vrijdag 18 januari 2013

1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE


 

***

1153 - BURGEMEESTER EN BURGEMEESTER IS TTWEE

 

Deze bergen zijn ook niet uit de lucht komen vallen

 

En toch reiken ze naar de hemel

 

***

53 = 39 +14
Dat is het getal criminelen dat in 2011 met een streling op hun wang van de Sire, en een kus van Juffrouw Mattil, de Bijna-Landvoogdes van Overschot België, meteen het prison mochten verlaten. Ook hier vinden we de weerspiegeling van het feit dat de Franscouillons crimineler zijn maar precies  daardoor geliefder bij La Cour/Het Hof. Deze wel zeer scheve verhouding wordt nog schever, als men bedenkt dat hun aantal nog geen 40% bedraagt van de totale bevolking.
***
Bij hen is Paul Magnette (zeer illustratief) burgemeester van Scharrelroi vanaf 1 februari, en wordt meteen ook PS-Paus. En Messter na God na Di Jeanetto. Het is een zeer gevaarlijke man (un homme extrêmeent dangereux), want hij spreekt tamelijk defitk  de Vlaams, waarmee ik alleen de uitspraak bedoel, en geenszins de inhoud..
U kunt het misschien denken, maar ik voel mij geenszins geroepen om te pleiten voor de persoonlijke carrière van Bart Dewever. Er kan echter niet geloochend worden, dat hij de juiste man was/is op de juiste plaats, op het juiste moment toen Vlaanderen ‘als vanzelf’ begon geel te kleuren.. Hij rijdt nu vierklauwens te paard op deze prestatie naar de Onsterfelijkheid. In geen honderden jaren is iemand dit gelukt, zonder voordien te zijn afgekanled. Hieronder dus nog eenmaal een artikel uit ‘Tscheldt, het satirisch cyberblad  van Bert Murrath, dat wel een heel bijzonder licht werpt op de rol van burgemeester die Bart speelt, dier er blijkbaar ene is met dubble bodem. Marc Grammens lichtte die in Journaal zo’n kleine maand geleden reeds toe. Ik beloofde hier dit artikel (het slot ervan) over te nemen, maar verdorie, ik wacht nog altijd op de techniekeer die mijne ‘stampa’ (pers) nog altijd moet komen afregelen en gelijkstellen met het nieuwe besturingssysteem van mijn computer. Ach! Domani; dat is een relatief begrip, dat in Italië eigenlijk staat voor ‘nu niet’….
Binnen afzienbare tijd draait Internet hier op 8 megabyte (thans 2), zodat redelijkerwijze de inhoud qua volume, bijna DM zal kunnen evenaren : zij in vrije val, deze blog lijk het leger van Hannibal : daar, over de ruwe kant der Alpen, pijnlijk zwoegend opwaarts kronkelend, wild omstoven door sneeuwjacht, klimt het heir van Hannibal, reeds uren, uren lang. En einde’loos schijnt de tocht, en eind’loos schijnt het slaven en wroeten. Wanhoop grijpt hen aan, wijl  rang na rang bezwijkt, het oproer zwelt en ’t leger staakt de tocht naar boven…. Vol spijt aanschouwt de held die laffe muiterij, die ’t reuzenwerk vernielt zo na bij ’t doel gekomen. Hij spreekt d’ontzielde scharen toe…
Voor de rest moet U bij de dichter zelf zijn. Veel leesgenot voor diegenen die er nog altijd geen € 5;- per week voor over hadden, om de rest te lezen direct bij ‘tScheldt.

 

Ter zake :

 

 

DEN BART

Hoe aanwezig Bart de Wever de laatste jaren in de media was, zo afwezig is hij als burgemeester van Antwerpen.

Op de VOKA-receptie in de Zuiderkroon liet hij de 900 aanwezigen hongeren naar zijn komst. Zelfs Kris Peeters maakte eventjes een binnen en buiten-bezoekje bij de Antwerpse ondernemers.

In 2006 nam Patrick Janssens de eed van de schepenen af in de districten. Dit keer moest telkens de aftredende voorzitter van de districtsraad die taak vervullen.

In Borgerhout, gemeenzaam ‘Klein Korea’ genoemd, is dat wellicht nog begrijpelijk.

In het district Antwerpen, waar de Koerdische kapoen Zuhal Demir het roer in handen kreeg, werd dat door meerdere aanwezigen zeer betreurd. Verscheidene journalisten jammerden op hun facebook over het afschaffen van de ‘Staat van de Stad’, een nieuwjaarsreceptie voor het middenveld van bewonersverenigingen en sociale organisaties. Er zou toch niets te melden zijn geweest, klinkt het vanuit het stadhuis. Dat was net de bedoeling: een receptie waar niets officieels te melden valt biedt net alle tijd voor uitwisselingen. Ook de Bakkersbond kon met haar worstenbroden en appelbollen de burgemeester niet lokken. ‘Waar is ‘den’ Bart?’ is een veelgehoorde verzuchting.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op de Grote Markt verscheen hij in smoking met strik alsof hij in een poppenkast meespeelde. Misschien ervaart hij zijn nieuwe rol met sjerp en al als ietwat potsierlijk, maar uitgerekend hij moet toch beseffen dat brood en spelen niet om mee te lachen zijn.

Bij de installatie van de OCMW-raad ging hij dan weer wel 2 uur lang het handje van voorzitster Liesbeth Homans vasthouden. Er was een tijd dat hij haar pen moest vasthouden bij het indienen van wetsvoorstellen. Gaan we nu ons hart moeten vasthouden dat ‘den’ Bart zijn goesting niet verliest? Er wordt beweerd dat hij al stevig gezucht heeft bij de gigantische papierberg die hij ambtshalve moet ondertekenen.

Gelukkig heeft hij de holle slogan dat de stad van iedereen is inmiddels naar de prullenbak verwezen en belette hij enkele islamitische keuterboeren dat ze de Turnhoutsebaan in Borgerhout verkankerden tot het kalifaat hunner dromen.

Helaas bleek tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse Balie dat hij door een aantal kwetterende parketparkieten nog niet voor vol wordt aangezien. Buitenkomen dus.

***

 

 
Bon. We zijn dus zo ver, dat de strijd kan beginnen. Antwerpen & C° tegen Scharrelroi & C°, om te zien wie het Laeken naar zich toe kan trekken, zodat de Kroon ontbloot wordt en het Koninklijk Huishouden met de billen bloot komt te liggen..
Met onze buren : om het even de soort natie-vorming, in vrede leven, vraagt U?
Maar waarom zoude wij slimmer zijn dan de indertijd de Oost Duitse communisten? Zij bouwden die muur, om te beletten dat mensen uit het Westen hun Arbeider Paradiso zouden binnen dringen, althans dat was hun officieel standpunt. In het Westen wisten wij beter : die Muur der Schande diende om de Oost Duitsers te kunnen als gevangenen bewaken. Bewijs: het dodelijk schietbevel aan de grensbewakers voor al die wilde vluchten naar het Westen.
De USA bouwt muren, Israël bouwt muren : na de splitsing van België zullen ook wij misschien niet anders kunnen. Zou dat nu zo erg zijn? Iedereen zal toch een nieuw paspoort moeten krijgen, en ‘Intra Muros’ zou dus kunnen streng voorbehouden blijven voor de inboorlingen. Terwijl er, voor ‘uitwijzingen’ van uitgeprocedeerde asielzoekers dan ineens goed afgebakende grensovergangen zouden zijn. Uitgewezen, lijk Adam & Eva uit het Aards Paradijs, door een engel met vlammend zwaard.
Vrij verkeer van goederen en diensten? Of course!!! We zijn breed van gedachten, altijd geweest. Ieder eerlijk mens mag binnen en buiten zoveel hij wil, zoals voorgeschreven door de Euro’s. Maar staat daar ook ergens dat die ’s nachts mogen lijven?
Vrij verkeer van personen en diensten, OK, maar als na een bepaald avondlijk uur de poorten sluiten, moet iedere vreemdeling er uit. Wie niet buiten is, is gezien!

 

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

 

 

Geen opmerkingen: