donderdag 26 januari 2012

626 STAKING WORDT GEEN SOCIALISTISCHE LENTE

.
.




L’HISTOIRE SE RÉPÈTE CONTINUELLEMENT
-o-o-o-o-o-o-o-o-
Over de ‘Sociale Netwerken’….
Het ABVV Hoofdbestuur heeft massaal ge-Twitterd om de Grote Algemene Staking te propageren, maar de Twitteraars onderling hebben als respons 180° omgekeerd ge-Twitterd… In plaats van propageren, braken ze de staking af tot op de grond…..De V°RT maakte melding van dit reactionair gedrag, en er kwam zelfs een ‘Open Brief’ met verzet van een jongere in beeld, die enorm opgevolgd scheen te zijn. Dat laatste werd medegedeeld met bijna bevende stem, in het midden latend of men nu voor de staking was en tegen de Strikregering, of tegen de staking en voor de o zo sterke Eerste Minister die toch al zo goed Nederlands sprak!
Met enig leedvermaak zou hier op deze blog kunnen gesproken worden over de bestolen dief, over een put maken voor een ander en er zelf invallen : zal ik niet doen. Ik laat ze gewoon kwetteren als straatmussen rond een paardenvijg. Want ze gaan ‘het land plat leggen’. Wat wil zeggen dat ze ‘de boel om zeep gaan helpen’ want zelf zitten ze op hun tandvlees.
Hoera! Belgenland aan de kop van de Rode Lente! Het land waarvan de nieuwe communistisch-socialistische leiders zowel het gezond verstand als Merkel tegenspreken in woord en daad, gaat voor 24 uur nog even verder. Zij, de syndicaten, vinden het gedrag van hun leiders verraad aan de kleine man, en willen de lat, neen, niet nog lager, maar onder de grond krijgen tot er helemaal geen lat meer is en iedereen de Staat kan bestelen zoals minstens voorgedaan door de Grieken en de Spanjaarden. Die hebben het geld gehaald waar het zat, tot het op was! En nu geven de Linxen de schuld van de miserie aan de kapitalisten, de ‘neo liberalen….
Hoera voor de ordewoorden van de Algemene Staking tegen de Vlinderregering : zelfs de scholen staken mee, onder het motto ‘Jong geleerd is oud gedaan’. Les : den baos is nes meelap en wij hebben lekker geen klas! Anders gezegd : wij paren het nuttige aan het aangename. Zal ons later goed van pas komen in de maatschappij van Brood en Spelen….
Den Cleynen Toeback raaskalt over een nutteloze attombom die ze smijten, tegen de troepen van zijn eigen Rode Avant-Garde; maar moet machteloos toezien hoe de Eerstgeborene van zijn partijgenoten Elio Di Rupetto, door ‘Eigen Volk Eerst’ wordt aangevallen. Hij zegt nog net niet vakbond = pakbond, maar hij noteert wel hun namen voor de afrekening…..’t Toebackske is wel niet gelovig, maar hij wil hen vast en zeker gedenken in zijn gebeden….
Op de V°RT zal men het niet de moeite waard vinden. Hier in Italia zijn de truckers aan hun zoveelste stakingsdag bezig : iedereen geeft hen gelijk : de brandstofprijzen zijn in een jaar tijd bijna verdubbeld. Vooral voor hen maar ook voor de gewone man in de straat is dat dodelijk. Vandaag staan de pompen, zo lang zonder nieuwe aanvoer, zo goed als droog. Op de RAI wordt omgeroepen dat nergens in de steden nog groenten en fruit, vlees en zuivel te krijgen zijn…. Net als in Griekenland moet de politie optreden tegen illegale houtkap. Het volk mort. Het volk heeft honger. Het volk heeft koud. In de straat wordt de EU aan de lopende band vervloekt en de dappersten durven al weer om Berlusconi roepen als op hun moeder…. Ik denk dat Italia, net zoals Hongarije, definitief en voorgoed genezen is van het socialisme, en moest de knappe Alessandra, kleindochter van Benito Mussolini mogen/durven, er zouden hier bijna ongelukken gebeuren…
Vergeten wij ondertussen de gevleugelde woorden niet van de hoerenloper uit Hasselt, die glanzende rode van het gezellige socialisme, en van zij die weten wat goed is voor de mensen….
o-o-o-o-o-o-o-
Twitter-offensief ABVV mist doel
De socialistische vakbond ABVV richtte recent een Twitter-account op om een tegengewicht te bieden aan de 'negatieve sfeer' die rond de staking van 30 januari hangt. De actie mist echter haar doel en keert zich vooral tegen de staking.
De bedoeling van het Twitter-offensief was om 'maximaal aanwezig te zijn op de sociale media in een poging om uit te leggen waar het om gaat'. Dat verklaarde Caroline Copers, algemeen secretaris van het Vlaams ABVV. Daarnaast zouden Twitteraars met de hashtag '#30j' op de hoogte kunnen blijven van alle stakingsacties.
Maar de actie keert zich nu tegen het ABVV. De hashtag wordt nu door twitteraars vooral gebruikt om hun ongenoegen tegenover de staking te uiten, al zijn er nog steeds tweets die het oorspronkelijke doel ondersteunen. Wie de recentste tweets met deze hashtag wilt volgen, kan hier terecht.
Het verhaalt vertoont opvallend veel gelijkenis met de Twitter-actie van McDonalds. Daarbij werden eveneens hashtags geïntroduceerd die zich spoedig tegen hun bezieler keerden. Het heeft sommige niet-stakers zelfs aangezet om zich te verenigen, zoals in deze Facebookgroep.
Meer uitleg over het oorspronkelijke doel van de actie is te lezen op http://www.abvv.be/web/guest/30j. Daar wordt bijvoorbeeld ook voorgesteld om met een afbeelding - STAAK MEE #30J - de staking te steunen, maar ook hierop wordt gepariodieerd
Bron DS

-o-o-o-o-o-o-
Vliegende piketten
25/01/12, 06u46
De contouren van de nationale staking van maandag beginnen zich langzaam maar zeker af te tekenen. Duidelijk is dat de vakbonden het zwaar geschut zullen bovenhalen. Vliegende piketten, het afzetten van strategische kruispunten,... ACV, ABVV en ACLVB willen vooral het signaal geven dat ze het land plat kunnen leggen. Dat hun mobilisatiekracht intact is.

Puur machtsvertoon is goed voor de eigen achterban, maar levert weinig goodwill op bij mensen die de dupe worden van de acties. Elke organisatie heeft vroeg of laat brede steun nodig als ze willen blijven wegen op het maatschappelijk en politiek debat.

Naast het 'hoe' is er ook de vraag naar het 'waarom' van de actie. De vakbonden zijn kritisch omdat er bij het uitwerken van een aantal regeringsplannen weinig overleg is geweest. Dat was deels te wijten aan het feit dat de regering-Di Rupo snel moest gaan en een aantal hervormingen dit jaar wilde laten ingaan. Maar sindsdien draait het sociaal overleg wel op kruissnelheid.

Het feit dat grote ondernemingen in België belachelijk weinig belastingen betalen. Het feit dat wie werkt in ons land onredelijk zwaar wordt belast in vergelijking met wie renteniert. Het feit dat we er niet in slagen onze armoedecijfers omlaag te krijgen.
Bron DM


-------------------
Diagonaal herlezen
In Italië hebben we al, zoals gezegd, een paar dagen staking van de truckers achter de rug. Zelf ondervinden we daar niet zoveel van, omdat hier in een wijde omtrek geen wegen voorkomen waar truckers kunnen komen, maar als we naar de warenhuizen in de Stad moeten om de voorraden aan te vullen vinden we de rekken van zo wat alle verse producten gewoon…leeg. We zien duidelijk het verschil tussen een groentenrek en een rek voor groeten. Evenzo zien we het verschil overduidelijk tussen een vleesrayon en een rayon voor vlees. Wat meteen een goede oefening is in de Nederlandse taal…. Komt daarbij dat de solden hier duren tot ongeveer einde maart, en iedereen dus uitziet naar de laatste dag van de maand, want dan is er nieuw geld want dan worden de pensioenen beschikbaar gesteld bij de Poste Italie. Het is dan voor iedereen, zelfs voor een postzegel, aanschuiven tot buiten, want de pensioenen (de quasi enige bron van inkomsten in de winter) worden alleen en in cash uitbetaald aan de loketten van de Post…..Tegen voorlegging van de identiteitskaart en een soort van ‘pensioenboekje’ (hier patent genoemd) speelt ieder daar zijn rol en krijgt zijn deel.
Hé, denk je dan : op z’n Grieks (of op z’n Waals?) lukt het niet om pensioen verder uit te betalen aan doden : een vuil slim truukje van de Silvio? Neen, zegt men, dat is al zo sinds mensengeheugnis. Meer precies sedert de tijd van Mussolini….JaJa, het is niet al slecht geweest dat die man heeft gedaan. Wist U dat de maffia, de camorra en hoe verder die dingen ook mogen heten, uitgeroeid waren onder Mussolini? De maffia is terug in het land gekomen (historisch juist : dit is géén negationisme!), samen met de Amerikanen, als die op Sicilië de landing wilden inzetten in 1943. Toen waren ‘maquis’ en ‘maffia’ gewoon synoniemen van elkaar en wie goed stond met de Witte Brigade, stond goed met de Yankees…..Allemaal een beetje pijnlijk (net als kanker) maar wel correct…. Het Amerikaans Vijfde Leger gebruikte de plaatselijke inwoners als gidsen om op die manier de Duitse bezetter te verschalken, wat overeenkwam met de kat bij de melk zetten….
Tja! Wie de kans ziet om (op video) de stokoude film van Fernandel als Don Camillo te zien, die zal n alezing van dit blogje beter begrijpen. Zowel de film als mijn uitleg…..
Een Socialistische Lente willen veroorzaken omdat het voorbeeld van de Arabische Lente inspirerend werkt, is gewoon zelfbedrog. Pepone, de communistische burgemeester van dat boerendorpje aan de Po, trok bij een door hem uitgeroepen staking de wacht op, gewapend, om te beletten dat de boeren hun vee zouden komen voederen, maar samen met Don Camillo, de pastoor, trok die er ‘s nachts op uit om te doen wat in onze dagen Angela Merkel ook zou doen : waar voor haar geld kiezen…
En wat zegen van Wouter ’t Beekske in de ‘Nack’ : . “ Op de nieuwjaarsreceptie van zijn partij heeft premier Di Rupo de houding van de socialistische vakbond FGTB een gevaar voor de toekomst genoemd. Dat wil wat zeggen, hè”.

Geen opmerkingen: