maandag 7 januari 2013

1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN

Maandag 7 januari


Zon 8u43-16u55

H Raimundus

Verloren Maandag (Antwerpen)

Koppermaandag (Nederland)

Hartelijke wederwensen en hou jullie vooral niet in om Goethe achterna, jullie liefde voor Italië in daden om te zetten. Wij zien er naar uit.

.

1134 - WERVING OM DE HAND VAN DE DOCHTER VAN DE LEEUW VAN VLAANDEREN



Middeleeuws steekspel op de moderne segway




Is zeer voordelig, want de segway rijdt vanzelf zonder haver. En zonder petrol waarvan alleen de Araben beter worden.



***



De nieuwste klopjacht op de echte Vlamingen is ingezet. Is U dat nog niet opgevallen? De Ambassadeur ergens in Donker Afrika steekt zijn nek een paar millimeter uit door Vlaams te spreken, en kijk : de Franscouillons zijn op hun qeue getrapt, en roepen hem terug. Net als bij de na-oorlogse repressie, noemen regeringsleiders in Bruksèl de Vlamingen een gevaarlijke ondersoort (Di Jeanetto) en uit Waalse hofkringen worden de Vlaamse strevingen naar meer zelfstandigheid afgedaan als ‘pièges de cons’ (Delmote), in de pers alleenlijk vertaald als ‘valstrik’, waarbij het vulgaire bijvoegelijk gezegde ‘klootzakkerij’ is weggelaten. Want voluit zou de vertaling moeten zijn : “die Flaminganten weeral, met hun klote valstrik”’. Wat dan gezegd is door de ‘demandeurs de rien’ terwijl ze ondertussen onze zakken leeghalen.

Wij nestelen ons in de tribune tussen de andere onderhorigen, tussen de ridders en de jonkvrouwen, en verlustigen ons in het geboden schouwspel. Kleurrijk, dat wel. Maar hoogstaand en/of aarde aan de dijk brengend? Ho maar! Machteld, de mooie dochter van de Leeuw van Vlaanderen, op de onderste rij helemaal vooraan, weet, zoals trouwens iedereen in haar omgeving dat weet, dat het om haar hand gaat. De hoge punthoed met sluier tot op haar voeten trilt een beetje in het zonlicht, bij elke rake lans-stoot van de strijdende partijen. Haar hart, zoals trouwens ieders hart in haar omgeving, trilt nog meer, en slaat soms over.

Dat de beste moge winnen! Als het vals spel op z’n belgisch maar door de arbiter keer op keer bestraft wordt!

Al is het t e vrezen, dat de spelregels, net zoals de voorbije twee eeuwen, tijdens het spel en op een geniepige wijze, zullen veranderd worden.



***

Ter zake :

Sneer Beke naar Di Rupo: "Uitval naar N-VA niet slim"

07/01/13, 04u23 − Bron: belga.be



CD&V-voorzitter Wouter Beke noemt de uitval van premier Elio Di Rupo naar N-VA strategisch niet slim. "Een eerste minister moet eerst en vooral het beleid van zijn regering verdedigen", zegt Beke in de Concentrakranten. .

Di Rupo had de N-VA afgelopen weekend een "zeer gevaarlijke" partij genoemd. "Ik heb begrepen dat de PS mensen nogal snel gevaarlijk vindt", reageerde Vlaams minister-president Kris Peeters al enigszins relativerend. Zijn partijvoorzitter toont zich niet opgezet met de uitval. "Van een eerste minister verwacht ik eerst en vooral dat hij het werk van zijn regering verdedigt en zich onthoudt van aanvallen op anderen", luidt het in beide Concentra-kranten.



Eigen verhaal

"In plaats van andere partijen gevaarlijk te noemen, vertel ik mijn eigen verhaal", vult Beke dan weer aan in De Standaard. In dezelfde krant gaat Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy nog wat verder. "Dit is een cadeau voor De Wever. Je wéét dat De Wever altijd in de rol van Calimero kruipt en net daarom moeten de Franstaligen tien keer nadenken vooraleer ze hem aanvallen", meent Van Rompuy. .





***



Zich vrolijk maken bij de geboden pret, of vrolijk de hand opsteken na elke trap onder de broek, lijk gebracht door de NV-A in Antwerpen, is mooi meegenomen : het trekt de lauwe Vlamingen mee in het goede kamp (Meneerke Peeters in de 7de Dag). En als ’t Beekske uit Bourg Léopold namens de Tsjeven daarbij nog zijn Eerste Minister berispt (Elio was niet slim) dan moet dat hun bloed doen overkoken.

Zouden zij, de PS-bovenklasse, inderdaad al zo ver zijn, dat ze beginnen in te zien dat er een einde moet komen aan hun profitariaat? Cas de force majeure, tu-sais!

Persoonlijk denk ik dat ze er nog niet uit zijn. Misschien dat ze zelfs willen gaan vechten! Misschien wel met medehulp van de Araben. Een soort Waalse Lente?

Wat meer is :: Wever weet toch dat hij uit zijn doppen moet kijken let eten en drinken? Denk aan de maagbloedingen van Leterminator en rattenvergift. Sluipmoord is ook moord. En het Establishment in ons land is nog nooit achteruit gedeinsd voor een paar doden meer of min. Naast moord is broodroof ook een geliefd wapen van de lafheid. Zelfs al moet men daarvoor de oorlog ’40-’45 fictief laten voortduren, tot jaren na de Vrede (8/5/45).

Schreef Le Soir immers niet over de Vlamingen als over ‘les Boches du Nord? Voor Engelstaligen waren het ‘the Jerry’s. Voor de Belgen ware het ‘De Moffen’. Voor de Franstaligen waren het “les boches’….



(Get)

A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.













Geen opmerkingen: