zaterdag 19 januari 2013

1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR


 

***

1154 - WALLONIE IS GERED EN STEEKT ONS LINX VOOR

 

Herinnering aan de Jaren ‘30

 

Terwijl de Coiburger Leopold III  op de koffie was in Berchtesgaden, Wallonië leefde van de economische collaboratie en ondertussen dapper meewerkte aan de oorlogs-inspanningen van Hitler Derde Rijk….

***

Goed dat de huidige Coburger er ons in zijn Kerstboodschap aan deed denken : we mogen inderdaad nooit ofte nimmer de dramatische jaren ’32-‘45 vergeten. We zullen onze Waalse medemensen er regelmatig aan helpen herinneren….
Want op dat gebied zijn ze kort van memorie….
Eigenlijk zouden ze fier moeten zijn op deze periode. Want in die jaren leefde een van hun grootste helden : Leon Degrellen waarvan Adolf Hitler ooit verklaarde, dat, moest hij een zoon gehad hebben, hij gewild had dat het een Degrelle zou geweest zijn. Ne Walekop als zoon van de Führer aller Germanen!
Als U het mij vraagt, vind ik veel van de overredingskracht van Dolf-met-de-Snor in de speech van Demotte, deze Propaganda-Chef van het Zwarte Land. Al wat het geen Duitser, maar een Fransman die de wereld geleerd heeft van te liegen, te blijven liegen en nog te liegen, omdat er altijd ergens wel iets zou van overblijven…
Men moet daarvoor zelfs niet eens Lance Armstrong zin.
Als ons achtbaar duo Peerters-Muyters maar niet besmet eraken met hetzelfde virus…

 

Ter zake :

Rudy Demotte: "2013 wordt cruciaal jaar voor Wallonië"

18/01/13, 18u31  − Bron: belga.be

***

Het jaar 2013 wordt cruciaal voor Wallonië. Dat zei minister-president Rudy Demotte (PS) bij zijn nieuwjaarswensen aan de sociale en economische krachten. "We moeten snel handelen want de economische noodzaak is er en ik vrees dat de publieke opinie niet beseft welk risico we lopen", aldus Demotte, die verwees naar de economische crisis, gecombineerd met de geleidelijke afbouw van het nationale solidariteitsmechanisme naar 2020. .

 

Demotte riep op tot een "extreem agressief beleid", waarbij bepaalde taboes moeten sneuvelen, onder meer in het onderwijs. De gewestelijke sociale partners moeten samen actie voeren met het oog op 2020: "De uitdagingen zijn eenvoudig: sociale vrede in ruil voor jobcreatie, sociale vrede in ruil voor het creëren van toegevoegde waarde."

 De regeringsleider wees erop dat de heropstanding van Wallonië volop bezig is: sinds 2008 is het bbp sneller gestegen dan in de andere gewesten; tussen 2000 en 2009 zijn er netto 96.000 jobs bijgekomen; sinds 2000 zijn er voor bijna 8 miljard euro aan buitenlandse investeringen naar Wallonië gevloeid.

 Demotte zei nog dat de Walen niet bevreesd moeten zijn door de bevoegdheidsoverdrachten die in de zesde staatshervorming voorzien zijn. "Telkens men ons vraagt om nieuwe bevoegdheden uit te voeren, hebben we toegevoegde waarde gecreëerd", aldus nog Demotte

 

***

 

 
Och! Laten we deze Waalse Joseph Goebbels maar doordraven. Hoe hoer hij vliegt, hoe harder hij op zijn neus zal vallen. Daarom wil ik afsluiten met iets van Tijl Uylenspiegel. Deze keer uit ’t Manneke uit de Mane, Editie 2014. Dit almanakje, formaat Klein Duimpje, ligt al enkele tijd weer in de boekhandels. Het kost een habbekrats en is het perfecte dagelijkse tegengif voor de VRT. Het gaat zo.
Onkelynx, Demotte, en Di Jeanetto vliegen van Deurne met hun privé-jet naar Londen. Ergens boven de Vlaanders zegt de laatste : weten jullie : ik gooi ’n briefje van 500 naar beneden en maak zo ne Flamnd voor één dag erg gelukkik. De tweede, Demottigaard, zegt : ik zou voorstellen van 10 briefjes van 50 naar beneden te gooien, dan maken wij er 10 gelukkik. Mais non, zegt Cruella, ’t is kij moet gooi briefjks van 5, dan maken we er 100 gelukkik.
Waarop de piloot tegen zijne maat : laten wij er 3 naar buiten gooien dan maken wij miljoenen mensen gelukkig!.....

 

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.

 

 

Geen opmerkingen: