dinsdag 31 januari 2012

636 STAKERS, MAQUIS OF WITTE BRIGADE : WHATS THE DIFFERENCE?

.
.



Stakerspiket van de Rode Pakbond…..
--------------------------------------
Ik geef toe : mijn titel met daarin ook de Witte Brigade naast andere gangsters is er lichtelijk over. Net zoals die Nationale Algemene Staking (*) er ook lichtjes over was. Lichtelijk, zelfs een beetje zwaar lichtelijk er over. Iedereen, inclusief zijzelf wisten het op voorhand : het optreden van de kleur-syndicaten was eigenlijk totaal zinloos, zelfs misdadig. Stakers of terroristen, ja wat is in dit geval feitelijk the difference? Ze maken beiden vooral veel lawaai, alleen zijn de enen wat minder bloederig dan de anderen. Allez, toch op het eerste zicht!
Waarom zou een naar pure waarheid schrijvende burger-journalist op zijn hoogst persoonlijke blog dan niet met dezelfde wapens mogen terugslaan? Met woorden die er ver over zijn…. Staken in ’t wilde weg om te staken is in een rechtsstaat hetzelfde als gooien met bommen in een Muzelmanland! Van zinloos geweld gesproken!
Het is de hand willen afbijten van hen die ze in leven houden!

Ik voel, namens die ABVV-man van de afbeelding hierboven, een plaatsvervangende schaamte voor diens ziekelijke afwijking. De man zou in een geromantiseerde aflevering over De Witte Brigade tijdens de repressie, niet hebben misstaan. Als achtergrond of als sfeerbeeld bij de verbranding van de inboedel van een bestuurslid van het Davidsfonds! Of erger : met zijn gevoeligheid voor indoctrinatie, ware hij een perfecte kampbewaker geweest in Dachau…..

Het Maquis, het Verzet, de Witte Brigade, de SS-Einsatzgruppê, de duizenden Muzelman-terroristen over de hele wereld en deze stakers Anno 2012 : ze verdienen in leeuwenkooien te worden opgesloten omdat ze (uit lafheid?) onherkenbaar gemaskerd strijden en vooral, zonder uniform of enige verwittiging, altijd aanvallen in de rug van de tegenstander om deze een dolk tussen de schouderbladen te planten. Is de man beschaamd voor zijn gedrag? Is hij bevreesd voor de revanche? Mag zijn patroon hem niet herkennen? Of haandelen die mannen zonder nadenken lijk struikrovers die de brave burger ‘s nachts overvallen om hen te bestelen?
Deze man komt niet op voor zijn rechten : hij komt ons gewoon bestelen in bendevorming, want hij wil nog meer geld uit de zakken spelen van de werkende Vlaming. Zelf nadenken zit er voor hem niet in : er wordt voor hem door anderen nagedacht!

Kan het absurder? Een Lynxe pak-beweging vermomd als vakbeweging, van malcontenten die de Lynxe pakkers-regering naar de keel vliegt : het is een revolutie van de soort die haar eigen kinderen opvreet! Zoals de Bolsjevieken in 1917 de Russische arbeidersrevolutie recupereerden. Het zijn lijk losgebroken wilde dieren die bloed hebben geroken….

Eigenlijk moeten mensen met de juiste ingesteldheid abstractie durven maken van de toegebrachte schade, om zo van aan de zijkant van de weg dergelijke ongeregelde troepen te staan toejuichen! Het zou hen zelfs in de goede richting kunnen aanmoedigen! Zij doen namelijk de dingen die we zelf willen : die Lynxe dieven-vereniging van de Vlinder Regering in de vernieling rijden…. Het zou, most het niet zo triestig zijn, echt amusant kunnen overkomen : de pakbonden die hun pakkersregering willen afschieten onder het motto : nooit genoeg, als ‘t maar zonder werken kan gebeuren….

De aangerichte schade? Neen : het grootkapitaal, de neo-liberalen, zullen het gelag niet betalen zij staan daar boven! Wel de brave plichtsbewuste werknemer…In buurland Frankrijk geeft Sarko het voorbeeld (als ’t regent in Parijs…) : de BTW gaat omhoog van 19,6 procent naar 21,2 procent over de meest levensnoodzakelijke producten. Is gewoon een diefachtige belastingsverhoging met een andere naam! En hier?! Hier wil men twee indexverhogingen van telkens 2% overslaan: een Belgenmop?
Waar er moet gekuist worden? Bij trein, tam, bus, de haven en die paar grote bedrijven die over-gesyndiceerd zijn. Die ‘délégés’ op een rijtje plaatsen en doen lijk de Romeinen : decimeren. D.w.z. elke 10de man omver kegelen. De behandeling hernemen tot volledige zuivering!
De syndicaten zijn kleinburgerlijke mannetjes geworden, die al meer dan 60 jaar het contact met de werkelijkheid hebben verloren. Of toch minstens sedert de uitvinding van de Euromarkt! Hadden zij, naast de politiekers die dat gedrocht hebben opgericht, gestaan om over de lonen en de sociale wetgeving in al de lidstaten gelijktijdig en in onderling akkoord te onderhandelen in het eengemaakte Europa, dan moesten onze fabrieken nu en masse niet uitwijken naar de goedkope loonlanden… Zij hebben het allemaal laten gebeuren, om louter uit persoonlijk belang, angstvallig rond de kerktoren te blijven patrouilleren….
Of heb ik bij deze ongewild de stupiditeit van dit Europa bewezen?
Komt daarbij dat niet één politieker ook maar één minuut als ondernemer zou slagen! Ze zijn daar niet alleen veel te lomp voor, zij zijn vooral veel te vadsig! Ter gelegenheid van zo’n (mislukte) Grote Staking werd dat voldoende bewezen! Hun achterban, verre van te volgen, gaat grotendeels vierkant de andere kant uit. De richting van het gezond verstand!
Ik ben van de generatie die heeft geleerd dat ‘wie niet werkt, ook niet moeten eten’. Er zit wel een beetje sleet op, op dat gezegde, maar toch is het goed dat af en toe nog eens op de voorgrond te brengen. In de hoop dat er eens iemand de juiste Franse vertaling verstrekt, want ik heb de indruk dat bij de Vlamingen niet alleen een baksteen in de maag zit. Bij de Walen integendeel, zit noch arbeidsethiek noch een baksteen, en straks misschien zelfs helemaal niets meer in hun maag!

(*) Nationale Algemene Staking : driemaal hoofdletter want het is een soort sacrament die de deelnemers niet in staat van genade, maar in een delirium tremens brengt….

Psst
Zo lang de pakbonden geen rechtspersoonlijkheid hebben, bestaan ze officieel niet voor de Wet. Het zijn dus…outlaws. En outlaws zijn schurken en schurken moet men behandelen als schurken. De miljoenen schade die ze vandaag weer berokkend hebben, zowel aan individueler als aan de gemeenschap, zijn gewoonweg niet te becijferen. De leiders met hun blinkende koppen zijn zelfs niet eens verantwoordelijk voor hun eigen daden…. De gewone brave werknemer of de kleine ondernemer wordt dus voortdurend beloerd en belaagd door een anonieme onschendbare grootmacht. Maar wacht eens : de Duitse Nationaal Socialisten, de Nazi’s, hadden de syndicaten verboden, zowel bij hen in Duitsland als overal waar ze optraden als bezettende macht.
Als nu de syndicaten bij ons machtiger zijn dan de Nazi’s ooit waren (want zij hebben de Nazi’s overleefd : zie Plan Achiel Van Acker, einde december 1944), hoe moeten we die dan kwalificeren? In een normale samenleving bestaat daar geen vergelijking voor. Wel in de dierenwereld. Meer bepaald bij de koudbloedigen. Men noemt die dan haaien…..Verstandloze monsters uit de peilloze diepzee die zich vol vreten met kleine vissen…..

Geen opmerkingen: