vrijdag 11 januari 2013

1139 - DE KIKKER VAN MENEER ONKELYNX


.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        .

1139 - DE KIKKER VAN MENEER ONKELYNX

 

Achmed is ook maar ’n mens. En geef hem eens ongelijk!

 

De werkelijke schuldigen zijn onze slimme lands-bestierders

***

 
Kijk, en dat zijn dan onze mensen. Zelf beweren ze geen racist te zijn, en een zwarte zouden ze nooit ’n neger noemen, maar ’n Afrikaander. En tegen  ’n zwarte Amerikaan, zeggen ze dan ‘Zwarte Amerikaan’, zonder acht te slaan daardoor die zwarte evenmens onrecht aan te doen, door hem als zwart schaap van de Amerikaanse samenleving te bombarderen. Dan zeg ik liever, dat zelfs Mohbama een neger is, maar een neger die het ver geschopt heeft en waar we liefst zo vlug mogelijk van af moeten geraken, willen we straks niet allemaal op straat  zitten te bidden, in de richting van Mekka.
Zo gezien, is ‘Marokkaan’ zeggen, tegen een medemens met Marokkaanse roots die tussen ons is komen wonen, samen met honderdduizendeen soortgenoten, ook een zware belediging. Want in de omschrijving ‘Marokkaan’ zit alle negatiefs van de straat-criminaliteit ingebakken. Wat dan integendeel wèl beleefd klinkt, weet ik niet, en dat hebben de Marokkanen van bij ons aan zichzelf te danken.
Er staat Marokkaan hierboven, maar het had evengoed Turk kunnen zijn, zij dat dàt ietwat minder beladen klinkt. Maar als die bij ons hun bloedige vetes komen uitvechten, en onze steden volhangen met Turkse vlaggen, dan weet ik het ook niet meer.
Idem de Oozstblokkers en de Congolezen. Daar tegenover zijn inwijkelingen van het (geld)volume van Gérard Depardieu welkom : die zijn gekomen om te brengen, en niet om te halen…..

 

***

Ter zake :

Een Marokkaan, Ahmed, heeft eens groot geluk en ontmoet een hallal-kikker.

De kikker zegt hem dat hij vier wensen mag doen die onmiddellijk zullen uitkomen. Ahmed denkt enkele ogenblikken na en zegt dan: "Ikke graag willen hebben blauwe ogen."En hops ... hij heeft blauwe ogen.

De kikker vraagt hem zijn tweede wens te doen. Ahmed denkt terug even na en zegt: " Ikke graag willen hebben blonde haren." En hopla ... hij heeft prachtige blonde haren.

Vervolgens vraagt de kikker hem naar zijn derde wens. En Ahmed zegt: "Ikke willen Zweed worden, hebben Zweedse paspoort en wonen in Zweden." En ja ... hij bevindt zich plots in Zweden met de Zweedse nationaliteit.

En de kikker vraagt hem naar zijn vierde en laatste wens. Zonder aarzelen zegt Ahmed: "Ik wille nooit meer werken moeten en hebben veel geld." En ploef ... hij staat terug in Brussel als Marokkaan, met bruine ogen, donkere huid, gekruld zwart haar, met in zijn zakken :- zijn kaart van het ABVV, - zijn uittreksel van de kinderbijslag, - in inschrijving bij de RVA, - zijn attest van gehandicapte, - zijn kaart voor gratis openbaar vervoer, - enz.  enz.  enz.

Is er iemand die die kikker kent? JA : die woont in Schaarbeek en heet Laurette Onkelincx....

 

 

***

 

Zolang het geen cartoons zijn, kunnen we nog onze gang gaan. Met tekeningetjes moeten we meer oppassen : humor is een onbekende eigenschap bij Mohamedanen en Islammers. Die hebben zelfs geen ketels!
Bovenstaande grapo f grol dringt jammer genoeg niet door waar hij zou moeten doordringen. We worden immers Franstalig bestierd. Er zal nog beroep moeten gedaan worden op Frederic Deborsu. Zijn Franstalig roddel-boek over de Coburgers sloeg in als een bom. Het boek van Paul Beliën over gans het Koningshuis, van 1830 tot nu, ging on-opgemerkt voorbij. Paul Beliën deed zelfs straffer dan lijkschouwingen : maar boeken van Vlaams Belangers komen niet uit van achter hun IJzeren Gordijn.
Beter idee : Thomas Lanoye, die zelfs zijn in het Frans vertaald boek mocht staan voorlezen voor Beatrice Delvaux, de bazin van Le Soir, hier bijgenaamd Beatrice Saccoche, voor de camera’s van de RTBF Hij deed me denken aan het jongetje van 7 jaar, dat zijn Nieuwjaarsbrief mocht voorlezen voor Tante. En waarachtig, Tante kon daarmee lachen. Al weten we nu niet, of het was vanwege de tekst, of vanwege het mannetje.

 

(Get)

A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn.. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

 

 

 

 

Geen opmerkingen: