maandag 7 januari 2013

1135 MAAR DIE KAT KOM WEER DIE KON NIE LANGER WÂ

.


.

1135 MAAR DIE KAT KOM WEER DIE KON NIE LANGER WÂ



Men moet echt geen Johann Wolfgang von Goethe zijn




Om het zonnige Italië voor altijd in zijn hart te sluiten

***





Het is een niet al te best bewaard staatsgeheim in het EU-huishouden, hoe dat na een totaal onaangekondigd blit-bezoek van Haiku-Herman aan Milaan voor een ontmoeting let Berlusconi, zowat een goed jaar geleden, dat deze plotsklaps over de hoofden van alle Italianen heen, opgevolgd werd door een Eirocraat (Monti) om de wettelijke termijn af te maken. Achteraf is gebleken, dat er enkele extreem zware leningen aan Frankrijk en aan Duitsland vervielen, en met Berlusconi aan het hoofd van de Regering; vreesde men voor stront aan de knikker. De leningen zijn terugbetaald (Oef!) en Monti verkreeg, omdat de Italianen braaf waren geweest, nieuwe EU-krfedieten in de plaats.

Als ik onwaarheden vertel, zijn dat onwaarheden uit de tweede hand, want ik heb ze van de Trends en De Tijd.

Het is nu zo ver : in februari komen er verkiezingen, en als ‘resident’ zullen wij Il Cavaliere gaan steunen met onze stemmen. Al ware het maar om een neus te zetten naar de media in het eigen Vaderland, die weer vuurvlam, solfer en pek gaan spuwen op de man. Ze weten zelf wel dat ze aan ‘wishfull thinking’ doen, maar ze hopen zo de eigen achterban in de juiste stemming te houden tegen 2014. Die stokoude Marxistische slogan van ‘Proletariërs aller landen’ blijft maar nawerken, al zien ze me de ogen toe, dat voor eigen rekening rijden, stilaan weer de hoofdtoon wordt. Cfr Hollande en de invoerrechten op bier. Juist dat ene product dat ze zo nauw aan het hart ligt. Met Opel is het ook al van dadde : Deutschland über Alles.

Zelfs de geleerdste perfessers moeten stilaan toegeven, dat Berlusonie-land niet zo goed thuis hoort in de Zeuro-landen, waaraan wij, uit eigen ervaring, kunnen toevoegen dat het ruimschoots beter scoort dan Di Jeanetto-land. Let wel : wij spreken van het Italiaanse platteland, want de grootsteden zijn net dezelfde als bij jullie : overbevolkt, krioelend van de paar honderd nationaliteiten en meestal zo rood als ze groot zijn.



***

Ter zake :

Berlusconi gaat opnieuw in zee met de Lega Nord ma 07/01/2013 - 11:42

***

In Italië gaat Il Popolo della Libertà (PdL), de centrumrechtse partij van oud-premier Silvio Berlusconi, opnieuw een alliantie aan met de separatistische partij Lega Nord bij de verkiezingen in februari. De twee partijen hebben daarover vannacht een akkoord gesloten.

De twee partijen hebben in het verleden vaker samen naar de verkiezingen getrokken. Maar toch lag een akkoord deze keer moeilijk. De Lega Nord, die ijvert voor een onafhankelijk Noord-Italië, wilde niet dat Berlusconi kandidaat-premier zou zijn. In het najaar van 2011, na de val van zijn laatste kabinet, koos de PdL van Berlusconi ervoor om de regering van technocraten onder leiding van Mario Monti te steunen. Dat viel slecht bij de Lega Nord.

Het compromis is nu dat pas na de verkiezingen zal worden afgesproken wie de premier wordt, als de rechtse coalitie wint uiteraard. Berlusconi, de lijsttrekker van de PdL, zou bereid zijn om genoegen te nemen met de ministerportefeuille van economie. De post van eerste minister zou dan gaan naar de partijsecretaris van de PdL, de 32-jarige Angelino Alfano.

Voorlopig ligt Pier Luigi Bersani van de centrumlinkse Partito Democratico (PD) echter in polepositie om premier te worden. Zijn partij staat in de peilingen ruim aan de leiding met bijna 40 procent van de stemmen. De PdL van Berlusconi en de Lega Nord zouden samen op ongeveer 26 procent uitkomen. Afscheidnemend premier Monti, die met een centrumcoalitie deelneemt aan de verkiezingen, zou 15 procent



***

Diagonaal doorlezen : ***



Deze morgen op de Italiaanse Staatszender, de RAI UNO, een soort Panorma-uitzending gezien. Het ging over ‘Koning Auto’, de melkkoe van de Staat, die meer en meer verlaten wordt door de doorsnee Italiaan. Straks doen ze weer lijk toen er nog geen auto’s bestonden : zich een pak-ezel aanschaffen. Basis van de reportage : het klachtenboek van de weg-resaurants. Wegdeemsterende omzet, vooraal aan de pomp Veel te dure snelweg-kosten (péage), veel te veel overschotten in de ‘catering’, maaltijden alleen het hoogstnodige en zeker geen desserts meer, personeel op overschot, enz. Weggebruikers die steen en been klagen over de uit de toestand van de wegen, en de pan slingerende boetes voor de minste kleinigheden (GSM achter het stuur ja, tot € 500,- kosten) maar alle’s gaat naar ‘Rome’ en de wegen zitten vol ‘zwarte gaten’. Een met zweet; bloed en tranen bevochten rijbewijs (Patent) heeft 10 punten en die smelten weg als sneeuw voor de zon. Betrapt worden met 5Km te snel bij sneleheid-beperkingen, kost 5 punten. Geen voorrang verlenen aan een voetganger in de nabijheid van een zebra-pad : idem. En dan sta je te voet, en herbegint de kostelijke lijdensweg. Altijd in de veronderstelling dat niet te oud geworden bent, en de medische keuring doorstaat…..

JaJa, met Il Cavaliere ging dat allemaal veel vlotter. De politie was yoen opgewekt, monter en blij en had liever van U een koffie dan een PV te moeten uitschrijven…. ‘Rome’ kon de pot op! En het onderhoud der wegen?! Mama mia! Daarvoor dienden toch de vele buitenlanders! In de zomer stikt het hier van de de ‘Tedesco’s (Duitsers) en de ‘Hollandesi’ die zich elke avond Lazarus drinken en pas tegen de morgen in slaap vallen.

Toen, onder Berlusconi, waren er op ons o zo piepkleine gemeentje een nest Carabinieri van wel 7 man, en werd er regelmatig onregelmatig gepatrouilleerd tot in de verste hoekjes van hun gebied, zowel bij dag als bij nacht. Nooit kwam er ergens wildgras voor dat brandgevaar opleverde tussen de brandgrage olijfbomen. Nergens stonden er distels. Nergens groeiden de slingerpaadjes dicht in de heuvels, en nergens konden vreemdelingen zich ongezien blijven verbergen.

Als de mensen nu de 112 bellen, wordt opgenomen in de meest nabije stad, 25 Km verder. De kazerne staat leeg en de Policia Comunale moet al het werk alleen aankunnen. Men kan ze vinden, in het Stadhuis, van 9 tot 5, als die tenminste als elke brave huisvader niet in de Bar Central toevallig juist een koffietje is gaan drinken.

Het postkantoor is in dezelfde gang, aan de andere kant. Zelfde werkuren, zelfde ‘divertimento’.

Weg met Mario Monti en met de EU zoals deze nu draait. Leve Berlusconi en leve in de overtreffende trap dat jonge konijntje aan zijn zij!

La vita è tyroppo bella om dat te vergooien aan al die grijze maatpakken zonder hart in Bruksèl! ..



(Get)

A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.











Geen opmerkingen: