zondag 6 januari 2013

1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING


.

1133 - EEN LAND MET EEN GEVECHTSPILOOT ALS KONING



De groene para-muts en het kroontje




Zijn nog net zichtbaar door de voorruit

***





Tarzan in actie!

Misschien komt er straks een film van! King Kong die de Emppire State Building – langs de buitenkant – beklimt alsof het roze spuitje van een cent is.

“Wij lachen met zijn woede : de Vlaamse Leeuw is daar” Ze zullen hel niet temmen, de fiere Vlaamse Leeuw! Eindelijk een toepasselijk versregeltje uit de officiële vaderlandse hymne. Waren we zelfs bijna vergeten!

En kijk : Tijl Uylenspiegel kon met zijn klassiek geworden spitsvondigheid dezelfde dag nog repliceren : als iedereen tegen ons is, tant pis, dan zijn wij tegen iedereen. Een voor allen. Allen voor Een!





***

Ter zake :

Di Rupo blijft achter koning staan: "N-VA is zeer gevaarlijk"

06/01/13, 05u12 − Bron: belga.be

***

Premier Elio Di Rupo blijft achter de inhoud staan van de kerstboodschap van koning Albert II. "Met zijn waarschuwing voor het populisme citeerde hij niemand en viseerde hij niemand", zeg de eerste minister in De Zondag. Hij betreurt naar eigen zeggen dat de N-VA - een "zeer gevaarlijke" partij - elke mogelijkheid aangrijpt om electoraal te scoren en een nieuwe stap te zetten richting hun doel, namelijk een onafhankelijk Vlaanderen.

Premier Di Rupo betreurt de inhoud van de kersttoespraak van de koning "helemaal niet". Hij merkt op dat het discours van het staatshoofd "voor 90 procent was geconcentreerd op de economische realiteit" en dat de koning met zijn waarschuwing voor het populisme niemand in het vizier nam. "Ik onthoud de volledige tekst van de koning, anderen onthouden slechts een deeltje, enkel wat ze willen onthouden".

Regeerakkoord

Di Rupo noemt in het interview met de zondagskrant de N-VA ook een "erg gevaarlijke" partij. "N-VA is een separatistische partij en dus zeer gevaarlijk voor ons land", luidt het. Diezelfde N-VA wil het debat over de rol van de koning voeren, maar de premier zit niet op dezelfde golflengte. Daarover staat niets in het regeerakkoord, stelt de eerste minister, volgens wie de koning in een complex land als België een extreem belangrijke rol speelt.

De premier blikt ook vooruit naar het werk dat de komende maanden op de regeringstafel ligt, zoals asiel en migratie, justitie, de tweede fase van de staatshervorming en de NMBS. Hij verwacht dat er nog "één of maximaal twee kernkabinetten" nodig zijn om de herstructurering van de NMBS rond te krijgen.

Nederlands

Di Rupo wil dat zijn regering dit jaar beter communiceert. "Het ontbrak ons aan tijd om een duidelijke uitleg te geven. We moeten daaraan werken", aldus de premier, die voorts zegt inspanningen te blijven leveren om zijn Nederlands te verbeteren.

***





Gerolf Annemans, als spiksplinternieuwe voorzitter, had al aangekondigd dat het Vlaams Belang minder grimmig, maar vrolijker zou worden. Bij mij klonk dat al vlug, met ’n lichte knipoog, als VnV : Vrij en Vrolijk. Komt den Bart daar nu niet vandaag met dezelfde boodschap! Ook de NV-A zal vrolijker worden.

En samen Vrij ‘n Vrolijk zijnde, zullen ze nu heel Vlaanderen vrij en vrolijk maken?

Amaai Albert ,den Ouden Coburger! Die krijgt er gegarandeerd de kramp van in zijn edele delen. De man wordt ongenietbaar voor Paula, uit het nageslacht van een zware Italiaanse fascist en geeft de pijp aan zijn oudste koter door. Die heeft een knappe griet, op last van het Hof/La Cour bevorderd tot prinses, alhoewel van verarmde Poolse adel. Ze moet tegen een oude zonderling in Poperinge ‘Nonkel Henri’ zeggen, maar vertikt het uit familie-verdriet. Ze is perfect geschikt om Regentes (Landvoogdes) te worden van de Overschot-Belgen rond Laken, na de Wende. Haar echtgenoot is helicopter-piloot en gevechtspiloot op de Franse Mirage en op de USA/F16. Hij is dat geworden, omdat hij kon bewijzen helemaal tot daar te kunnen tellen. Zij zal voortaan ook buitenshuis de scepter zwaaienn want hij kan zich niet vrijmaken. Hij zit in de privé-vertrekken op het tapijt, en oefent dag en nacht met zijn oorlogsmateriaal zodanig dat de prinsjes en de prinsesjes ’s nachts er niet kunnen van slapen. De man is namelijk bezeten door de helden-daden van zijn (voor)geslacht en hun helden-daden, zowel de verticale als de horizontale. Dan maakt hij boel met zijn halfzuster Delfine, in de hoop meer details te weten te komen over de menselijke procreatie, want niemand wil helm dat moeilijk woord uitleggen. Iedere morgen zoekt hij verwoed op het Internet of hij nergens op een of ander slagveld roem en eer kan gaan rapen, want zijn sabel begint roest- en ouderdomsvlekken te vertonen.

Ach jongens, het Land gaat een moeilijke (een)dracht tegemoet. Het zal eerder een olifanten-dracht worden. Met waarschijnlijk een bijhorende misval. Door brucelose, en dat is ‘besmettelijk verwerpen” bij runders.



(Get)

A.A.3 AB, volhardend in de boosheid, schrijver-op-rust van blog-bubbels.




Geen opmerkingen: