maandag 13 februari 2012

549 DE GUCHT EN ZIJN KROCHT IN GAIOLE BIJ SIENA

.
.




Over de Toscaanse villa van Napoleon De Gucht.

http://www.easyreserve.com/vacation_rentals/33782/

Draak Karel Napoleon De Gucht wordt bevochten door de BBI (Bijzondere Belasting Inspectie)
als de Engel der Wrake…..
Als kers op de taart boven op de beerput van voornoemd gevecht tussen Draak De Gucht en de Wraakengel Gabriël, even de exacte toedracht situeren. Tijdens de Paarse Regeringen van VRHFSTDT waren er met de Begrotingen van Coburg-land ineens helemaal geen problemen meer. U herinnert zich ongetwijfeld de woorden van Dame Cruella Onkelynx : ‘Avec Guy c’ést génial!’. De Blauwe Fabriekjes konden ongestraft zoveel graaien uit de Staatskas als ze wilden : als de PS maar goed gesmeerd werd, keek iedereen heel zedig de andere kant op. Dat deed iedereen, zelfs als er aan de lopende band staatseigendommen voor een prikje verkocht werden. En, jaar na jaar, de Begroting : ze klopte en bleef kloppen. Men verkocht staatseigendommen tot ze klopte! Hoe dieper de put, hoe meer operaties ‘sale and lease back’ er gedaan werden…Echt een succes! De enorme Staatsschuld, door de Tjeven en de Roden geurende tientallen jaren met veel zorg gemaakt, groeide niet meer aan…. Tenminste, die groeide niet meer spectaculair aan, maar kabbelde zachtjes voort…
Iedereen wist dat die Blauwe knikkers beladen waren met hopen str*nt, maar eenmaal die str*nt omgezet in geld, viel dat heel wat minder op : geld stinkt niet, dat is algemeen geweten. Gebouw na gebouw werd begrotingsjaar na begrotingsjaar verkocht, en weer ingehuurd, zodat naar buiten-uit voor de burger alles bij het oude bleef. Maar er werd wel iedere keer twee keer aan de kassa gepasseerd door telkens dezelfde decisie-makers uit de achterkamers, zij het telkens met een ander hoedje op : die kochten de staatseigendommen tegen een abnormaal lage prijs (de Staat had het geld dringend nodig om de begroting in evenwicht te krijgen) en ze verhuurden voor 30-60-99 jaar tegen abnormaal hoge ge-indexeerde huurprijzen…
De kopers waren zonder één enkele uitzondering, buitenlandse Naamloze Vennootschappen, die altijd gevestigd waren in fiscale paradijzen met stromannen als bestuurders. Dergelijke aankopen werden van uit het buitenland gefinancierd met niet-officieel geld. D.i. geld van een bepaalde donkere kleur (in West Vlaanderen zegt men niet ‘zwart geld’ maar ‘blauw geld’ : hoe zou dat komen, denkt U?) en de huuropbrengsten met vaste notariële contracten waren een stevige zekerheid voor de toekomst…. Voor als de mandaten zouden zijn afgelopen, want aan alles komt een eind. Echt goede en solide win-win situaties voor iedere partij, zowel koper als verkoper, en de belastingbetaler die werd zoet gehouden met de magische formule ‘sale and lease back’. De wenkbrauwen gingen zelfs niet omhoog, toen Amerikaanse belasting ‘ontwijkers’ hier te lande onze riolenstelsels opkochten om deze dan terug te verhuren aan de Stad….
Tot de verkoop van het Gerechtsgebouw in Veurne er aan kwam als voorlopig laatste in de rij, en Karel Napoleon De Gucht een beetje teveel in het vizier liep van de rancuneuze Blauwe Jean Marie. Toen ging de bal aan het rollen. Maar Kareltje was een maatje te groot voor de Oostendse brulboei. En de jaren verliepen een na een zonder dat het Gerecht de zaak kon uitspitten. De brulboei zei het niet graag, maar Meneer de Jugepee kon niets aanvangen met onrechtmatig verkregen bewijsmateriaal….
In overmoed kwam Kareltje later op het idee om, net als Guynocchio, met zijn Toscaanse wijnboerderij op TV te pronken, in de vaste overtuiging dat gezien zijn positie, en ook een klein beetje door verjaring, de fiscus hem kon gestolen worden….Voor gewone burgers zijn er inzake verjaring strenge regels : 3 jaar voor de gewone verjaring, zijnde de rechtzetting van materiële misslagen, 5 jaar indien er fraude vermoed wordt, en 8 jaar als tijdens het nazicht er een rechszaak doorheen loopt….
En zo kwam het, dat op een mooie zonnige dag, de gevreesde Wraakengel van de BBI ontwaakte. En stel U voor : ‘s mans diepste geheimen, veilig opgeslagen in het verborgene van zijn persoonlijke bankrekeningen, moesten tot in dérail besnuffelbaar zijn. Want de BBI had de niet-lichtvaardige overtuiging, dat Kareltje gesjoemeld had door niet alle inkomsten aan te geven.
Dat verhaal over ontdoken belastingen zal wel kloppen (met alle gevolgen vandien), maar wat vervelender is, is dat die Ambtenaren over al die +sen en al die -nen alles moeten weten, onder het voorwendsel dat ze op zoek zijn naar ‘ontduikingen’. Wat ze er vinden? Het kleinste spoortje van iets onregelmatigs moet aan Meneer de Jugepee gerapporteerd worden. En nota bene : het gaat om bewijzen die op een strikt legale manier verkregen werden…..Voorbeeld : stel, ik zeg wel, stel, dat er ’n betalingske ontdekt wordt voor kinderporno : Lap! Kareltje krijgt een zedenzaak aan zijn broek! Stel, weeral bij manier van spreken, dat Kareltje moet toegeven, dat die 10.000 Euro betaald aan die Siciliaan staan voor een huurmoordenaar, en Lap : Kareltje staat terecht voor moord…..
Voor iemand van zijn kaliber is plezant-zijn anders! Maar, après tout, als Boer Clerck het op een akkoordje kan gooien met de fiscus, dan ons Kareltje ook zult U zeggen… En gelijk heeft U…..
Maar als Kareltje hangt met de reeds verdachte zaak van o.a. het Veurnse Gerechtshof (ik denk dat JMDD druk bezig is met ammunitie aan te voeren), dan hangt niet alleen hij, maar 9/10de van het Coburg-circus…..
Ik wil niemand vleien met valse hoop, maar de ‘verdamping’ van het land B. waar iedereen over spreekt, zou wel eens met een grote knal kunnen eindigen….Geen lease back, maar een strike back, in dat geval…..Een boemarang!
Maar er is anderzijds ook het Bijbels gezegde, dat de Kinderen der Duisternis veel handiger zijn dan de kinderen van het Licht. Een De Gucht als donkerblauwe schurk, is dan ook niet voor één gaatje te vangen…..wat meer is : ook van een mega-stunt is die niet vervaard! Vergeten we vooral de Loge niet? Want in Gent hebben wij van het Vlaams Blok van diene boer al eens in 2004 tikkeneitjes gegeten…
Ondergetekende, sindsdien partij-kaarthouder-mestkever uit overtuiging, heeft inderdaad een speciale voorliefde voor mensen die hun naam weggeven.
Al de nieuwste peilingen gezien van de Ampersanders, de Sossen en de Blauwen? De vrije val is ingezet! Dat, terwijl het Vlaams Belang 2% stijgt….
Maar blijven we met onze voetjes op de grond… In Lazio, op minder dan 20 Km vogelvlucht van de plaats delict…..
Dus over naar de feiten!
Een paar dagen geleden waaide een bekende wind, hier om veiligheidsreden verder niet besproken, bovenstaande afbeelding + aanverwante inspiratie bij mij binnen. Met voorwaar daarbij aangehecht, de link naar het Agentschap waar deze heerlijkheid ten allen tijde kan afgehuurd worden. Gelieve U dus daar te wenden voor verdere inlichtingen aangaande de wel zeer sociale prijzen en de zeer Open LVD-voorwaarden.
Een andere wind bracht mij daarop als geroepen onderstaande beschrijving en route-planner voor geval U ter plaatse de situatie wilt in ogenschouw nemen vooraleer U besluit om een maandje verlof te boeken. Blijft U langer, dan zult U toch eerst Uw huis of Uw appartement moeten zoeken te verkopen. Want ons Kareltje is gewend aan grote bedragen…..
-----------------------------

53013 Gaiole in Chianti (Siena) Italië

Gaiole is de place to be. En daar heeft ook Karel De Gucht zich vastgoed aangeschaft.
Zijn villa ligt niet in het dorp zelf, maar diep in het omringende Toscaanse landschap. Van de SP408 moet je richting het gehucht RIETINE, en dan een kronkelende weg volgen langs de zend-antennes van de RAI en het Italiaanse leger, tot je aan een STRADA BIANCA- een onverharde weg - komt die naar de vallei van SAN VINCENTI leidt. Dat spoor door het bos is lang en verlaten. Een paar bomen zijn dwars over de weg gevallen. San Vincenti ligt helemaal onderaan in de vallei. Het is zelfs geen dorp. San Vincenti bestaat uit welgeteld drie huizen.

De bejaarde man in één van die huizen heeft er geen idee van waar 'Karel De Gucht' zou kunnen wonen, maar het huis van 'il politico belgo' kent hij wel. Voorbij San Vincenti duikt de met stenen en gaten bezaaide bosweg met een scherpe bocht opnieuw naar beneden, naar de località LA MACINAIA. En daar, op de bodem van de weelderige vallei, rijst het verblijf van De Gucht op, een drie verdiepingen hoog hoofdgebouw met bijgebouwen. Eromheen liggen bossen, golvende weiden, wijn- en olijfgaarden. Het landgoed ligt er smetteloos en als nieuw bij. Geen verdwaald blad op de grond te zien. Geen grassprietje staat hier scheef. Geen wijnrank groeit haaks. Voor het huis staan een paar auto’s.
-------------------------
Voilà. Hier stop’ekik, dicht nu een ander voort! Mijn dichterlijke vrijheden worden nu ingezet voor onderstaand Post Scriptum.
Psssst
De rijke Toscaanse chianti-streek is zowat de tegenpool van de omgeving waarin wij zijn terecht gekomen. Een mens moet zijn plaats kennen! Eén uitzondering misschien : hier staan ook oude boerderijen met de allures van versterkte kastelen, moesten ze niet tot puin zijn vervallen ….Hier, in de vroegere Pauselijke Staten, brengt de grond alleen zure druiven voort en wormstekige kleine olijven. Alleen het onkruid overwint met glans de droge zomers. Die ruïnes waren ooit echte exploitaties, zegt men ons, met somtijds bijna 100 man personeel die er als lijfeigenen tot in de dagen van Mussolini, verbleven van grootvader op kleinzoon. Somtijds was de grond eigendom van de Paus, en dan was er sprake van de fameuze belasting op het ’hemelwater’…. Wat een begrip is dat nu ook in Coburg-land uit de mond van Di Rupetto durft te komen…..
Hier bestond vroeger een systeem van verloning voor de landarbeiders van die boerderijen : een soort Drie-Slag stelsel : het 1/3de systeem , niet in het braak laten liggen van grond, maar in de verloning : men kreeg het zaaigraan en het plantgoed van de boer, en mocht diens grond, gebouwen en diens gerief, paarden en zo, gebruiken. Dat kostte 2 keer 1/3de van de oogst, en het derde 1/3de was voor de werkers. Wie dus niet werkte, moest ook niet eten!
De vulkanische grond in de wijde omtrek is lijk een koppig kind : bijna niemand kan er mee overweg. Mits voldoende beregening brengen de weinige plantages van bijvoorbeeld kiwi’s links en rechts wat welstand….In veel gevallen blijven de olijven aan de bomen, want geen plukkers : die zijn niet meer te krijgen, en als ze te krijgen zijn, zijn ze niet meer te betalen…..
Maar ook hier zijn er nu machtige bobo’s van de de Groenen aan het werk : als er teveel grondwater wordt opgepompt voor de beregening, zakt het waterpeil van het Lago, dat ongeveer 350 meter boven de zeespiegel ligt. Men is bij ons al jaren bezig, om de voorhistorische bron van de vroegere waterput in het al 400 jaar door malaria verlaten dorp te herstellen, zodat tenminste water zou zijn bij ons, in de lagere gebieden, maar door onenigheid over eigendomsrechten, blijft de bron uitgeven op een stuk moerasland….Het nieuwe dorp, boven op de heuvelkam gebouwd, betrekt stadswater dat opgepompt wordt uit de naastliggende vallei. Een lager waterpeil van het meer is slecht voor de broedvogels en voor het visbestand…Zelf een drinkwaterput voor huiselijk gebruik kan niet, op minder dan 1 Km van de boorden van het meer…..

Wat het stilaan wordt in deze post-scocialistisch maatschappij, moeten we afwachten…. Maar één zaak heeft men de mensen hier nooit kunnen afnemen : een stralende zon in een staalblauwe lucht!

Geen opmerkingen: