maandag 6 februari 2012

640 ORAKELTAAL UIT DELFI AAN DE MAAS



Seffens kom ik terug op de orakel-taal van De Mot, d.i. de spitsbroeder van de Vlinder-vent die ons Vlaamse land nu al 2 maanden lang naar de knoppen helpt, maar eerst een sfeerbeeld om zich in te leven waarom dat er de laatste dagen niets is verschenen op deze blog. Twee maanden van aanmodderen dus in Brussel, en we weten het kostenplaatje daarvan voor Vlaanderen : 1 miljard Euro per maand, want voor 12 maanden moet zelfs Di Rupo toegeven, komt dat op 6,5 miljard Euro, zonder de intresten op de Staatsschuld die voor de grote helft de schuld is van de PS…… Het is dus hoog tijd dat de opstand uitbreekt, want pure zelfverdediging willen wij binnenkort niet meegezogen worden in de Grieks-Francofone afgrond.

First things first dus! De Mot kan wachten!

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn! Denkt U? Dan moet U deze avond maar eens komen zien naar deze terrasmuur in het licht van de volle maan. Zie afbeelding. Zich warm kleden AUB, want na zonsondergang vriest het de stenen uit de grond. Deze winter (dit voorjaar?) bloeiden deze gele rozen reeds vanaf Kerstmis, schuchter, dat wel, maar ongelofelijk teer en mooi. Mooier dan het mooiste bruidsboeket in de elfenwereld! Wat op elke tak niet boeit staat in de knop en die knoppen zijn aan het openbarsten….Ze staan immers aan de Zuid/Westkant van het huis, in de luwte, afgeschermd tegen de ijzige Alpenwind, opklimmend tegen de arcade van het boventerras. Daar ligt de drijfsneeuw hoog opgewaaid tegen de gevel, maar binst de dag smelt er wel een en ander. Vandaar het afgedruppeld bevroren smeltwater en de ijspegels tussen de rozen. Een speling van de natuur! Koning Winter in al zijn glorie : foto van vandaag maandag 6 februari 2012, op het warmste van de dag. Op de foto staan geen graden afgedrukt, maar de thermometer wist het : 18°

We kunnen ons huis niet uit door de opeen gewaaide sneeuwbermen. Bij de buren, ietwat lager in de vallei, zit alles en iedereen weg gestopt achter muren van sneeuw van minstens 2 meter hoog. De weg opgaan, is zelfmoord, want hier zijn geen 10 meter vlak. Het gaat ofwel omhoog, ofwel omlaag… en in die uitgestrekte vlakten zou een mens dagenlang vermist blijven, ergens hier of daar uitgegleden in een of ander ‘fosse’….

Onze 3 herdershonden wanen zich in Honden-Disneyland, nadat ze eerst stomverwonderd en zwaar achterdochtig hun speelterrein, onze benedentuin, verkend hadden. Gelukzalig die stoeipartijen in de opstuivende sneeuw : na een halfuurtje voelen ze zich kiplekker als ze uit die douche komen. Zelden is hu pels zo grondig schoongemaakt door het wentelen in de sneeuw.
De plaatselijke Sabine Hagedoorn belooft nog erger tegen begin volgende week. Het is mooi geweest, want we houden ons hart vast tegen dat bij ons ook de stroom uitvalt, zoals gebruikelijk in Italië. Maar gebreken van dit heerlijk tweede vaderland? Daar spreken we niet over en die zijn er dus niet.
Over naar de miserie van elke dag!

-----------------------


Ik wil Monica De Conick weleens meenemen naar de Borinage’ (Rudy Demotte)
woensdag 01 februari 2012 om 04u36
‘Het echte plan W heeft te maken met het herstel van onze economie’, zegt Waals minister-president Rudy Demotte (PS)

Er was de voorbije weken veel drukte om Waals viceminister-president en minister van Economie Jean-Claude Marcourt (PS), een overtuigd regionalist die met gelijkgestemden aan het brainstormen is over een zogenaamd plan W. Maar voor debatten over de organisatie van de Franstalige instellingen is er nu helemaal geen tijd, vindt partijgenoot en Waals minister-president Rudy Demotte. ‘Wallonië heeft geen minuut te verliezen.’ Demotte droomt ervan alle maatschappelijke geledingen te mobiliseren voor de Waalse economie - ‘de economie is het enige waar het om draait’.

Voor Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) moet de staatshervorming tegen 2014 helemaal zijn afgerond. Is dat ook uw standpunt?

Demotte: Zeker en vast. Kris Peeters en ik zitten op dit punt op dezelfde lijn. Maar niet alleen de timing, ook de manier waarop de bevoegdheidsoverdrachten verlopen is belangrijk. Daarbij kunnen we toch ook niet over één nacht ijs gaan. Er moet meer overleg komen met de federale regering.

En wat moet er concreet in Wallonië gebeuren? Waalse professoren en ook leden van uw eigen regering zeggen dat het Waals economisch herstel te traag gaat en dat Wallonië dringend harder aan de slag moet.

Demotte: Met de Waalse werkgelegenheid en de Waalse export gaat het de goede kant uit. We moeten dus op de ingeslagen weg verder, maar het moet sneller en krachtiger, want de klokt tikt.

Maar als Jean-Claude Marcourt, die al acht jaar lang de portefeuille Economie in handen heeft, zegt dat we voorrang moeten geven aan de economie - tja, wie zal hem ongelijk geven? En als de minister van Economie vindt dat de Waalse regering beter moeten presteren, is dat natuurlijk ook een blijk van grote nederigheid. Hij geeft immers toe dat wat hij de voorbije acht jaar heeft gedaan, onvoldoende was.

Nu: er wordt aan extra maatregelen gewerkt. Het voordeel is dat Wallonië vandaag reeds over doelmatige economische beleidsinstrumenten beschikt. Daaraan mag onder geen beding worden geraakt. Het marshallplan is heilig en moet buiten de bezuinigingen worden gehouden. Daarnaast heeft de Waalse regering zonet een nieuw economisch plan, genaamd Horizon 2022, aan de Waalse sociale partners voorgelegd. Bedoeling is om samen met hen een aantal economische doelstellingen te bepalen, alsook strategieën om die doelstellingen te halen.

Horizon 2022, dat is dan uw eigen plan W?

Demotte: Dat is het echte plan W. Geen plan bedoeld om de weg te effenen voor een onafhankelijk Wallonië, wel een economisch emancipatieproject, dat moet leiden tot een beter evenwicht tussen de gewesten in België. Het echte Plan W heeft te maken met het herstel van onze economie en met het creëren van welvaart in een moeilijke economische context.

Nochtans: volgens federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) is er werk voor iedereen.

Demotte: Hoe graag ik dit ook zou beamen, de realiteit is jammer genoeg anders. Ik zou Monica De Coninck weleens willen meenemen naar de Borinage, om haar te laten zien hoe moeilijk de mensen het daar hebben. Er is daar ook geen werk. Als je tegen die mensen zegt dat er werk is voor iedereen, denken ze dat je van een andere planeet komt. (HRE)
------------------

Grieks pensioenfonds stopt betalingen aan 63.500 doden

Het grootste pensioenfonds van Griekenland heeft de uitbetaling van pensioenen stopgezet voor 63.500 mensen die al overleden zijn. Dat meldt de krant Kathimerini. Het bericht geeft een beeld van de mate waarin fraude gepleegd wordt in het noodlijdende land.
Het geld dat aan de overleden Grieken verder uitbetaald werd, werd vaak opgehaald door familieleden. De Griekse autoriteiten verplichtten alle gepensioneerden in het land vorig jaar om zich persoonlijk aan te melden, opdat kon worden nagegaan of ze nog in leven waren. Griekenland hoopt jaarlijks 450 miljoen euro te besparen door niet langer pensioenen uit te betalen aan de doden.

9.000 honderdplussers
In oktober meldde de directeur van de socialezekerheidsstichting IKA dat de Griekse staat het voorbije decennium tot 8 miljard euro uitbetaalde aan frauduleuze pensioenen. Een onderzoek van de regering maakte duidelijk dat Griekenland zowat 9.000 gepensioneerden telde die ouder waren dan honderd jaar. Dat zou betekenen dat Griekenland het hoogste aantal honderdjarigen ter wereld heeft. Volgens een volkstelling in 2001 zou het aantal honderdjarigen in Griekenland echter lager liggen dan 1.700. (belga/tma De Morgen

-------------------
Diagonaal herlezen
De ijstijden die we momenteel beleven (ook hier in het zogezegde ‘wame zuiden’, geven ons de absolute zekerheid dat niettegenstaande alles, de Lente op komst is. Hier in Centraal Italië is het niet anders en de mini-vulkaan tegen onze horizon is daarvan het beste bewijs : de sneeuw blijft er niet liggen…..
Het waren dus hierboven gewoon twee uitbottende bloesems uit de ruiker hersenspinsels van de voorbije week. Onder de sneeuw en het ijs broeit de lente door : gewoon nog zo’n 10 jaar palliatieve zorgen om onder de knoet van de Parti Scandale, Wallo/Brux de volgende 10 jaar aan het infuus te laten, en dan zien we wel. Als de Flamboches dat maar uithouden, zo’n 12 à 13 miljard euro per jaar : zie maar naar de ontslagen werknemers van deze week…. Er zijn geen zekerheden meer, ook niet in Vlaanderen.
De tweede aanbreng (Dode gepensioneerde Grieken) is gewoon ter informatie voor de vraag : is men in Wallonia allemaal de gepensioneerde doden op het spoor gekomen? Kent men hun verblijfplaats? Wat met het fenomeen van de eeuwigdurende werkloosheid? Meer dan 6000 beroepsdoppers in Wallonia : nadat die ook zullen overleden zijn, wordt dan hun lidmaatschap automatisch overgedragen van de werklozenkas via de ziekenkas naar de pensioenkas, zodat in ieder geval de uitbetalingen zonder onderbrekingen kunnen doorgaan? Zo niet dreigt er een enorm tekort te ontstaan in de drug- en prostitutiewereld. Als de sociale fraude in Griekenland is opgelost, kunnen de inwoners zich nog rechttrekken aan het toerisme, wat niet het geval is met het verpauperde Wallonië. Vandaar dat het Regeringshoofd Demotte zich reeds oefent in de orakel-taal….
Voor wie niet meer in sprookjes gelooft : wat er nodig is in Wallo/Brux, is gewoon een tovertik waarbij alles en iedereen ter plekke bevriest en zo onbewegelijk blijft tot de inventaris is opgemaakt. Alleen wie aan het werk was, wordt onttoverd en mag blijven. Alle overigen krijgen een tweede tik en verdwijnen in het niet. Wedden dat Wallonië 90% van zijn bevolking kwijt zou zijn?! Met Wallonië is niet bedoeld de Ardennen!
Dàt is, lichtjes overdreven, de toestand die Di Rupetto samen met de Parti Scandale nog jàààren wil in stand houden. Tot meerdere eer en glorie van alles dat leegloopt en rood kleurt, maar vooral voor de persoonlijke profijtjes. U ziet toch ook dat de Opper-Jeannet barst van pretentie telkens hij op het scherm komt, want hij weet als maffia-baas, dat zijn voorverwarmde gepantserde Audi 8 met chauffeur hem opwacht, kogelvrij geparkeerd op het voetpad, de passagiers-portière zo dicht mogelijk bij de toegang, en dat 2 motards voor hem en 2 motards achter hem met loeiende sirenes hem zullen begeleiden naar zijn volgende afspraak. Waar de rest van de nacht privé zal doorgebracht worden en ons derhalve niet mag aangaan. Tenzij de politie zou getipt zijn over ‘partouzen’ met adolescenten in opleiding voor de homo-bars van de Hoofdstad?
Weet U, ats wij dit, wat hierboven staat, blijven herhalen en nogmaals herhalen, tot niemand nog kan zeggen ‘het niet geweten te hebben’ : zal de massa het dan begrijpen? Vlaanderen wordt gewurgd, en door de houding van de ‘geredden’ van de Frans taalrol, zal dat vruchteloos blijken te zijn! Bij de V°RT heet dat ook geen indoctrinatie, al die herhalingen. Als we vòòr 2014 het geluk mochten hebben te kunnen gaan kiezen, kunnen we nu al oefenen in het afschieten van de Ampeersanders, van de Roden en van de Blauwen. Niet moeilijk : gewoon mikken op de vetsten met de dikste nekken! Want er is maar één partij die origineel Vlaams is en fier is dat te kunnen zeggen. Zie maar naar de nieuwe affiches met de jonge An-Sofie DeWinter : een fris groen blaadje dat veel Muzelman-hersenen zal doen overkoken! Maar deze jongedame zal wel zonder bodyguards of motards door het leven moeten! Ik vrees er een beetje voor in haar plaats : een Muzelman mag men zo maar zonder toelating niet beledigen! Niet zonder, maar ook niet met handschoenen aan!
O Ja! En over de kopstukken van die Namaak-Vlamingen van wie ik de naam niet eens meer wil vernoemen : de lauwen en de carrière-planners dus : wist U dat op hun Nieuwjaarsreceptie volgende leuze opgang miek? ‘Toekomst primeert op afkomst’. Als stanspunt tegenover de invasie van allerlei voorhoede-troepen kan dat tellen!
Geraken die dan nooit geleerd? Een derde collaboratie-generatie overleeft ons volk niet! De Duitsers stuurden tot tweemaal toe geüniformeerde goed herkenbare militairen om ons te onderwerpen : de Islam stuurt zwakke vrouwen en kleine kinderen voorop! Typisch voor al die vliegende Lawrences of Arabia!
Is dit nu ‘vreemdelingenhaat’? Absoluut niet, het is gewoon een spiegel voorhouden van wat onder onze neus gebeurt. Want is er één land ter wereld waar de oorspronkelijke bevolking de islam vredevol heeft overleefd? Waar de Islam komt, vallen er doden, vroeg of laat! En wat erg is en mij sterkt in mijn vermoeden : er komen uit de Islamwereld geen signalen die bewijzen dat onze vrees ongegrond is! Integendeel : Islam is vrede, wordt daar gezegd, zonder daarbij te preciseren dat bedoelde vrede uitsluitend geldt oor Islammers onder elkaar!
De dag dat de Egyptische Kopten massaal terugkeren naar hun vaderland, en daar welkom zijn, ben ik bereid mijn standpunt te herzien. De tegenprestatie van een Christelijke Basiliek in Mekka, zoals de Muzelmannen een moskeer hebben kunnen bouwen naast het Vaticaan, zou een goed begin zijn….
Alle begin is moeilijk!




De Mini-Vesuvius uit onze achtertuin

Geen opmerkingen: