dinsdag 21 februari 2012

659 HITLER VERBETERDE DRUK IN OPMARS

.
.


Hitler II
Hoe een wereld-droom voor de ene totaal anders kan zijn dan voor de andere…. De Duitse Nationaal Socialisten, uit schaamte door hun ex-medestanders later omgedoopt tot ‘Nazi’s’, droomden ervan de wereld (eigenlijk alleen maar Europa en de meegaande koloniale rijken) te onderwerpen. Ik krijg het aan mezelf niet uitgelegd, waarom de man Job Cohen, partijleider van de PvdA in NL, mij altijd aan Hitler doet denken. Hitler had toch zo geen dode vissen-ogen? Rik Torfs van de Tjeven heeft die wel, doch die doet mij –gelukkig voor hem – niet aan Hitler denken. Hij is meer een Pontius Pilatus, van ‘ik weet het ook niet’ –‘ Laat mij gerust, want ik heb slecht geslapen’
Hitler toen, en nu die Ayatollah uit Iran, die jongleert met de wereldbol onder de Halve Maan…

Weet U nog? Hitler was de gedroomde gelegenheid voor de Yankees om daarvan een parodie te maken, met Charlie Chaplin in de hoofdrol : dansend en springend van het ene been op het andere, de Blauwe Planeet altijd maar als een luchtballon omhoog gooiend. Of ondertussen van razernij in het tapijt bijtend…. Heerlijk, toch! Hebben we gelachen! En we vergaten er op slag compleet onze eigen miserie mee onder het leed van de Duitse soldaten-laarzen! De oorlog werd herleid tot een ‘Kriegspiel’….. En zoiets kan, na 70 jaar, weer her beginnen, dat gooien met de wereldbol…..…..
JaJa, variété-artiesten zijn de Amerikanen altijd geweest. Ook nu weer – en de media verzwijgen het nogmaals, net zoals in de late jaren ‘30 : hun oorlogsvloot ligt voor anker in de bedreigde wateren. En deze keer is het niet om te lachen. Hetzelfde scenario dreigt als in 1915 op de Doggersbank (Noordzee) : Zie Wikipedia. Toen zat het spel al volop op de wagen. Nu zijn de oorlogvoerende partijen nog maar stilletjes elkaar aan het besluipen…..

Het Voorspel is verleden week donderdag begonnen : Iran sluit de oliekraan voor Frankrijk en Engeland. De wereldeconomie slabakt en de brandstofprijzen (petrol, gas) zijn stilaan niet meer menselijk. Nu nog de Straat van Hormoes afsluiten en er kan geen druppel olie meer naar Europa. Meteen zijn we met z’n allen terug gekatapulteerd in het Stenen Tijdperk. Met de groeten van Mo!

Straks kunnen we, naar het voorzichtige voorbeeld van onze voorgangers tijdens WO II, beginnen landkaarten tegen de muur te spijkeren, en ons een voorraad vlaggetjes met spelden aan te schaffen. Om op die manier de komende Zesdaagse Oorlog N°II in het Oosten van uur tot uur te volgen, in de hoop dat die beslecht wordt binnen de 6 dagen, en beperkt blijft tot het Oosten. Met Israël als schildwacht aan de poorten van West Europa…..

Had Europa, na de Val van de USSR, maar beter zoete broodjes gebakken met de Russische Beer, om daar ook petrol van te betrekken, dan waren we nu niet totaal afhankelijk geweest van de Haatbaarden. Hoort Rusland inderdaad, gezuiverd van het bolsjewisme, niet meer tot Europa dan die Haatbaarden?
Maar er is hoop. Nu Uncle Sam binnenkort uit zijn krammen zal moeten schieten met zijn oorlogsvloot om Israël nucleair bij te staan, kunnen ze meteen een bommetje gooien op The Inner Circle van het wespennest, de centrale As van het vliegwiel van Het Kwaad. Zo kan niemand na 10 jaar zeggen dat na 9/11 op een ondoordachte manier wraak is genomen….. Net zoals na Pearl Harbour valt niemand Amerika ongestraft aan op eigen grondgebied!
Het zou natuurlijk veel te simpel zijn, over twee petrol-boeren (Rusland en Arabia) te beschikken, zodat ze tegen mekaar kunnen uitgespeeld worden. Dan betaalden we aan de pomp straks geen 80 Bef per liter, maar 80 centiemen….. Dat er dan noch oliesjeiks noch Russische multimiljonairs meer zouden zijn : mooi meegenomen, niet?

**************************
Israël en Iran aan de vooravond van vernietiging in een nieuwe Zesdaagse Oorlog
Posted on 19 februari 2012 by E.J. Bron
Zo moet het een beetje gevoeld hebben in de maanden voor de Zesdaagse Oorlog van 1967, toen Israël de zeer succesvolle preventieve aanval tegen Egypte en zijn bondgenoten lanceerde. Vijfenveertig jaar later heeft het kleine land, dat de meest oostelijke voorpost is van de westerse beschaving, Iran in het vizier.
Er zijn vijf redenen (is mij verteld) waarom Israël Iran niet moet aanvallen:
1. De Iraniërs zouden woedend terugslaan, de Straat van Hormoes afsluiten en de terroristen van Gaza, Libanon en Irak de vrije hand geven.
2. De gehele regio zou door woedende moslims in brand worden gezet en de Arabische Lente zou veranderen in een Arabische Winter.
3. De wereldeconomie zou een klap krijgen in de vorm van hogere olieprijzen.
4. Het Iraanse regime zou worden versterkt na te zijn aangevallen door de Zionisten, waar de Iraanse propaganda zo vaak tegen tekeer gaat.
5. Met een nucleair bewapend Iran is niets aan de hand. Staten worden meer risicovermijdend vanaf het moment dat ze eenmaal atoomwapens hebben verworven.

Laten we de argumenten één voor één doornemen:
De dreiging van Iraanse vergelding
De Iraniërs zullen zeer waarschijnlijk worden geconfronteerd met niet één, niet twee, maar met drie Amerikaanse vliegdekschepen. Twee zijn er al in de Perzische Golf: CVN 72 Abraham Lincoln en CVN 70 Carl Vinson. Van een derde CVN 70 George Bush wordt gezegd dat het op weg is vanuit Norfolk, Virginia.
Ja, ik weet dat president Obama een nobel en heilig man van de vrede is, die gebruik maakt van dronen, alleen om de vijanden van Amerika in ongekende aantallen te vermoorden na een worsteling met zijn geweten gedurende…10 seconden. Maar stelt u zich de volgende situatie eens voor, zoals deze aan mij door een viersterren generaal werd beschreven. Het is niet het spreekwoordelijke drie uur ‘s nachts, maar elf uur ‘s avonds (zeven uur in Israël) en de telefoon gaat:

De voorzitter van de Joints Chiefs of Staff: “Meneer de president, wij hebben betrouwbare informatie dat de Israëlische luchtmacht in de lucht is en binnen het uur vermoedelijke nucleaire installaties in Iran zal aanvallen”.
President: “Verdomme, wat moet ik doen?”
JCS: “Meneer de president, ik wil u aanbevelen de Israëli’s alle benodigde steun te verlenen om de effectiviteit van de Iraanse vergelding te beperken”.
President: “Maar die (krachtterm verwijderd) hebben dit nooit met mij overlegd. Ze doen dit achter mijn rug om, verdomme”.
JCS: “Ja, meneer”.
President: “Waarom zou ik in godsnaam een vinger uitsteken om hen te helpen?”
JCS: “Omdat, als de Iraniërs de Straat van Hormoes afsluiten, we de olieprijs tot boven de 200 dollar per vat zullen zien stijgen”.
President: (na een pauze) “Moment a.u.b. (gefluister) Hoe sta ik er in Florida voor?”
David Axelrod: “De peilingen zijn slecht”.
President: “Oké generaal, zet de bunker-busters in slagorde
De uitbarsting in de gehele islamitische wereld
Alle krokodillen in Afrika zouden niet evenveel (nep)tranen kunnen produceren als zouden worden vergoten door de soennitische machthebbers in de regio als de nucleaire ambities van Iran onder controle worden gebracht.
De double-dip recessie
De olieprijzen dalen als gevolg van een gezamenlijke inspanning van de Europese leiders om de Grote Depressie te voorkomen. Een Israël – Iran oorlog zou de olieprijzen doen stijgen, maar de Saoedi’s staan klaar om extra olie te leveren om tekorten te beperken.

De theocratie van de nieuwe legitimiteit
Stuur me een lijst van alle regimes die een dergelijke vernedering hebben overleefd. Saddam Hussein’s voortbestaan na de eerste golfoorlog is de uitzondering en de tweede keer kregen we hem te pakken.
Een verantwoordelijk nucleair Iran
Wacht. We worden verondersteld te geloven dat een revolutionaire sjiietische theocratie plotseling een sobere, calculerende volgeling van de realistische richting in de diplomatie is geworden….omdat zij definitief massavernietigingswapens heeft verworven? Vermoedelijk kan men dit (idee) vergelijken met wanneer Duitse wetenschappers net zo snel een atoombom zouden hebben ontwikkeld als het Manhattan Project, dan de Tweede Werldoorlog beëindigd zou zijn in een onderhandelde oplossing onder auspiciën van de Volkenbond.
Het grootste gevaar in het Midden-Oosten is niet het risico van een Zesdaagse Israëlische oorlog tegen Iran. Het grootste gevaar is het “wishful nonthinking” van de westerse wereld dat de moellah’s van Teheran de handen vrij laat om nucleaire wapens te verkrijgen, omdat ik er van overtuigd ben dat ze optimaal van een dergelijke dodelijke gelegenheid gebruik zullen maken. We zouden ingestemd hebben met het creëren van een “Rijk van de Afpersing.”
Oorlog is een kwaad. Maar soms kan een preventieve oorlog een kleiner kwaad zijn dan een politiek van appeasement. De mensen die dit niet weten, zijn diegenen die nog steeds ontkennen wat een nucleair Iran ons allen uiteindelijk zou kosten.
Het voelt als de vooravond van een soort van creatieve vernietiging.
Niall Ferguson is hoogleraar geschiedenis aan de Harvard Universiteit. Hij is ook als senior research fellow verbonden aan het Jezus College, Oxford University en als senior fellow aan het Hoover Institution, Stanford University. Zijn laatste boek, “Civillization: The West and the Rest”, is onlangs gepubliceerd door Penguin Press.
http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/02/05/israel-and-iran-on-the-eve-of-destruction-in-a-new-six-day-war.html
Auteur: Niall Ferguson
*********************
Diagonaal herlezen
Neen, denk nu niet dat, omdat ik hier over oorlog spreek, ik daarover enthousiast ben. Maar iedereen weet het : alleen struisvogels steken hun koppen in het zand omdat ze dan het gevaar niet meer zien.
Kijk wat er gebeurt in Nederland met Wilders en de PVV : alleen maar de onrust van de mensen kanaliseren om de overlast veroorzaakt door de Oost Europeanen aan te klagen, waartegen de Overheid onvoldoende wil optreden : neen, dat mag niet, want dat is populistisch racisme. Is weer zo’n typische Lynxe reactie : naast de kwestie redeneren & reageren. De PVV is tegen de overlast, maar neen,volgens de poco’s wil dat zeggen dat de PVV tegen de Oost Europeanen is. Op die manier kunnen ze scenario II aanhouden : de PVV in diskrediet brengen in de hoop de overlast te kunnen doodzwijgen. Zo moet er niet opgetreden worden, want het belastingsgeld kan zo maar niet uitgegeven worden aan politie-werk : in de hoop dat het koelt zonder blazen,(wat het niet doet!) : het weinige geld dat er nog rest, houden ze liever voor hun eigen leiders- en ambtenaren-kliekjes….

En dat hebben de mensen onderhand wel door : een beetje overal in Europa komt er reactie. Om het met de woorden van de Geitenboer te zeggen :’Wiegelooft die mensen nog’….Hij had het wel anders bedoeld, maar het blijft toch maar gezegd!
Nu weer over de Grieken, daar waar iedereen weet dat het ook gaat over Portugal, Spanje, Wallonia : al die volkeren werden misleid en hebben geleerd zich te voegen naar de weg van de minste weerstand. Het Links Bestuur heeft echter al lang, uit persoonlijk belang, zijn idealen verloochend om aan de macht te blijven en krijgt nu, nu het geld op is en er nergens meer kan geleend worden, de rekening gepresenteerd. Dat er, in hun radeloosheid, overal in Europa naar de Haatbaarden wordt gelonkt om daar in de gratie te komen, zal op het einde hun complete ondergang worden. Want de mensen voelen dat ze sprookjes worden wijs gemaakt. Ali Baba was/is geen wilde weldoener, ook geen arme azielzoeker, maar een roverhoofdman.
En daarom moet Wilders zwijgen, en wordt het Vlaams Belang in de verdommenis gereden : zij zijn de stemmen van het volks-geweten. En als er iets is, waar Lynxen niet tegen kunnen, dat is tegen de stem van hun geweten. Voorbeeld : Rudy De Leeuw, voorvechter-profiteur.
Wij moeten, voor zij het nog persoonlijk hebben beleefd, de les van ons eigen Vlaams verleden indachtig zijn : niet meelopen met de een of andere denkwereld, maar gewoon onszelf blijven : on-verfranst, on-verengselst, on-verduitst : wij zijn rije Vlamingen jammer genoeg in een on-vrij land. En dat moet onze eerste bekommernis zijn!
Dank zij het Internet, hebben wij thans recht van spreken en van weten. We kunnen onze krachten bundelen. Nu nog zoeken zeker te spelen, zodat de verkiezingen niet kunnen vervalst worden, en het wordt Bye Bye Belgium : tot nooit meer!

Geen opmerkingen: