zaterdag 5 januari 2013

1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?

.


.

1127 - WERELDBEKER OF WERELDOORLOG : ZULLEN WE NOG KUNEN KIEZEN?



In Allah we trust…..




Agge mo leut êt…

***



Allo? Jullie daar in media-land! Is er iemand?

Hallo! Rood knipperlicht ij het Rood Kruis : zijn Julie blind? Of gehoorgestoord? Of beide?

Werken de consignes echt zo goed, dat jullie als ratten van Hameln blindelings in de ondergang-stoet meelopen?

Jullie weten tochnog, dat zwijgen gelijk staat met toestemmen?

***

Maar uit media-land komt zelfs de echo niet terug.

Wat er dan wèl kan verwacht worden uit poco-hoek? Een of andere Tsjeven-artikel, met lange tanden geschreven, over ye veel ‘mensen onder de armoede-grens’, edn over ‘kinderen die honger lijden’, er hoog mee oplopend, dat de Vlamingen nog nooit zoveel spaargeld aan het verzamelen zijn als ooit tevoren. Wat neerkomt onder ‘slaapwel’ zeggen, tegen iemand die ze verstikken onder een geleende wollen deken.

Maar ja,staatsschulden, die komen vanzelf, en die gaan vanzelf ook weer weg (GuyMathot, PS)



***

Ter zake :

Rode Kruis verwacht Arabische Lente-achtig geweld in Europa

Eurostat: 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens

***

Demonstranten in Portugal geven net als in Griekenland en Italië de Duitse bondskanselier Merkel de schuld van de enorme problemen in hun land.

Het Internationale Comité van het Rode Kruis besloot eergisteren om zijn conflictgebied experts het komende jaar in te zetten in Europa, omdat steeds meer Europeanen door de aanhoudende financiële en economische crisis in grote problemen terechtkomen en er als gevolg opnieuw gewelddadige rellen zullen uitbreken.

'We moeten ons in Europa op meer geweld voorbereiden,' verklaarde ICRC directeur-generaal Yves Daccord. 'Voor de eerste keer zien we toenemende druk op Europeanen, waar meer en meer mensen echt arm zijn geworden. Ten tweede geven de Europese landen als gevolg van de economische crisis minder geld uit aan sociale voorzieningen. Dat schept nieuwe, nog niet eerder gekende uitdagingen voor het Rode Kruis.'

120 miljoen onder de armoedegrens

Het ICRC ondersteunt in Spanje inmiddels zo'n 300.000 'extreem kwetsbare' mensen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen en helpt miljoenen anderen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen. Het Rode Kruis in Griekenland bereidt zich inmiddels op een bankroet van het land voor.

Het Europese bureau voor de statistiek Eurostat schat dat er nu al bijna 120 miljoen EU burgers onder de armoedegrens -die in Europa ligt op 60% van het gemiddelde inkomen- leven. De Europese Commissie heeft € 18,6 miljard gereserveerd voor een armoedefonds. 'We hebben meer mechanismes nodig als we alle mensen die zich in veel gevallen in echte sociale nood bevinden willen helpen,' gaf Jonathan Todd, woordvoerder namens de EU commissaris voor Sociale Zaken, als commentaar.

'Arabische Lente achtig geweld'

Volgens Daccord kan met name Zuid Europa zich opmaken voor Arabische Lente achtige gewelddadigheden. De stijgende voedselprijzen, het groeiende wantrouwen in de overheid en de EU en de daaraan verbonden eisen voor meer politieke vrijheid gooien extra olie op het vuur.o

In november leidden vakbondsstakingen tegen de bezuinigingen in Spanje tot gewelddadige botsingen met de politie. In Rome vielen studenten de politie aan en in België werd het internationale treinverkeer door protesten ontregeld. Ook werknemers in Griekenland en Frankrijk demonstreerden in het kader van de 'Europese Dag van Actie en Solidariteit' tegen de massale werkloosheid, de aanhoudende financiële crisis en het feit dat de EU en de overheden de banken ten koste van de gewone man met honderden miljarden overeind houden.

Xander

***



Oeverloos gelul over wereldbekers en over voetbal of cyclo-cross. : dat is pas nieuws! We staan ermee op, en we gaan ermee slapen. Het is als een taaie rundslap, die her en her wordt gewenteld in het braadvet. Niet de wenkende Bevrijding in 2014, na ‘de Moeder van alle Verkiezingen’ is van belang, wel de Wereldbeker in dat jaar, waar ‘onze jongens’ bijeengetrommeld uit alle uithoeken van de wereld, aangelokt door het groot geld, de 3kleur zullen verdedigen, zodat het vaderland unie et indivisble blijft, de Franscouillons ten bate.

Spijtig dat ‘Witse’ ermee gestopt is. Anders hadden we kunnen verwijzen naar dat ene gezond principe in de misdaad-bestrijding, namelijk, dat misdaad niet loont.

Alhoewel dat tegenwoordig ook al niet meer even waar is als vroeger…..











Geen opmerkingen: