donderdag 23 februari 2012

662 DE OPRICHTING VAN MUZEL KALIFATEN IS GESTART

.
.


Waarom het Arabisch woord Tahir een bijzondere bijklank begint te krijgen….
Midan Tahrir (Bevrijdingsplein) : het beruchte plein in Caïro dat niet meer uit onze Journaals is weg te slaan. Alleen Jef Vermassen heeft momenteel meer succes! Of het zou ‘Athene’ moeten zijn, waar ook volksopstanden in de aard wordt gehoopt) van een ‘Arabische Lente’ aan de gang zijn…. Heel in de marge worden en met half afgewend hoofd worden wij voorgelicht over het ‘kapitalisme’ dat ook daar gefaald heeft en hoe wij allemaal, Europese burgers, met de glimlach moeten verarmen omdat Griekenland er maar op los heeft geleefd : geen woord over de Muzel-achtergronden noch over het Parti Scandale-gedrag in het vierklant aldaar. Maar niet Allah, maar de God der Christenen komt terhulp….Komen daar toch zeker die ‘popen’ in beeld, die orthodoxe priesters, die de mensen ongevraagd en ongepland bijspringen : een lelijke streep door de rekening van zij die willen Griekenland doen verlangen naar de Islam-bevrijding….
Ach, de wereld zit zo raar in mekaar! Waarom willen wij dat toch niet aanvaarden? De Muzel-leer is toch zo gekant tegen het kapitalisme (waar hebben we dat nog gehoord?), en over de fameuze Westerse ‘democratie’ denken ze (maar dan op andere gronden) net als wij : is totaal verwerpelijk.
Krijg ik daar vandaag toch een tekst onder ogen, die gaat over Hizb ut-Tahrir (weer dat woord dat doet denken aan de Arabische Lente!), en neen deze tekst komt niet uit de regime-media. Want als op commando zwijgt men daar over zoiets : het zou de mensen maar ongerust maken, en wie weet, zelfs doen nadenken zodat ze overlopen naar het Vlaams Belang.
Toen rinkelde de Belgische GSM…. ‘Moet familie zijn’, riep mijn halve trouwboek uit de keuken. ‘Neemt gij eens op? Mijn handen zitten onder de deeg’. Zeer clevere vrouw, die vrouw van mij, want ze weet dat ik liefst van al nooit meer een telefoon zelfs maar aanraak. Maar sinds ze kijkt naar Jeroen Meus, hebben wij nog nooit zo goed gegeten…. Begrijpt U de gedachtensprong? Langs waar gaat de liefde van de man, denkt U?! En neen : het was geen familie maar een of andere lookbol.
“Ikke kwaad zijn”, zei de Turkse man aan de lijn, “Ikke nix gevind in gazet over kalifaat in Hasselt.” en zoekend naar de juiste Turkse woorden die hij probeerde te vervlaamsen, besloot hij “Vuil racisten gazet alles, ja, waarom wij niet mogen eigen kalifaat bereiden voor, in Hasselt, waar heel veel Toerken?”
Val nu dood, dacht ik! Heeft die kapitalist zoveel zakgeld over van zijn OCMW-leefloon om naar een onbetenende gepensioneerde kleine zelfstandige in Italië te telefoneren? Maar ik rook (op zijn kosten) de mogelijkheden. Toen ik hem traag en tamelijk uitgebreid uitgelegd had, dat de voorbereiding van die Turkse overheersing, waaraan hij dringend wilde meewerken al bestond van lang voor hij geboren werd, was zijn nieuwsgierigheid meteen gewekt. Ik hoorde hem bijna tot hier knorren als een varken van blijdschap. Al had hij er toch wat moeite mee dat het zo gemakkelijk zou zijn : een rode partijkaart kopen als steun voor de Muzelmannerij!. Een foto op Internet van Hilter naast de Groot Moefti van Jeruzalem was voldoende bewijs hoe het socialisme en meer bepaald het Duitse Nationaal Socialisme toen al dezelfde doelstellingen verdedigde als de Muzel-leer van toen en nu. Weg met Israël en het Joods kapitalisme, leve het socialisme van ‘ge moet mijne vriend zijn of ‘k sla op joen mule’…..
Toen hij daarna ook nog hoorde dat de Haseltse festival-weide onder de hoge en geldelijke bescherming stond van de Partij der Rode Paladijnen, en dat deze (het festival, niet de partij) georganiseerd werd door een Marokkaanse Muzelman, verzekerde hij direct dat volgens hem de Moskeet de weide niet langer als zondig mocht beschouwen. “Rood festival is koet”, besloot hij.
Daar ‘zij die mijn zorgen deelt’ inmiddels buiten was gegaan met de honden, ben ik dievelings in de keuken gaan snuisteren naar dat heerlijks waarmee ze bezig was geweest : maar even zo goed als bij Aster Berkhofs ‘De Commissaris gaat uit stelen’ kon ik niet eens meer pulken aan de klomp gehakt. Die was namelijk verwerkt tot balletjes voor in de soep en ze stonden in de koelkast, netjes gestapeld op een bord, en…. geteld…..
De Turkse lookbol was gelukkig weg, anders had ik hem nog graag mijn cholesterol-cijfers in de maag gesplitst door ze voor te stellen als mijn bloeddruk na zijn gesmaakte oproep.


***************************



De grondwetvijandige partij Hizb ut-Tahrir wilde begin maart niet alleen in Oostenrijk een conferentie houden om een islamitische Godstaat op te richten, maar ook in België. Zes dagen voor de “kalifaatconferentie” in de ruimtes van een Turkse vereniging in Vösendorf bij Wenen planden de aanhangers van de partij op 4 maart in het ontmoetingscentrum van de deelgemeente Godsheide van Hasselt ook een bijeenkomst. Anders dan in Oostenrijk werd deze manifestatie door de plaatselijke burgemeester echter prompt verboden.
Sinds bekend werd, dat de zelfs in veel islamitische landen verboden Hizb ut-Tahrir op 4 maart in de Limburgse provinciehoofdstad Hasselt het kalifaat als alternatief staatsmodel wilde voorstellen, heerste er onbehagen in de bevolking. Per slot van rekening proclameert de multinationale islamitisch-extremistische organisatie de ineenstorting van de westerse wereld, de vernietiging van het kapitalisme en de overname van de wereld door de islam.

De burgemeester van Hasselt, Hilde Claes, van de Vlaamse Socialisten heeft de bijeenkomst echter onmiddellijk verboden. Ze beriep zich daarbij op informatie van de politie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Claes motiveerde het verbod o.a. met wetten, die het ontkennen van volkerenmoord en racisme strafbaar stellen. Bovendien zou de stad Hasselt de openbare orde en veiligheid niet in gevaar willen brengen. Tegelijkertijd wees de burgemeester er op, dat de moskeevereniging Hasselt niets van de geplande bijeenkomst wist en dat de moslims van deze vereniging zich heftig zouden distantiëren van deze organisatie.
Vlaams Belang wil verbod bewerkstelligen
Filip Dewinter van het Vlaams Belang, die vanwege de “kalifaatconferentie” in het parlement vragen stelde aan Minister van Justitie Annemie Turtelboom, eist nu als volgende consequentie een wettelijk verbod op Hizb ut-Tahrir in België. “Wij denken, dat een organisatie zoals Hizb ut-Tahrir extreem gevaarlijk is, zodat deze geen kans mag krijgen om zijn activiteiten in Vlaanderen te ontplooien”, zegt Dewinter. Het Vlaams Belang zou daarom eisen, dat deze islamitische haatinstelling, een organisatie, die openlijk democratievijandig zou zijn en de hoofden van de moslims zou willen voorbereiden op de heilige oorlog, naar het voorbeeld van andere landen ook in België verboden zou worden.

Bijeenkomst in Oostenrijk zou door de autoriteiten kunnen mislukken
Intussen is het houden van de “kalifaatconferentie” in Vösendorf bij Wenen afhankelijk van ambtelijke behendigheden. Zaaleigenaar Yusuf Yildiz wil de verhuur namelijk niet intrekken. Hij zou “niets geweten” hebben van de ideologische opvattingen van Hizb ut-Tahrir. Wat er precies op de conferentie besproken zou worden, “interesseert me niet”, aldus Yildiz. Volgens informatie van het districtsbestuur Mödling bezit de exploitant van de vergaderzaal “Efsane Dügün Salonu” echter nog geen geldige bedrijfsvergunning. Dit zou men nu kunnen gebruiken om de bijeenkomst te verhinderen. De aanvraag voor een bedrijfsvergunning zou “nog bij het districtsbestuur worden behandeld”, aldus de plaatsvervangende voorzitster van het districtsbestuur Mödling Verena Sonnleitner tegenover het dagblad “Die Presse”. Er zou nog geen beslissing zijn genomen door het districtsbestuur Mödling. Men zou wat betreft deze “gevoelige aangelegenheid” met meerdere instanties overleg voeren
Bron http://ejbron.wordpress.com/
*********************************
Hizb ut-Tahrir
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hizb ut-Tahrir (HT of HUT) (Nederlands: Partij van de bevrijding) is een internationale, Soennitisch-islamitische politieke organisatie die als doel heeft alle moslimlanden te verenigen in één islamitische staat of kalifaat, die wordt geregeld door een islamitische wetgeving, gebaseerd op de Sharia, en wordt geleid door een verkiesbaar hoofd of kalief.
Hibz ut-Tahrir zegt met die staat een serieuze tegenbeweging willen te vormen tegen het beleid van Bush en Blair en een einde wil maken aan "Amerikaanse interventies, door energie geïnspireerde oorlogen, moslimregeringen die als een marionet behandeld worden en westerse waarden die doorgevoerd worden met de loop van een pistool".HT is sterk anti-zionistisch en roept op tot "de afbraak van het illegale bestaan van Israël".HT gelooft dat een kalifaat zorgt voor "stabiliteit en veiligheid voor ieder mens in de regio, moslims of niet-moslims".
De organisatie werd opgericht door Taqiuddin al-Nabhani, een islamitische jurist en geleerde in 1953. Hizb ut-Tahrir strijdt sinds zijn oprichting voor heroprichting van het kalifaat: een islamitische eenheidsstaat onder de strenge, orthodoxe shariawetgeving. Om dat doel te bereiken zal er een ideologische strijd gevoerd worden. Dus is er geen sprake van geweld.
De HUT is vandaag de dag uitgegroeid tot een multinational, verspreidt zijn boodschap in zeker veertig landen en telt ongeveer twee miljoen leden. Het ’zenuwcentrum’ bevindt zich in Londen en het hoofdkwartier in Jordanië. In de moslimwereld wordt gestreefd naar de terugkeer van Islam in haar staatsvorm, in het Westen poogt HuT de moslims te verenigen om assimilatie te voorkomen. Kapitalisme en democratie zijn goddeloos en moeten fel worden bestreden.
In sommige Arabische en Centraal-Aziatische landen waaronder Pakistan is de organisatie verboden maar nog steeds actief. In het Westen is de beweging zeer actief, vooral in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland is de organisatie verboden vanwege de antisemitische uitdragingen. In Nederland wordt de organisatie door de AIVD radicaal islamitisch genoemd. De beweging opereert volgens de AIVD bijzonder heimelijk en kent een cellenstructuur met een bijna militaire hiërarchie. „De ideologie kenmerkt zich door een virulent antizionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en westerse filosofieen en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polariserende boodschap”, aldus de veiligheidsdienst.[8] De organisatie is in Nederland echter niet verboden.
Hizb ut-Tahrir timmert al meer dan vijftig jaar aan de weg en opereert in meer dan 40 landen, en is ook in sommige Aziatische landen immens populair. Onlangs vulde Hizb ut-Tahrir een voetbal-stadion tijdens hun conferentie in Indonesië. Hoeveel Britse leden de beweging telt, is onduidelijk.
Hizb ut Tahrir roept Britse islamitische studenten op naar Irak te reizen en een idiologische strijd te voeren tegen de Verenigde Staten.[bron?] Een van de mannen(Kafeel Ahmed) die op 30 juni 2007 met een brandende auto het vliegveld van Glasgow op reed, zou binnen HuT zijn geradicaliseerd, aldus een plaatselijke HuT-leider (Shiraz Maher) [9], die zelf afstand genomen heeft van de beweging na tot inkeer gekomen zijn, tevens wordt Hut er sterk van verdacht de inspiratie te hebben geleverd aan de daders van de aanslagen in Londen. Maar aangezien Hut geen openbare ledenlijst heeft, is bewijsvoering lastig.
"HuT manipuleert de geesten van mensen, die zich vervolgens aansluiten bij groepen als Al-Qaida", aldus Zeyno Baran, een wetenschapper die in het Amerikaanse Congres gepleit heeft voor een ban op HuT in de Verenigde Staten. "Hizb is een springplank naar terrorisme. Deze organisatie laat zich niet in met geweld, maar haar radicale ideeën zorgen ervoor dat volgelingen daar uit eigen beweging wel toe overgaan."
In augustus 2007 organiseerde de HuT in Djakarta de Internationale Kalifaat Conferentie, de grootste islamitische bijeenkomst in de wereld. Er waren een grote 100.000 deelnemers, die invoering eisten van de Sjaria en tot herstel van het kalifaat.
De jongeren van Hizb ut Tahrir in Nederland verspreidden in december 2007 in verschillende steden een pamflet dat moslims opriep de Islam te verdedigen tegen 'een film over de Edele Koran'. Hoewel niet bij naam genoemd was het duidelijk dat het pamflet was gericht tegen PVV-leider Geert Wilders, die juist in die periode werkte aan een film over de Koran.[10][11][12][13]
Hizb ut Tahrir is regelmatig aanwezig op bijeenkomsten en lezingen van islamitische organisaties. Op 16 januari 2009 wilde de islamitische studentenvereniging van de Universiteit van Amsterdam 'Al Furqan' een lezing organiseren waarbij ook een spreker van Hizb ut Tahrir aanwezig zou zijn. De lezing had als onderwerp het conflict in de Gazastrook 2008-2009 waarbij de spreker van Hizb ut Tahrir zou betogen dat de enige oplossing voor het conflict de stichting van een islamitische staat is. De UvA annuleerde de bijeenkomst omdat mannen en vrouwen gescheiden moesten zitten. Het afgelasten van de lezing vond Al Furqan discriminerend.

************************

Diagonaal herlezen

Ik wil besluiten met een ‘tweet’ op de blog van ons aller vriend Karthuizer. Hij rodeert dezer dagen, schrijft hij, een nieuw klavier en daar zit blijkbaar meer inspiratie in dan in het vorige.
Zie http://blog.seniorennet.be/kartuizer/
Waarom ik dat zeg? Omdat het hier in Italia ook gonst van de geruchten over ‘einde loopbaan’ van de Paus. Vooral over zijn opvolger. Die moet, zegt men, deze keer weer een authentieke geboren en getogen Italiaan zijn. Precies alsof een persoon die als kandidaat-paus (papabile) het Concilie binnengaat, er bij definitie als Paus zou buitenkomen. Mij niet gelaten : Mgr Leeuwenhart, de schijtkont, heeft het verbrod en dat niet alleen bij mij!
Samengevat. Daar is de thans dreigende conflict-situatie tussen Israël en Iran, daar is de openlijke bedreiging van de Opper-Ayatollah dat de Islamvlag binnenkort zal wapperen hoog op de koepel van de St Pieter in Rome, en daar komt daar bovenop de ‘tweet’ van Karthuizer (die al bekend heeft geen echte Karthuizer te zijn, maar (beter) alleen te leven als een echte kluizenaar) als de sluitsteen van iets dat Nostradamus waard zou zijn. Ik heb het voor ons gekopieerd :
…/…
In April zou er in Rome een nieuwe paus komen, volgens verschillende berichten zou Benedictus ofwel aftreden of sterven. De volgende paus zou dan Petrus Romanus zijn en de laatste. Ik heb hier de profetieën van Malachias voor mij liggen, Malachias was in 1132 aartsbisschop van Armagh, hij voorspelde het lot van de pausen vanaf het jaar 1143 tot nu, welke naam ze zouden kiezen en welk wapen en spreuk. Deze voorspellingen zijn tot nu toe merkwaardig genoeg alle uitgekomen, over de voorlaatste paus, de huidige Benedictus voorspelde hij dat hij de De Gloria Olivae zou zijn, dat betrekt zich op het wapen en inderdaad het wapen van Benedictus beantwoordt daaraan als ook de naam Benedictus, de Benedictijnen heten ook wel olivetanen. Na hem zal Petrus Romanus de kerk regeren tenmidden van vele beproevingen, dan zal de stad op de zeven heuvels verwoest worden en zou Christus op de aarde terug keren.

Niemand kan nog ontkennen dat we in een merkwaardige tijd leven, alles staat op zijn kop en de leugen en het bedrog vieren hoogtij. De onrust in de wereld was nog nooit zo groot als nu, merkwaardig genoeg worden in de moslimlanden de Christenen medogenloos afgeslacht en ook in ons Europa trachten de moslims heer en meester te worden. Ik weet niet hoe het verder zal gaan, maar het ziet er niet goed uit.

Wie meer over Malachias wil weten verwijs ik naar Xander nieuws waar ook uitvoerig gesproken wordt over satanisme in het Vaticaan sinds het tweede Vaticaans concillie. Dat de vrijmetselarij sindsdien in het vaticaan vaste voet gevat heeft wist ik al lang, daarom ben ik ook priester geworden in de Oud Rooms-Katholieke Kerk, daar ik trouw wou blijven aan de leer van Jezus van Nazareth.

Kartuizer.
Brrrr! Waarde Vriend Karthuizer : al aan gedacht dat ook de Maya-kalender iets in dezelfde richting voorspelt?
************************



We zijn met z’n allen niet lichtgelovig, en al zeker niet meer bijgelovig. Al zijn de christelijke waarden die de meesten van ons met de paplepel zijn ingelepeld voor mij meer lijk het bewonderen van een mooi schilderij. Wat de een mooi vindt, laat de andere koud en daar is niks mis mee. Mijn schoonpa nadert de 90 jaar, en weet de maandag alle voetbaluitslagen in heel het land; van hoog tot laag. Moest de man café-hanger zijn, hij zou zelfs die uitslagen van jaren geleden kunnen discuteren met andere liefhebbers. Idem dito voor de wielrennerij. Op dat punt zijn we al lang geen vrienden meer, sedert hij bijna flauwviel over mijn mening over die dingen : uitgekochte geldklopperij. Maar tegenover mij is de man verstandiger dan ik tegenover hem : over politiek wil hij niet eens praten Langs zijn neus weg wil hij wel eens kwijt dat hij genoeg gezien heeft binst de oorlog…..
Dit terzijde. Want uiteindelijk weten we het allemaal : een schilderij os alleen verf die een bepaalde impressie van de werkelijkheid weergeeft. Het is niet de werkelijkheid zelf.

Geen opmerkingen: