zondag 6 januari 2013

1132 - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM


.

1132 - NONKEL SIEG HEIL LEVEND GEVILD BIJ POLKUM





***

Two speak, daarin Is Nonkel Siegfried Bracke beroepsmatig gepokt en gezadeld. Als de man zo al niet was voor hij voor de Tv kwam werken, is hij het daar in ieder geval geworden. En hoe! Bij dat soort mensen nog altijd de linker hersenkwab niet horen wat de linker vertelt, en vice versa. Dat iedereen daarvan tureluurs wordt, hoeft niet te worden gezegd.

Ik geef Nonkel Siegfried, die ouwe snoeper, met veel gezelligheid, hierna het woord, zonder hem er op te wijzen dat Art. Eén van de partij die hij als late roeping heeft ontdekt uitdrukkelijk de onafhankelijkheid betracht. Dat is al zo van voor de DeWever-tijden e dat is al die tijd zo gebleven, niettegenstaande de vele denktanks en de partij-congressen.

Dat standpunt (zelfbestuur) is trouwens straks 100 jaar oud (Cfr De Raad van Vlaanderen 1914-1918) en maakt – toevallig of niet – het voorwerp uit van een vlammend artikel getiteld “De na-oorlogse repressie heeft België vernietigd” van Marc £Grammens in Journaal van 28 december. Daar wordt aan gewerkt om het hier over te nemen, samen met zijn slot- beschouwing over “Antwerpen zonder de Socialisten”’….

Twee artiekls om duimen en vingers af te likken, en die bijgevolg in de poco-media doodgezwegen worden.



***

Ter zake : het volledig artikel, samen met de tripkens lillend mensenvlees die de Jos met leeuwentanden heeft los gescheurd uit het getrrainde sportlichaam van de immer jong-blijvende en super-slanke Siegried Bracke, vindt U op zijn blog.

Zie http://blog.seniorennet.be/polkun/

Daar vindt U het fijne leesvoer dat we vroeger jarenlang opgediend kregen van de on-navolgbare Ray van Angeltjes. Die is op 29 december na een korte ziekte, “”zijn dierbare voorouders gaan vervoegen”. RIP, zeg ik daarop. We zullen hem nooit vergeten!

***

Bracke benadrukt dat separatisme hem weinig interesseert. 'Dat is een mogelijke oplossing, maar ze geniet niet mijn voorkeur.' Het doel van de partij is volgens hem meer democratie en een beter bestuur. Een splitsing behoort voor hem tot een van de mogelijkheden om dat te bereiken.



'Cordon sanitaire verwerpelijk'



De N-VA'er gaat ook in op het cordon sanitaire dat afgelopen week weer ter discussie stond. Hij vindt het cordon verwerpelijk. 'Het cordon heeft veel negatieve effecten gehad. Om te beginnen vermindert het de democratie, zoals Johan Vande Lanotte zelf heeft erkend.'

Dat wil niet zeggen dat de N-VA akkoorden met het Vlaams Belang wil sluiten. Daarvoor is het verschil in de partijprogramma's te groot, klinkt het. Toch ziet hij er geen graten in om Vlaams Belangers in de partij op te nemen mits enkele voorwaarden. 'Ik ben blij met elke Vlaams Belanger die zich bij de N-VA aansluit.'

***





Er hangt hoogspanning in de vaderlandse lucht. Iedereen weet wat dit betekent : onweer, met hier en daar een donderslag, en misschien zelfs een orkaan met de daarbij horende windkracht. Daar doen ik liever geen voorspellingen over..Ik ben het KMI niet van het politiek halfrond.

Wat ik wèl weet, is dat het weer de kleintjes zullen zijn die zullen boeten.



(Get)

A.A.3 oAB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels












Geen opmerkingen: