donderdag 3 januari 2013

1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE


***

Donderdag 3 januari

Zon 8u45-16u50

H Genoveva

Wie op Sint-Genoveva snoeit, zijn boomgaard overmachtig bloeit

.

1121 - BART DEWEVER IS HET KIND VAN HET CORDON SANITAIRE



De Eerw. Heer (?) Rik Torfs, met trofee





Na het interview bij de RTBF

***







De woorden van de titel hier bovenaan, waren gisteren op de RTBF de diepste gedachten van Hoogleraar KUL Rik Torfs een der Kopstukken van de TjeeVeePee, tevens ooit aangezocht, samen met Ingetje Vervotje, dat dotje van een motje, om de CVP van binnen-in te her-ontdekken. Dat was vòòr Wouter Beekske zijn jonge spuiters had bijeengeraapt om dat werk over te doen, want veel hadden die tweeniet her-ontdekt.

Eerst wil ik – in alle nederigheid – het Hoge (maar half uitgesproken) Woord redenering doortrekken. Zoals elke Tsjeef, geraakt Rik Torfs nooit maar aan de koude buitenkant van de waarheid. Als Bart Dewever het kind is van het ‘cordon sanitaire’ en het ‘cordon sanitaire’ een uitvinding is tegen het Vlaams Blok/Belang, dan is Bart Dewever het kind van Filip Dewinter…. Ik geef toe dat afstamming en vaderschap voor een celibatair Perfesser Kerkelijk Recht geen dagelijkse kost is, maar toch.

Zou het kunnen dat, Rik Torfs op deze blog mee leest? Of misschien zelfs het Partij Programma! Sedert de opgang van de NV-A werd hier quasi dagelijks volgehouden : zonder het VB zou de NV-A nooit bestaan hebben. Het Vb zei en schreef wat de meeste mensen dachten en elkaar daarin binnenskamers steunden, maar zich stil hielden. Ze sympathiseerden intussen wel met de Nieuwe Volks Unie, omdat ook die niet uitgespuwd konden worden. Zij waren, in tegenstelling tot het VB, de zachte extreem-rechtsen. Zij spraken zich toen ook nooit helemaal uit, net zoals hun voedster-vaders van de Tjeven.

Vandaag nog stond op de blog N° 1120 hiervoor, dat zelfs het beste koerspaard af en toe een zweepje moet voelen. Anders gezegd : zonder het VB zaten de Nieuwe Schiltzianen nu nog altijd onder de vleugels van de moedekloek.

Zou ondergetekende na deze eropenbaring Meneer de Pertfesser mogen aanspreken met ‘Beste Confrater’? Of beter : geraak ik nu naast Martens en Dehaene ook op de vette loonlijst van de top-medewerkers van de Tjeven? Ik kan zeer goed roepen ‘Iedereen Inbegrepen’, met of zonder haakjes. Misschien word ik wel ooit op de koffie gevraagd bij Mathilde Van Hoedegem en nog wat, de Landvoogdes der Rest-Belgen, om aan de Coburger hansworsten uit te leggen welke minwaarde ze voor ons volk hebben betekend?

Wel, ze mogen het weten. Ik ben niet zoals onzen Bart. Ik zou mij kat sturen. Want naar paleien en gaan ik niet. Paleizen zijn onze regel niet.



***

Ter zake :

Torfs: "De Wever succesvol dankzij cordon sanitaire"

02/01/13, 10u29 − Bron: belga.be

***

"Het opleggen van het cordon sanitaire is een fout geweest, met erg negatieve gevolgen." Dat zei CD&V-senator Rik Torfs op de RTBF-radio. "Het cordon sanitaire verklaart mee het succes van Bart De Wever in Vlaanderen", meent Torfs.

Ik heb het cordon sanitaire lange tijd verdedigd, maar ik moet vaststellen dat er twee erg negatieve gevolgen uit voortvloeien", aldus Torfs. "Zo heeft het cordon geleid tot heel wat frustraties van de nationalisten in Vlaanderen. Ze werden uitgesloten en dat verklaart deels het gigantisch succes van Bart De Wever", zo zegt Torfs. "Bovendien heeft het geleid tot een volledig status quo binnen de traditionele Vlaamse partijen."

Volgens Torfs kan De Wever dan ook worden beschouwd als een kind van het cordon sanitaire. "Zonder het cordon sanitaire, zou hij nooit hebben gestaan waar hij nu staat, omdat de nationalisten beter vertegenwoordigd zouden zijn en omdat de traditionele partijen zich als gevolg beter hadden moeten organiseren."



Stap voor stap vergeten

Torfs bepleit het geleidelijk afschaffen van het cordon sanitaire. "Het moet stap voor stap worden vergeten, omdat het een groot deel van de Vlamingen stigmatiseert."

Het cordon sanitaire blijft in Vlaanderen problematisch, getuige onder meer het moeilijk politiek overleg in Denderleeuw. Vlaams Belang beschikt er over drie verkozenen en daarmee over een sleutelpositie voor het vormen van een meerderheid. .





***





Met pek en veren bekleed, de woestijn ingestuurd worden. Zou dat principe niet voorkomen in het Kerkelijk Recht?

Over opportuniteitbeen gesproken : de dag dat Torfs het gat van de timmerman gekregen heeft bij de Tjeven via de vachterdeur, dat de Gerolf hem dan binnenhale langs de voordeur. Liefst onder het oog van de camera’s, en met een gouden lidkaart midden een bos rozen.

Dominee Gheysels en Lewie van Leuven mogen zich binnenkort (bij gebrek aan hoofdharen om uit t etrekken) de kleren van het lijf scheuren.

Persoonlijk ben ik de mening toegedaan, dat er al lang klacht bij het Europeess Hof voor de Rechten van de Mens moest ingediend geweest zijn. Wegens discriminatie van een paar miljoen Vlamingen. Dat zou, onafgezien van het resultaat, pas een Europese institutionele atoombom zijn. Daar tegenover zou de dodelijke rapier-steek die het Gentse Liegebeest ooit vanwege Nigel Farage moest incasseren (your own country is falling into pieces) klein bier zijn geweest.









Geen opmerkingen: