zaterdag 28 januari 2012

628 NU WE WETEN WIE WE MOETEN OPKNOPEN

.
.



Het werkwoord ‘opknopen’ in mijn titel is maar bij manier van spreken, hoor! Eigenlijk had er in plaats van opknopen, vierendelen moeten staan. Of radbraken. Zie afbeelding. Is mij vooral bijgebleven de afbeelding van Nicolaas Zannekin. Het was maar ‘n ‘oproerkraaier uit de Westhoek die weigerde belastingen te betalen, en als leider van de opstand tegen de Franse koning, had hij de Slag bij Kassel (1328) maar niet moeten verliezen. Hij was trouwens niet de enige die zijn leven zo afgrijselijk eindigde. Alle 2.300 oud-strijders die niet op het slagveld waren gesneuveld, kregen later, door de goede zorgen van de Franse koning, de straf waarvan sprake in mijn titel hierboven. Die verhoogde belastingen toen, waren ook en soort ‘Vlinder-akkoord’ door de Francofonen met medehulp van de toenmalige christen-democraten , de zogenaamde Leliaerts, opgelegd aan de Vlaamse boerkes.

De Schandaard, als trouwe paladijn van het Regime, verkondigt hieronder de boodschap van de met Vlaams geld betaalde belgicistische Radio en Televisie, hier steevast zo rot als de V°RT genaamd. Ik lees nergens dat het Vlaams Belang overal moet worden dood gezwegen, uitgesloten of minstens vernederd. Een vergissing? Een vergetelheid? Ik kan mijn ogen niet geloven, maar er staat dat er objectief zal gewerkt worden. Zou het kunnen dat er beterschap in de lucht hangt? De Vlinderregering van Di Rupetto heeft per slot van rekening gevraagd om de Vlaamse collaborateurs die hem steunen, niet in het verderf te storten. Hij zal zijn goede bedoelingen, inclusief tegenover het Vlaams Belang, persoonlijk komen demonstreren door op te treden in alle Vlaamse steden en daar ‘Nedderlaans’ te gaan spreken. De Flamboches moeten met de transfers in het achterhoofd, minstens braaf en onderdanig blijven tot 2019, wat neerkomt op 7 jaar van 13 miljard per jaar….Wat ik mij afvraag : ging het bij Nicolaas Zannekin in 1328 ook over zoveel geld? Of is dat niet eerder een vraag voor een historicus?

Kijk : ik verstrek, in naam van De Schandaard, de namen van de V°RT-bazen integraal, zodat U in de toekomst Uw gram niet meer zo maar o, ’t wilde weg zou uitstrooien. U kunt voortaan doelgericht schelden of schieten. Tezij, lees ik vandaag, dat U in de Loge bent, en daar gewend gemaakt werd om te zagen tot U gelijk krijgt…

Het zou mij dus plezieren, moest ik via deze blog, de overige bloggers zo ver krijgen, dat zij niet meer zo onpersoonlijk in gemeenplaatsen spreken over de V°RT. Zo spreken we voortaan, als wij onze pijlen afschieten op het Journaal, op Terzake, op Reyers Laat, alleen nog van Wim Willems de onderliggende baas-boven-baas. Het kleine grut, dat onder hem staat, laten we gerust : het kan later onze bondgenoot worden.

Afgesproken? U noteert nu de 4 namen met hun typische bevoegdheden? De hoofdverantwoordelijke, een zekere Luc Rademakers (ex GVA) bewaren we, samen met La Lieten, tot op ’t laatst. Wat zou ik graag Felix de Kat zijn, die met zo’n muizekes speelt tot hij ze opvreet om hen uit hun lijden te verlossen….

Mogen ze blij zijn, dat ze alleen maar opgefret worden, en niet gevierendeeld of geradbraakt!
Ik geloof namelijk niet, dat de Vlamingen ooit weerwraak hebben genomen voor wat de strijders op het slagvel bij Kassel is aangedaan. Enne, à propos : vanaf hoeveel doden wordt met terugwerkende kracht van een massa-moord een genocide gemaakt?

o-oo-o-o-o-o-o-o-


Nieuw College van Hoofdredacteurs voor VRT Nieuws

Luc Rademakers, sinds november algemeen hoofdredacteur van de VRT Nieuwsdienst, heeft het leidinggevend team samengesteld voor VRT Nieuws. Vanaf 1 februari vormen Emmanuel Rottey, Griet De Craen, Wim Willems en Carl Voet het nieuwe College van Hoofdredacteurs.
Met het nieuwe organisatiemodel van VRT Nieuws organiseert de redactie zich efficiënter en doelgerichter rond de instroom en uitstroom van informatie. De organisatorische scheiding die er was tussen ‘nieuws’ en ‘duiding’ in de vroegere structuur verdwijnt.
• Wim Willems zal als Hoofdredacteur TV Dagnieuws verantwoordelijk zijn voor de
Journaals, Terzake, Reyers Laat en Karrewiet.
• Carl Voet wordt Hoofdredacteur TV Weeknieuws. Hij heeft de verantwoordelijkheid
voor Koppen, Koppen XL, Panorama, Villa Politica, Volt, De Zevende Dag, De Vrije
Markt, Vranckx en de redactionele samenwerkingen voor reeksen op de netten Eén
en Canvas.
• Griet De Craen wordt Hoofdredacteur Radio. Zij neemt haar functie op vanaf
september 2012.
• Emmanuel Rottey wordt Hoofdredacteur Nieuwsgaring, Online en Sociale
media.
Luc Rademakers: “Correct, betrouwbaar, onafhankelijk en onpartijdig nieuws en duiding brengen, dat blijft uiteraard het centrale principe waar alles op gebaseerd is. Dat is de kernopdracht van de openbare omroep. De omgeving waarbinnen we die opdracht waarmaken verandert ondertussen snel. Wat de output van VRT Nieuws
betreft willen we beter inspelen op het dagritme van de mediagebruiker en nog meer rekening houden met de behoeften van de kijkers, luisteraars en surfers.”
Bron De Schandaard

Geen opmerkingen: