zondag 20 januari 2013

0000 - WALLOBRUX OF DE BRUSSELSE FLAMINCO


***

Zondag 20 januari

Zon 8u34-17u14

H Sebastiaan, patroon van de boogschutters

***

0000 - WALLOBRUX OF DE BRUSSELSE FLAMINCO

 

Dolf-met-de-Snor wenste zich een Waaltje als zoon….

 

Alberto Duo koos voor ’n Italiaans vriendje die hij als ’n gesneden kater kon toelaten in zijn  koninklijke harem..

 

***

 

 
Hieronder de nieuwjaars-speech van onze nieuwe Voorzitter, Gerolf Annemans van gisteren. Niet Annemans is van gisteren,  zotteke, de speech is dat!
Tante Cruella als toekomstig Spook van de Munt, op dezelfde troon als de Boze Koningin-Heks die Sneeuwwitje dood wilde: ze moet het maar doen! Het CGKR inzetten tegens de Antwerpse procureur wegens zijn oproep om de ‘patsers’ aan te pakken : ze moeten het maar doen. Ze hebben het blijkbaar god zitten!
Als U het mij vraagt is die klacht voor het CGKR een echte rattenval. Kiezen ze voor ‘discriminatie’ (wat de bedoeling is), dan is dat expliciet bevestigen dat verdachte individuen hoofdzakelijk van allochtone afkomst zijn. En als ‘patser’ is men niet verdacht wegens zijn afkomst, maar wegens verdachte uiterlijke tekenen van welstand… Als die uiterlijke tekenen discriminerend zouden zijn, dan is dat expliciet toegeven dat criminaliteit niet ver weg in die kringen. Het doet mij denken aan die inbreker, die zich gediscrimineerd voelde, omdat men hem ‘dief’ noemde.
Enfin, ze doen maar, hier ging het over Gerolf Annemans en die spreekt nooit met dubbele bodems. Wij hij zegt, zegt hij met begrippen die de man in de straat, en dus ook de universitair,  verstaat. Het is klare taal. Maar zolang de andere mini-partijtjes in Vlaanderen zich gezamenlijk blijven verstoppen achter hun Berlijnse Muur, zijn het weer parels voor de zwijnen. Het vraagt, net zoals met alle overige standpunten van het Vlaams Belang, gewoon tijd vooraleer die, onder druk van de openbare opinie, gemeengoed worden. Dat ondertussen andere partijen de pluimen op hun hoed steken is in zoverre OK dat Vlaanderen on-omkeerbaar geel is gaan kleuren. Veilheid was ooit ook zo’n heikel onderwerp. Wie sprak over Law é Order, of over normen en waarden, was automatisch een racist. Arbeids-ethiek was ook taboe, want het kwetste de tere zieltjes van de vreemdelingen. Eisen dat vreemdelingen, als we ze dan toch niet meer weg kregen, minstens onze taal zouden leren, ook dat was zwaar racistisch. Al die zaken hebben thans een naam gekregen die iedereen kan uitspreken zonder daarna de mond te moeten spoelen met zwarte zeep.
Om het even hoe het Systeem zich ervan afmaakt : de Vlamingen, net als de Schotten en de Catalanen, willen de vrijheid.
Het land België is al bijna tweehonderd jaar bezig om Vlaanderen te vernietigen, en het ziet er sedert kort naar uit dat het graven van een put voor een ander, wel eens anders kan uitvallen.

 

***

Ter zake :

Gerolf Annemans

Nieuwjaarstoespraak.

***

Dames en Heren, Goede Vrienden,  

Op deze plek, symbolisch zo dicht mogelijk bij en met zicht op de Lakense tuin van de familie Coburg, stellen wij vast dat de laatste dagen de Parti Socialiste duidelijk op oorlogspad is. De PS heeft een aloude strategie. Vlaanderen provoceren en diaboliseren aan de hand van het Vlaams Blok, nadien het Vlaams Belang en nu (loos alarm volgens mij maar soit) nu zèlfs de N-VA... zodat de PS zelf in Franstalig België zich kan opwerpen als de grote dam tegen als die Vlaamse boosaardigheid. Dat de traditionele partijen langs Vlaamse kant, paradoxaal genoeg de regeringspartners van de PS, van die polarisering met Vlaanderen het eerste slachtoffer zijn, zal de PS blijkbaar worst wezen. Eigen volk en eigen partij eerst, is immers al decennia lang gemeengoed voor de PS.

De eerste provocatie was de fameuze kerstboodschap van de PS, voorgelezen door de heer Albert van Saksen Coburg. Die kerstboodschap was een open oorlogsverklaring aan radicaal Vlaanderen en aan de Vlaams nationalisten. Elio Di Rupo heeft die kerstboodschap niet alleen geschreven en nadien goedgekeurd, maar hij heeft ze ook verdedigd in het Parlement. Nadien werd de ene na de andere PS-er gesignaleerd in de vaderlandse pers, die breeduit die door de kerstboodschap ingezette strategie verder zette.

In ieder van die interviews werd telkens 1 mantra, 1 weerkerend refrein neergezet en dat is dat van de Wallo-Brux, het concept dat Brussel en Wallonië een zogezegd Franstalige eenheid vormen, een concept dat steeds uitdrukkelijker het antwoord zal worden op de Vlaamse pogingen om in 2014 al dan niet in naam van het confederalisme nog eens te proberen het bestaan van België te redden door een grote staatshervorming.

In die rubriek van - al naargelang hoe u het bekijkt - de agressieve of de ludieke Franstalige spierballen die de afgelopen dagen zijn gerold, ga ik voorlopig voorbij aan de klassieke soms lichtjes hysterische scenes van Laurette Onkelinx die gisteren al zogezegd namens Brussel een politieke oorlog tegen Vlaanderen aankondigde bij haar aantreden als PS-voorzitter van Brussel.

Ik ga aan haar voorbij en ik focus op twee personen uit Franstalig België. Enerzijds Paul Magnette en anderzijds de CDH-voorzitter Benoit Lutgen.

Vorige week werd Paul Magnette (toen nog geen Voorzitter van de PS) in Le Soir aan het woord gelaten en hij ging een stap verder dan gewoonlijk door niet meer van de communauté Wallonie-Bruxelles te spreken maar van de Waals-Brusselse natie, la nation Wallo-Bruxelloise. Een totaal nieuw en wat ons betreft gevaarlijk begrip, want het wordt nu duidelijk dat aan de overkant niet meer in termen van gewesten en gemeenschappen wordt gedacht en dus in termen van Belgische staatshervormingen tussen gewesten wordt gedacht maar in termen van een staatsvormend concept, van de Waals Brusselse natie.

 Benoit Lutgen ging in zijn nieuwjaarstoespraak nog een stap verder : zelfs de nazi's waren in hun berekeningen voorzichtig toen ze niet meer dan een duizendjarig rijk voor zichzelf zagen weggelegd want volgens Lutgen zijn de banden tussen Brussel en Wallonië niet duizendjarig maar ik citeer "eeuwigdurend".

Langs Vlaamse kant staat er tegenover dit alles niets.

Terwijl dus de politieke partijen in Vlaanderen, als een stelletje spierloze en tandenloze amateurs, het voorlopig niet verder geschopt hebben dan wat wederzijds gemekker over de precieze inhoud van het begrip confederalisme, zijn de Franstaligen tot de tanden gewapend en hanteren ze begrippen die duidelijk laten zien dat ze klaar zijn voor de confrontatie en zowel strategisch als tactisch mijlen ver voorop zijn- op de Vlaamse zwakkelingen. Zij hanteren begrippen die duidelijk laten zien dat de staathervorming die langs Vlaamse kant gevraagd wordt (en in wezen doet het er weinig toe of die er een mini of een maxi confederalisme wordt gevraagd) dat die staatshervorming enkel en alleen op Franstalige voorwaarden zal kunnen plaatsvinden. De Franstaligen laten immers zien dat ze een alternatief hebben als de staatshervorming hen niet aanstaat.

Wij van het Vlaams Belang vragen vandaag dat ook Vlaamse partijen zouden laten zien dat er voor een Belgische staatshervorming die Vlaanderen niet aanstaat het alternatief van een definitieve boedelscheiding klaar kan staan. De Franstaligen boezemen de lamme Vlaamse partijen aan alle onderhandelingstafels al jaren angst in met de scheiding van België en halen zo telkens hun slag binnen. Wij vragen dat de rollen zouden omgekeerd worden.

Kortom : het alternatief van een Ordelijke Opdeling van België mag niet langer een doembeeld zijn maar moet een politiek project worden. Vrijheid in plaats van de gevangenis. Vrijheid in plaats van staatshervormingen. Vrijheid in plaats van confederalisme. Vrijheid in een onafhankelijk Vlaanderen.

En dus vrienden, het is in die politieke context dat ik hier vandaag, aan het begin van het jaar waarin wij meer dan ooit de onafhankelijkheidpartij van Vlaanderen willen en zullen worden ons project voor Brussel wil lanceren. Vandaag stellen wij aan Vlaanderen en aan Brussel ons hoofdstad-manifest voor. Want nog al te lang en al te veel horen wij dat de optie "Vlaamse Onafhankelijkheid" zogenaamd onmogelijk is omwille van Brussel. Welnu : volgens ons is de reden voor die redenering simpel. Er is geen strategie en er is geen denkschema aan Vlaamse kant in verband met Brussel. Er is geen visie op hoe of wat en Brussel zal verder wegzinken in de immigratiegrage politieke handen van Onkelinx en consoorten als Vlaanderen niet tijdig wakker wordt en Brussel inpast in een Vlaams aanbodmodel.

Onze Brusselstrategie is er een van stapsgewijs evolueren naar een in de economische realiteit ingepaste natuurlijke hoofdstad van het omringende Vlaanderen. Wij bepleiten een flexibele strategie die de Vlaamse onafhankelijkheid los ziet van een onmiddellijke of voorafgaande oplossing van de Brusselkwestie maar die wel uitgaat van het feit dat Vlaanderen hier zijn hoofdstad heeft en zal behouden. De rest is visie : Brussel moet een aanbod krijgen dat de Brusselse identiteit respecteert maar Brussel integreert. Geen Brusselse stadstaat onder een of andere PS- of FDF-commandante, maar een hoofdstedelijk stadsgewest dat toekomst ziet in een genormaliseerde verhouding met wie de rekeningen betaalt : namelijk Vlaanderen en de onafhankelijke Vlaamse republiek.

Brussel heeft Vlaanderen nodig, maar Vlaanderen heeft ook Brussel nodig. Kan Vlaanderen zonder Brussel , Waarschijnlijk wel maar het zou een onvergeeflijke fout zijn. Ja Brussel, maar niet tot iedere prijs.

Samengevat : wij zijn geen voorstanders van confederalisme voor Belgie, maar wel voor Vlaanderen en Europa, wel voor Vlaanderen en Nederland en wel voor Vlaanderen en Brussel. Wij staan voor een Vlaamse strategie die gericht is op een goede verstandhouding en op goede afspraken met de Brusselse Franstaligen.

Goede vrienden,

Vanaf nu vindt u de basisfilosofie en onze visie op de verhouding tussen Brussel en het Onafhankelijk Vlaanderen in het Hoofdstad-manifest dat wij vandaag voorstellen.

Toen wij begonnen samen met onze Brusselse vertegenwoordigers van het Vlaams Belang dit hoofdstad-manifest op te stellen, hadden wij de ambitie om Brussel weg te halen uit de afkeer die in Vlaanderen bestaat voor deze stad. Niet alleen de stad van de bureaucratie en van de Franstalige dominantie en arrogantie, maar ook de stad van de hopeloze immigratie, de uit de hand gelopen verloedering en de stad misschien wel de Europese hoofdstad van het islamextremisme. De stad ook van agressie, onveiligheid en onleefbaarheid en de stad van bouwkundige wansmaak en van ecologische verstikking. Dat Brussel lag voor ons op tafel, als een groot probleem waar Vlaanderen best en liefst zo snel mogelijk zich van af zou willen maken.

Maar ! Het is niet omdat wij jarenlang geminoriseerd zijn door sociale druk en massale inwijking, dat we mogen worden weggeveegd. Want al is Brussel nog nauwelijks van ons, het is òòk van ons.

 

Ik ben dan ook blij te mogen zeggen dat we met dit hoofdstad-manifest niet een in dagjespolitiek vastgeroest stappenplan maar een strategisch toekomstbeeld hebben kunnen schetsen dat optimisme, daadkracht en een visie op papier zet. Wie dit document rustig doorleest weet en voelt dat er vanaf vandaag langs Vlaamse kant voor Brussel een uitweg is. Een uitweg uit de impasse. Een uitweg uit het Belgische labyrint. Die uitweg kijkt niet meer naar het zuiden, naar Luik, en Namen en Parijs maar die uitweg kijkt naar waar welvaart en welzijn vandaan komen namelijk naar Vlaanderen. Vanaf vandaag is er langs Vlaamse kant een antwoord.

Vrienden,

Amerika is begonnen met een Declaration ofIindependance : een kort maar duidelijk document dat de basis legde voor al de latere oplossingen. Dat is wat wij als eerste partij in Vlaanderen aan het begin van dit communautaire jaar willen doen. Hoop geven voor Brussel. Een toekomst geven voor Brussel. En van daaruit, àls onafhankelijkheidspartij van Vlaanderen, niet beangstigd maar geïnspireerd en aangevuurd door al het Franstalig verbaal geweld hier om ons heen, de eindsprint inzetten die ons in 2014 datgene oplevert waar het de stichters van onze partij destijds allemaal om te doen was : de onafhankelijke staat Vlaanderen !

Tot zover vrienden, deze toespraak, waarin ik niets over het cordon sanitaire en ook niet over een heel ander en veel interessanter onderwerp "Denderleeuw" gezegd heb. Voor Denderleeuw verwijs ik - in ons Vlaams Belang zijn, in tegenstelling tot in alle andere partijhoofdkwartieren die daar betrokken zijn, in ons Vlaams Belang zijn begrippen zoals "lokale autonomie" of zoals "respect en vertrouwen" geen loze begrippen. Voor Denderleeuw verwijs ik dus enkel naar de kalmte, de rechtlijnigheid en de vaste wil om te slagen van onze lijsttrekker daar ter plaatse Kristof Slagmulder. Geef hem en zijn ploeg een warm applaus.

Ik wens u voor de rest allemaal een gelukkig en actief 2013 en een goede gezondheid. Hou Zee !

Column

Wilt u op de hoogte blijven van mijn initiatieven en de column die ik regelmatig verspreid, abonneer u dan door een bericht te sturen naar info@gerolfannemans.org met de vermelding van het e-adres waarmee u zich wil inschrijven. Uitschrijven kan via hetzelfde adres.

***

 

 
Que sera sera, wat zijn moet, dat zal zo zijn : dat was ooit een populaire schlager bij ons, netjes overgenomen van over de Atlantische Oceaan. Ook hier praat ik graag Het Vlaams Belang achterna : het origineel is altijd beter dan de kopie. Daar klonk het ‘What will be, will be’ en dat geldt vandaag ook voor wat de politiek ons brengt. Mama mia! Al wat U wilt, maar zeker geen Duizendjarig Derde Rijk (Hitler) zoals voorspeld door de nieuwe PS-ser-chef (Paul Magnette) en noch minder het 3de Gewest WalloBrux, dat volgens de voorzitter van het CDh (de Waalse Tjeven) voor de eeuwigheid op de sporen gezet moet worden.
Zeker, Brussel heeft een bepaalde waarde. Hoeveel dat juist is, kunnen we alleen weten als we ’t boeltje bij Amerikaans Opbod verkopen. Heb ik al dikwijls gezegd.  Het hoogste bos is OK, zelfs als dat komt van de gok-Chinees. Als die maar weet dat er nix terug genomen wordt, eenmaal het zaakje betaald is!
Wat we niet mogen doen, is Brussel de indruk geven dat het onmisbaar is. Want dan is elke onderhandeling bij voorbaat verloren. In 1302 werd ook niet lang onderhandeld en over het resultaat spreken we  700 jaar later nog altijd.
Waarom ik er de ‘Goedendag’ weer eens bovenop doe? Maar mensen toch! Dat deed Albert Premier ook, toen hij de Vlaamse soldaten in ‘14 smeekte om aan de IJzer voor hem te vechten : zij moesten De Slag der Gulden Sporen gedenken.
Ook hij ‘moest het maar doen, hé’…..

 

***

***

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

 

 

Geen opmerkingen: