eerste minister Yves Leterme heeft in Parijs een receptie gemist die gehouden werd voor zijn benoeming tot adjunct-secretaris-generaal bij de OESO. Volgens Leterme ging het om een misverstand en wist hij niet dat het 'zijn' receptie was.
Het is de gewoonte dat een Belg die een belangrijke functie opneemt in het buitenland een receptie krijgt aangeboden door de Belgische diplomatie. Als verwelkoming en introductie bij alle andere Belgen met naam in het betrokken land.
Woensdag 11 januari organiseerde de Vlaamse vertegenwoordiger in Frankrijk een receptie ter ere van ex-premier Yves Leterme. Daar waren naast bedrijfsleiders, bankiers en mensen uit de culturele sector ook de Belgische ambassadeur, topdiplomaten en vertegenwoordigers bij de Franse regering en internationale instellingen zoals de OESO, de UNESCO en de Raad van Europa aanwezig.
De 40 tot 50 aanwezigen wachtten op Yves Leterme maar de persoon rond wie het draaide, kwam maar niet opdagen, zo meldt Het Belang Van Limburg.
Nic Vandermarliere, de vertegenwoordiger van de Vlaamse regering in Frankrijk, nam contact op met onze voormalige premier. Maar die kon zich niet meer vrijmaken. Nochtans waren de datum en het uur van de receptie vastgelegd in samenspraak met het secretariaat van Leterme.
Volgens Yves Leterme ging het om een spijtig misverstand. Hij dacht dat het om een gewone nieuwjaarsreceptie ging. Ook zijn secretariaat zou hem er niet op gewezen hebben dat het ‘zijn’ receptie was.


Diagonaal herlezen
Ja, ik weet het, de man is een stadsgenoot van mij en wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht. Heb dus dit artikel pas op deze blog overgenomen na langdurig beraad. Maar wat zwaarst weegt, weegt zwaarst. Waarom proberen te camoufleren dat de man een kluns is? Sedert de demonstratie van zijn zangtalent op de trappen van de Sinte Goedele in Bruk-sèl, weet heel de wereld : Iefke kon het niet, hij kan het niet en hij zal het nooit kunnen. De man is een schande voor zijn familie, voor zijn vaderstad en voor zijn volk!
Dus is de eigenlijke reden van dit stukje, de bedoeling om zoveel mogelijk weergalm te geven over wat er in Parijs zoal gebeurt met onze centen.
Zeg, weet iemand die Kärcher, waarover Sarko het ooit had, nog staan? Komaan : er is werk aan de winkel om al dat gespuis van de straat te kärcheren.

Geen opmerkingen: