zondag 13 januari 2013

1144 - BLAUWE REDENEERKUNST STEUNT OP BLAUWE REKENKUNDE


***

Zondag 13 januari

Zon 8u40-17u03

H Hilarius van Poitiers

Als ’t op Sint-Hilarius vriest, de boer zes weken niest

 

1144 - BLAUWE REDENEERKUNST STEUNT OP BLAUWE REKENKUNDE

 

 

 

 

De volgelingen van Mandoline Wendy Rutten, de Liberalen dus, bewijzen hieronder nogmaals dat de uitvinders te zijn van de ronde cirkel : omdat er geen geld voor is, wordt na een cijfermatige rondblik in de politiewereld, besloten dat er geen geld voor is.
Onderstaand artikel uit De Morgen – waar anders : daar zitten toch de slimste lezers – heb ik van voor naar achteren, en van achteren naar voor gelezen, maar het is mij verschillende resoluties te hoog. Zelfs met een telraam naast mij, kon ik niet volgen russen ‘kleiner dan’ en ‘groter dan’. Somtijds leek het mij, dat hun ‘kleiner dan’ aangevoerd werd als bewijs voor de stijgende criminaliteit.
Onlangs kwam een geleerde Perfeeser op TV uitleggen, dat de straat-verkrachtingen inderdaad enorm waren gestegen, maar dat kwam niet omdat dat soort criminele daden was toegenomen, maar omdat er nu meer ‘aangifte-bereidheid’ was dan vroeger.

 

***

Ter zake :

Geen geld voor extra agenten

13/01/13, 06u32  − Bron: belga.be

***

De komende vijf jaar wordt één vertrekkende agent op dertien niet vervangen. Dat is opmerkelijk meer dan in de andere federale overheidsdiensten, waar twee op drie niet vervangen wordt. Dat bericht De Zondag. Open Vld pleit daarom voor een overheveling van taken naar de privé-sector. .

De Zondag baseert zich op een schriftelijke vraag van senator Guido De Padt (Open Vld) aan minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH). Uit de cijfers blijkt dat het aantal politiemensen de voorbije 5 jaar met meer dan 2.500 steeg. De komende 5 jaar wordt 1 op 13 niet vervangen. Er zullen naar schatting een kleine 7.700 politieagenten verdwijnen, en 7.100 agenten aangeworven worden.

"Alternatieve oplossingen"

 "Er wordt duidelijk blijvend geïnvesteerd in veiligheid", zegt De Padt in De Zondag. "En dat is een goede zaak. Maar aan alles zijn limieten. Ik vrees dat we hiermee stilaan aan onze financiële mogelijkheden komen. We kunnen dus niet blijven mensen aanwerven. Alternatieve oplossingen dringen zich op."

Kerntaken

 Open Vld wil daarom de kerntaken van de politie oplijsten. Daarnaast denken de liberalen aan een interne reorganisatie en de overheveling van taken naar de privé-sector. "We hebben nood aan een efficiëntere en effectievere politie waarbij heel wat capaciteit wordt vrijgemaakt voor het echte politiewerk. Naast een modern personeelsbeleid en informatiebeheer denken we ook aan een uitbesteding van politietaken aan de private sector. Hiervoor is een duidelijke taakverdeling en aanpassing van het wettelijk kader nodig." .

 

***

 

Eureka! De oplossing zou dus zijn, omdat politie-taken afschaffen niet, kan, het uitbesteden misschien wel kunnen helpen. Want dat zal geen geld kosten!
Komaan zeg! Laat dat Blauwe Konijn maar zitten! We gaan voor de oplossing. Kort en goed. Haal de para’s weg van hun slaapzak in de kazernes, en stuur ze in groepjes, lijk naar het front, bijeengehouden in een ijzeren discipline, de straat op, met slechts één opdracht : Law & Order. Crimineeltjes moeten van schrik onder de grond kruipen als die mannen in het straatbeeld opduiken. ‘Lastige wijken’ waar nu zogezegd de politie niet meer durft komen, uitmesten met de Kärcher, desnoods met behulp van lichte pantsers en snelvuukanonnen.
Zou dat meer wegen op de Begroting? Ik denk, de bulten bij de blutsen gerekend, dat het geld zou besparen. En wat meer is : para worden zou waarschijnlijk heel wat aan aantrekkingskracht winnen bij de jeugd.
Als Justitie dan ook wat korter op de bal zou kunnen spelen en de hand houden aan strengere straffen, kan ons land misschien wat minder aantrekkelijk worden voor avonturiers en halve of hele wilden..
Gevangenissen bijbouwen? Integendeel, ze zouden mogen afgebroken worden!

(Get)

A.A.3 AB, , schrijver-op-rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stallantaarn. Want hij heeft niet graag dat de Breedsmoelen der aarde in zijn zonlicht komen staan.

 

 

Geen opmerkingen: