vrijdag 24 februari 2012

662 EEN RANZIG NV Averechts VENTJE

.
.

Uit Het Nieuwsblad : een paar zinnetjes die ik graag voor rekening laat van de twee betrokken politieke standlichtjes (geen koplampen) die elk een andere richting uitschijnen. Daar gelaten dat Freya deze keer niet haar twee enigste uitstekende punten gebruikt als voornaamste argument (het mens wordt ook al een dag ouder en vooral scherper), maar van Sturm Staffel-kop Dedecker die voorwaar ergens als bladvulling op een kiezerslijst is geraakt, hadden we toch wat meer klasse verwacht. Nummer 7 staan op de lijst der Lauwen : het moet wel een zeer lauwe Volksgenosse zijn.
Dat hij liever in het gezelschap verkeert van Freya, dan van Rechtlijnigen van het Vlaams Belang, zegt meer over de NV A dan over ’20 Blokkers dat is veel Blokkers’….Waarmee ik niet wil gezegd hebben dat de man een flierefluiter is : we horen hem wel fluiten, maar niet flieren!
Als de dame uit dit verhaal met haar partijtje nog boven de kiesdrempel geraakt volgende keer, willen we nog wel eens naar haar luisteren. En als BDW nog iets of wat feeling bezat, dan zou hij best die N° 7 op zijn lijst definitief afvoeren naar het kotsputje.

**********************

Vlaams minister Freya Van den Bossche (SP.A) heeft op twitter haar mening gegeven over het aantal ex-Vlaams Belangers op N-VA-lijsten. N-VA-kamerlid Peter Dedecker ging niet met haar akkoord

Vandaag raakte bekend dat de N-VA van Grimbergen en de N-VA van Zemst elk een ex-lid van Vlaams Belang hebben opgenomen in hun rangen. Ook in Aalst staan bijvoorbeeld ex-Vlaams Belangers op de plaatselijke N-VA-lijst.

N-VA-kamerlid Peter Dedecker gaf met een tweet commentaar op mogelijke verwijten over overloperij. 'Er hebben slechts +/- 100 mandatarissen van andere partij de filter overleefd, waarvan slechts een twintigtal VB', luidde het.
In een eerste reactie wees Dedecker de SP.A-minister fijntjes op de forse 'groeispurt' van zijn partij om het aantal te relatieveren. Waarop Van den Bossche herhaalde: '20 VB'ers zijn veel VB'ers. Draai en keer het hoe je wil'.
Toch leek ook de N-VA'er zelf erg blij met de 'filter' die zijn partij hanteerde om overlopers te aanvaarden. 'VB = meest ranzige praat waar ik van kots, maar mensen veranderen', stuurde hij immers even later de twitterwereld in.
**********************
Annemans in Knack : nagels met koppen. Het klinktt als de dichterlijke omschrijving van de logica van de alledaagsheid der dingen…
Uw partij heeft het zeer moeilijk om te herstellen van de verkiezingsnederlaag van vorig jaar. Maakt u zich zorgen?
Annemans: De N-VA is nu eenmaal aan haar opgang begonnen op een moment dat mijn partij problemen had, en dat heeft ons veel stemmen gekost. Maar ook Bart De Wever heeft het eeuwige leven niet. De laatste peiling zag er trouwens alweer beter uit: de N-VA ging evenveel achteruit als wij vooruit.
Maar de N-VA houdt wel nog altijd 37 procent over terwijl uw partij dezer dagen amper boven de 10 procent uitkomt.
Annemans: Natuurlijk staat de N-VA nog altijd sterk. Maar uiteindelijk zal die partij wel moeten bewijzen dat ze het verschil heeft gemaakt en haar beloftes aan de kiezer heeft kunnen inlossen. Voorlopig staat de N-VA nog altijd aan de zijlijn. Net als wij. Het grote verschil is dat De Wever wel degelijk geprobeerd heeft om mee te onderhandelen. Wel, straks mag hij aan zijn kiezers uitleggen wat zijn methodiek om tot een confederaal België te komen – want dat is blijkbaar wat hij tegenwoordig nastreeft – heeft opgeleverd.
Het Vlaams Belang heeft anders ook niet zoveel bereikt.
Annemans: Maar wij zijn wel altijd trouw gebleven aan ons standpunt: met België zal het nooit lukken. We zullen nu echt niet van gedacht veranderen om kiezers terug te halen bij de N-VA.
Uw voormalige partijvoorzitter, Frank Vanhecke, zei onlangs dat het Vlaams Belang een afspraak met de geschiedenis heeft gemist door geen samenwerking op te zetten met de N-VA.
Annemans: Frank Vanhecke roept tegenwoordig op om op de N-VA te stemmen en is in mijn ogen dus niet meteen een betrouwbare analist. (lacht) De N-VA heeft samenwerking met het Vlaams Belang trouwens altijd afgewezen en dat is een keuze die ik respecteer. De Wever wist heel goed dat hij aan de overkant van de taalgrens geen gesprekspartners meer zou vinden als hij met ons in zee ging. Uiteindelijk heeft de N-VA een halfslachtige houding aangenomen ten opzichte van het Belgische systeem. Aan de ene kant deed ze alsof ze er niet toe behoorde maar aan de andere kant werd ze wel groot dankzij dat systeem. Ik ben ervan overtuigd dat die tweespalt op den duur onhoudbaar wordt. De N-VA zal dus een keuze moeten maken: in het systeem stappen ten koste van haar verkiezingsbeloftes of erbuiten blijven.
***********************

Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter reageert alvast smalend op de hele commotie. "'VB vertelt ranzige praat' zegt N-VA, maar VB-kiezers willen ze wel. Bezig met lijst 'the best off' citaten overlopers. LOL", twitterde hij.

Dewinter zegt ook dat huidig N-VA'er Karim Van Overmeire destijds meeschreef aan het 70-punten-plan van het Vlaams Blok. (belga/mvdb)

***************************

Waarom denk ik nu aan stofzuiger-verkopers die ooit hun broodwinning zochten door in weer en wind van deur tot deur hun koopwaar aan te prijzen? Vandaag hemelden ze hun stofzuigers op, morgen waren het tapijten of encyclopedieën en de dag daarna zelfs zeep en borstels. Gewiekste kerels waren het, en (volgens de politie) vaak ook verkenners voor inbrekersbenden….Als West Vlaming denk ik daarbij onveranderlijk aan de plezierige kant van het verhaal, ‘Peegie’ van de Roeselaarse Nieuwmarkt van Willem Denys, een vervolgverhaal dat in diverse elkaar opvolgende delen zeer populair was in de jaren ‘50-’60. De Nieuwmarkters trokken jaarlijks voor lange tijd op den ‘triem’ doorheen verre en dichte streken, en konden daarvan rijkelijk leven. Peegie zijn specialiteit was…schoenblienk aan de man brengen.
Vooruit dus, venters van schoenblink : den boer op! Lukt het niet bij BDW, riskeer U dan gerust bij den Cleynen Toeback. Zelfs de kleine Croo-co-dil kan gerust nog wat volk gebruiken! Maar voor mandaatdragers van het Vlaams Belang die tegen hun verwachting in, partij-loos blijven, ziet het er niet goed uit! Bij Roosie aan de borst gaan uithuilen, of bij al haar venten gaan klagen, gaat ook niet meer! Als de rij van alle partij-voorzitters is afgebeld; kunnen jullie in uiterste nood in Brussel altijd een doktersbriefje vragen voor werkonbekwaamheid : kost slechts 5 Euro!
************************
De kampioen in het hip-hop partijspringen is, we mogen het nooit vergeten, de voormalige Chiro-jongen , alias den Bleiter, Bert Anciaux, die van uit zijn (beweerde) Vlaamse roots, eindelijk de veilige haven vond in de vetpotten der Sossen. Anders : goed volk, hoor!, die Familie Anciaux. Zijn bejaarde Brusselse Père, de Vic, die ooit zijn wettige maar bejaarde inruilde voor jonger vlees, beviel het onlangs in een interview liever te wonen tussen Marokkanen dan tussen Vlamingen of Walen, waarmee bewezen is dat hij heel en gans goed geïntegreerd is.
************************

Diagonaal herlezen

Natuurlijk is het getetter en gekwetter een soort opgeklopte café-praat, die (het vervolg bewijst het) slechts de aanleiding zijn om de dikke legumen zoals BDW in stelling te brengen om op hun hardste tegenstanders te kloppen. Aanleiding en gevolg : het is zo duidelijk dat het gênant is! Over de overlopers : het zijn lijk vet betaalde werknemers die zelfs nadat ze 20 jaar en meer bij dezelfde patroon (Het Vlaams Blok/Belang) waren, en daar beperkt waren door hun eigen falen, ineens tot de vaststelling kwamen dat de kans bestaat om elders meer en beter te verdienen. Dat heeft niets, of heel weinig te maken met Vlaamsvoelendheid, maar alles met poen.
Tenslotte had Judas bij het verraden van zijn Meester ook de beste bedoelingen : hij wilde alleen dat de tegenstanders wel zouden varen maar hijj wilde zeker niet de fysieke eliminatie van zijn mentor. En dat hij daar bovenop 30 zilverlingen verdiende : mooi meegenomen, toch? Dat de carrière van verraders-overlopers meestal slecht afloopt : ook dat is daar begonnen. Hij had zelfs de vrije keus in het kiezen van de boom waarin hij zichzelf zou ophangen….

Geen opmerkingen: