vrijdag 4 januari 2013

1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER : HET KLAART OP

.


.

1125 - DE TEMPERATUUR KLIMT HOGER : HET KLAART OP



Een waterdicht weerbericht



Waar ballet-dansers ongewenst zijn

***





Eyskens! De, Ckeynen Eyskens hebben we nog niet gehoord in de moerlemeide rond het cordon sanitaire.

Maar eerst en vooral moet het mij van het hart dat wij zonder veel nadenken zo dapper meewerken met de Franscouillons, om haat te zaaien tegen onszelf. Wij nemen zelfs hun terminologie (cordon saniaire) over, daar waar ‘schutkring ‘het even zo goed zou doen, en zelfs beter. Om de eenvoudige redenen dat het heel wat mensen aan het nadenken zou zetten. Om zich na korte tijd vragen te stellen, waarom zoveel van hun vrienden als schurftige honden moeten behandeld worden, omdat een door en door corrupt regime het aldus voor zegt.



**

Ter zake :

Etienne Schouppe: "Cordon doorbroken in Liedekerke"

Bron: belga.be

¨¨

In Liedekerke is het cordon sanitaire doorbroken. Dat heeft Etienne Schouppe, voorzitter van de gemeenteraad in Liedekerke, aan de VRT gezegd en bevestigd aan Belga. "Het klopt dat er voor de politieraad in Liedekerke een gemeenschappelijke lijst is ingediend door Open Vld en Vlaams Belang", legt Schouppe uit. "Die lijst is trouwens gesteund door de N-VA. Voor de OCMW-raad stel ik dan weer vast dat Open Vld en Vlaams Belang de kandidaten van N-VA hebben gesteund. Er zijn dus duidelijk afspraken gemaakt voor wat de politie- en OCMW-raden betreft."



***



Weyts: "Nu geen draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid"

Bron: belga.be

***

Volgens N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts is er op dit moment geen draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen. Om het democratisch deficit aan te pakken is het confederalisme voor de Vlaams-nationalisten "een zeer aanvaardbare en efficiënte constructie". Dat zegt Weyts vandaag in een interview met Metro. .

Confederalisme wordt traditioneel omschreven als de samenwerking tussen twee onafhankelijke landen. Maar, zegt Weyts, "dat is de academische definitie. In België geven we daar toch een andere invulling aan".

Verregaande samenwerking

Het Belgische confederalisme moet volgens hem gezien worden als een verregaande samenwerking tussen de deelstaten, "zodat ze de bevoegdheden kunnen uitoefenen die het dichtst bij de mensen staan". Bepaalde bevoegdheden, zoals het buitenlands beleid en defensie, blijven evenwel beter op federaal niveau uitgeoefend, verduidelijkt Weyts.

Voor de N-VA is het belangrijk dat het confederalisme breed gedragen wordt en ook vanuit een brede input vertrekt. "We zullen het brede Vlaamse middenveld maximaal betrekken", aldus Weyts. "Bedrijven, economische consultancy en middenveldorganisaties zullen hun bijdrage leveren."

Intellectuele oefening

Op politiek vlak kijken de N-VA'ers naar Open Vld en CD&V, twee partijen die volgens Weyts de intellectuele oefening van het confederalisme al hebben gemaakt. "Als N-VA is het belangrijk om dan sterk te staan. Al is het altijd interessant om partners te hebben die mee in onderhandelingen willen gaan, namens de Vlaamse democratie."

Voor het Vlaams Parlement ligt daar "een mooie rol weggelegd", aldus Weyts. Het federale niveau kan volgens hem fungeren als een ontmoetingsplaats voor de twee democratieën "op basis van volstrekte gelijkwaardigheid". .

In Liedekerke is de coalitie van CD&V en sp.a aan een derde termijn begonnen. Luc Wynant (CD&V) is er opnieuw burgemeester en gewezen staatssecretaris Etienne Schouppe zit er de gemeenteraad voor.





***





We moeten, als Vlaming, heel z’n leven en 360° ringsomher, ferm vooruitziende zijn, op het gevaar af voor tweezakkerij te worden uitgemaakt. Recht door zee gaan voor de Onafhankelijkheid, is ‘not done in dit land. De enige mogelijkheid is de weg der geleidelijkheid. Zeg dat Ben Weyts het gezegd heeft.

Enfin, mij goed, als de idee maar veld wint dat het oude niet meer werkt. We zien wel waar we uitkomen. Alle beetjes helpen, piepte de muis, en ze plaste in de zee.

Zoveel jaar na Schiltz zijn we in ieder geval toch al een stukje opgeschoven op de lange weg, en is het waarschijnlijk gedaan met ‘demandeurs de rien” bij onze tegenvoeters.

Allez, vooruit dan maar! Alleen nog Buitenlandse Zaken en Landsverdediging doen we samen, onder de koepel van de nieuw nog in te vullen definitie van ‘Confederalisme op Maat’. Tot de exacte definitie uitgeklaard is, en eenmaal in volle glorie straalt, blijf ik er op deze blog mijn ‘g*t’ aan vegen, en schrijf ik over ‘conTfederalimse’. Is gewoon het gevolg van al die op straat biddende Moslims.

De twee departementen die we nog samen zullen blijven doen, zijn precies die twee waar de Francofonie hoogtijd viert. Wat wil zeggen, dat internationaal over Vlaanderen de volgende paar honderd jaar het waas van de onderhorigheid aan Parijs blijft hangen. Ambetant, hé?!

Over het ABL kunnen we heel kort zijn. Als Europa de pretentie wil hebben een eenheid te zijn, dan moet het maar al de nationale legers overnemen en in stand houden. Niemand van de Lidstaten heeft nog opdrachten voor het eigen leger. We verkopen alles tweedehands aan de EU en gebruiken de opbrengst ter laving van de Staatsschuld. De tewerkstelling, vraagt U? Maar man, dan is dat de zorg van de EU!, waar hoogst waarschijnlijk andere kwaliteitsnormen zullen gelden dan nu maar het geval is. Colaterale winst zou zijn : quasi het totale bedrag van de Begroting voor de post ‘Landsverdediging’.

Ziet U : ik pleit ervoor, om (nu het nog kan) een exemplaar van het boek van Gerolf Annemans ‘De Ordelijke Opdeling’ in huis te halen. Gewoon om te volgen welke ideeën hieruit gepikt worden om met veel tam-tam furore te maken in de beste kringen. Van zo gauw het land in dat stadium zal zijn geraakt, van nog meer gepikte ideeën, zal het boek zelf verboden zijn. Weeral wegens veel te extreem.

Het zij zo. Eenmaal al de ideeën waarvoor het Vlaams Blok/Belang al meer dan 40 jaar vecht, door de anderen zullen zijn overgenomen, en toegepast, is de opdracht vervuld. Dan moet er verder alleen nog een kleine ‘waakdienst’ blijven, die toeziet en waar nodig, uit zijn krammen schiet. Een soort van Raad van Vlaanderen – zoals het eerste origineel iui 1915 - die de huidige Raad van State vervangt..










Geen opmerkingen: