zondag 29 januari 2012

634 EEN KWIKIE EEN VLUGGERTJE OF GOED DOORDACHT



Slagveld der Gulden Sporen
Quickie!
Herinnert U zich nu nog de ondergrond, de zwart-gele laag humus waarop zijn politieke carrière is begonnen? Het was de tijd dat zelfs Bart Somers zwoer bij de IJzerbedevaart! We gaan daar nu niet melig over doen, maar misschien dat bloed toch kruipt, zoals het spreekwoord wil?…. Misschien zelfs dat Kortrijk met deze man zijn tweede historische zege op de Francofonie beleeft? Deze keer geen 600 Gulden Sporen, maar 600 scalpen van de meest rabiate vilaine Franscouillons?
In 1302 (zie kaartje) zaten de Vlamingen ook geprangd tussen de stadswallen, de burcht met de Lelieaarts, de Leie , de moerassen en…de Groeningebeek. Niet alleen hadden ze toen Jan Breydel, de geweldenaar als leider (BDW), maar daar was vooral Pieter De Coninck, een slimme strateeg.
De rest zullen we zien bij ’t ontwaken…..
o-o-o-o-o-o-o-o-o-
Europese spanning binnen Di Rupo I
Kritiek van liberaal Van Quickenborne op socialist Di Rupo

BRUSSEL - De regeringspartners Parti Socialiste en Open VLD varen elk hun eigen Europese koers. Minister Van Quickenborne haalt uit naar het euroscepticisme van premier Di Rupo.
Aan de vooravond van de Europese Top, maandag in Brussel, belijdt Vincent Van Quickenborne, de minister van Pensioenen in de federale regering, zijn geloof in ‘meer Europa'. In een opiniestuk in De Standaard pleit Van Quickenborne voor een pro-Europese strategie, waarbij de huidige Europese Commissie omgevormd moet worden tot ‘een echte regering die steunt op een meerderheid in het Europees Parlement'.

‘Gedaan met 17 ministers van Financiën, 17 nationale banken en 17 verschillende strategiën om uit de eurocrisis te komen', vindt Van Quickenborne.

De liberale excellentie ziet hierin het enige alternatief voor de twee bestaande, maar nefaste strategiën in het Europees beleid: landen die zich terugplooien op hun eigen nationale eigenbelang en het groeiende euroscepticisme van politici ‘die heil zien in minder Europa en meer belastingen'.

‘Ze dwalen', meent Van Quickenborne, die daarmee in één adem het Frans-Duitse leidersduo Merkel-Sarkozy en zijn eigen Belgische premier, Elio Di Rupo, op de korrel neemt.

Volgens de Open VLD'er moet België het voortouw nemen in de verdere eenmaking van Europa. ‘Kritiek op Europa is goed, maar leiderschap om Europa te hervormen is beter.'

Daarmee gaat Van Quickenborne in tegen uitspraken van Di Rupo, eerder deze week bij zijn bezoek aan de Duitse bondskanselier Merkel, in Berlijn. De socialist Di Rupo had toen, zonder rugdekking van het federale kernkabinet, uitgehaald naar de bemoeienissen van Europa in de begrotingspolitiek van de lidstaten. ‘Europa is er niet om de interne problemen van lidstaten op te lossen', heette het fel.

Traditie

Bovendien liet de Belgische premier uitschijnen dat hij de Europese Raad van Ministers prefereert boven de Europese Commissie. Maar dat standpunt gaat in tegen de klassieke Belgische diplomatieke lijn.

Traditioneel verkiest ons land de EU-Commissie als bondgenoot omdat deze instelling de integratie bevordert en bovendien kleinere landen boven hun gewicht laat boksen.

Vicepremier Van Quickenborne laat via deze krant een duidelijke waarschuwing horen aan de regeringsleider.‘Als Di Rupo zich zou verzetten tegen een sterker Europa, dan strookt dat niet met het regeerakkoord.'
Bron De Schandaard


Zie http://flemishamerican.blogspot.com/2010/07/battle-of-golden-spurs.html . Diaar leest U, hoe is ’t in Gods Naam mogelijk, een ooggetuigenis verslag over de strijd in 1302…

-------------------
Diagonaal herlezen
Toeval of niet, bij ‘tSCHELDT vond ik vandaag deze beschrijving van een zekere Dr Smalhout, pas ontwaakt na een zware hartoperatie;
Maar de grootste indruk maakte op mij een rondleiding langs de grenzen van het heelal en de eindeloze dimensie van de eeuwigheid.
De schoonheid daarvan was adembenemend. Maar toen ik wat meer details wilde bekijken, dreigde ik in die immense glinsterende
ruimte te vallen. Een sterke hand greep me beet en ik hoorde een stem zeggen: „Voorzichtig, het is jouw tijd nog niet!”
Het duurde zeker een week voor ik de realiteit van het ziekenhuis, de artsen en de verpleegkundigen weer enigszins kon scheiden
van de fascinerende beelden die ik had gezien in de tijd dat ik niet aanspreekbaar was. Zoiets staat in de geneeskunde bekend als
een ’delier’. De meeste mensen kennen het fenomeen alleen bij de medisch-Latijnse naam ’delirium’, een tijdelijke maar ernstige bewustzijnstoornis bij zware alcoholisten.

Geef toe : een mooie ervaring die zelfs een beetje aansluit bij mijn verhaal van het gebrilde Kortrijks vluggertje. Om af te ronden nog een toekomst-foto van Notte (Vendela), nadat de man, ontdaan van zijn managements vennootschap door de schuld van Djonneke Crombez, zijn partijgenoot, aan der wal is geraakt waar hij thuishoort. Namelijk bij de hoerenloper uit Hasselt….Als ontlasting voor deze foto, steek ik een beschuldigende vinger uit naar Ray van Angeltjes : hij heeft mij op slechte gedachten gebracht die ik anders nooit zou gehad hebben.




Geen opmerkingen: