zaterdag 19 januari 2013

1155 – VERANDERING, OOK VAN DE NEFASTE GEVOLGEN VAN MEI 68 ?


 

***

1155 – VERANDERING, OOK VAN DE NEFASTE GEVOLGEN VAN MEI 68 ?

 

Als het abnormale normaal geworden is,

 

Dan is – logischerwijze – het normaal ook abnormaal.

***

 

***

Lange tijd was de slogan en enig zaligmakend thema de ideologie van Mei ’68 : Verboden te verbieden. Nu zijn we zo ver. De vernietigende golven daarvan zijn bijna uitgewerkt en nu is de tijd gekomen om de schade op te nemen. Maar er is ook die andere kant van de medaille.
De uitgelokte en aangemoedigde volksverhuizingen hebben ook een golf van criminaliteit ov er ons uitgestort. Eindelijk begint daartegen verzet op gang te komen (de verandering), maar zowel het Gestelde Gezag als de politie zijn onmachtig om het door hen gezaaide onheil in de hand te houden.
De verfijnde technieken van de elektronica (chips) worden nu aangewend om aan andermans leven, geld en goed te geraken. Vroeger werd hiervoor de knots en het mes gebruikt, maar we gaan er op vooruit. Daar over gaat het eerste artikel.
***
Vervolgens geef ik U het standpunt door van een geleerde Perfesser over de permissieve maatschappij, die geleid heeft tot een soort degeneratie van de menselijke natuur. Geweld en seks worden dermate goedgepraat, dat er een heuse niche in de  speelgoed-branche is uit gegroeid : wereldwijde netwerken van kinder-porno, mits een torenhoog aanbod van videao-games waa het bloed zo uit wegstroomt. Telkens ergens ter wereld een drama gebeurt, ontdekt men bij de daders thuis ganse bibliotheken van dergelijke rommel. Die verdorven geesten worden dan niet aangemerkt als geïndoctrineerd door en verslaafd aan drugs en of geweld, maar gewoon als psychisch gestoord. Tenzij het gaat om iemand wiens Tante bij het Vlaams Belang is : die ‘helden-daden’ worden dan ineens racistisch. Video-games? Drugs? Ach man! De jeugd moet toch iets hebben om zich te amuseren. En af en toe een jointje : wie doeet men daarmee kwaad? En als een kleinkind daarvoor zijn Oma de kop inslaat : man, man, man! Ze had toch haar toch gehad?
Weet U wat het is? De jeugd weet niet eens meer hoe het koren ruist als er een zwepe wind in snuistert. Zij hebben, vroeg in de morgen, nooit de natte vlasstengels tussen  hun handen gevoeld, terwijl de leeuwerik hoog in de hemel boven hen hangt te tierelieren. Want dar alles groeit en bloeit onder hun neus, en zij, zij liggen op het hete woestijn-zand aan de ‘Azurenkust’ van Turkije. Of ze zitten op een koel terrasje in Casablanca.
Als de slachtingen zich in Amerika voordoen, is het ineens de schuld van de wapen-industrie. Bij ons gaat er dan een gehuil op als van een bende wolven, die tot in Amerika zou moeten gehoord worden, maar in feite bestemd is voor binnenlandse oren : verbied de laatste vuurwapens voor de burgers. Onderverzwegen : dan heeft de crimineel vrij spel, en… als het erop aankomt is de burger zonder verhaal tegen de strapasten van de eigen Overheid. Dan zijn vooral de Vlaming als lammeren die ter slachtbank worden geleid.
Waarom ik dit zeg? Wel… het is poepsimpel : omdat de Muzelmanse wetten in principe boven onze eigen wetten staan. Zodat, als de GSM’s de orde-woorden hebben doorgegeven, onze eigen mensen alleen nog aardappelmesjes hebben om zich te verdedigen….

 

Ter zake :

   

Geachte geadresseerden,

 

Hier een waarschuwing voor jullie en voor vele anderen wellicht. Er worden op dit moment veel sleutelhangers, stickers en hangertjes voor in de auto uitgedeeld bij tankstations. Zogenaamd gratis.

Neem deze niet aan, er zit een chip in verwerkt. Criminelen volgen je vanaf het

 

tankstation naar huis en kunnen zo op deze manier te weten

komen wanneer je niet thuis bent.

 

Ze kunnen jou dus in je eigen auto volgen via de chip wanneer je weer naar huis komt. En zo kan de crimineel weer op tijd uit jouw huis vertrekken.

Volgens de politie zit er een chip in verwerkt en is dit het werk van Roemenen. Een nieuwe vorm van criminaliteit.

Deze spulletjes dus niet aannemen.

Kopieer deze mail en laat het zoveel mogelijk mensen weten.

Met vriendelijke groet,

 

Mevr. J. (Jeanette) Joustra-Vos

Strafgriffie Rechtbank

Administratie commissies van toezicht

P.I. Vught, P.I. Grave en P.I. Maashegge

telefoon     : 073-6202572

faxnummer: 073-6202583

 

***

 

Robert Redford wil debat over geweld in films

18/01/13, 20u27  − Bron: belga.be

***

De acteur en regisseur Robert Redford (76) vraagt een debat over geweld in films. "Ik denk dat het al lang nodig is om dit debat te voeren", aldus Redford op een persconferentie bij de start van Sundance, het door hem opgerichte filmfestival voor onafhankelijke producties. .

Redford zei de afgelopen tijd veel films gezien te hebben, die wapens in een positieve context plaatsten. "Denkt mijn branche soms dat wapens films helpen verkopen? Ik denk dat het de moeite waard is om die vraag te stellen." Sinds de dodelijke schietpartij in een school in Newtown, waar 20 kinderen om het leven kwamen, wordt in de Verenigde Staten hard gediscussieerd over de toegang tot wapens.

Oorzaak & gevolg

 Zijn collega Arnold Schwarzenegger (65) verdedigt dan weer de vele schietpartijen in zijn nieuwe film 'The Last Stand': "Natuurlijk moeten we ons bij onze films afvragen hoe we geweld tonen. We mogen echter oorzaak en gevolg niet verwisselen. Geweld gebeurt volledig onafhankelijk van films", aldus de voormalige gouverneur van California in het zaterdagmagazine van de Duitse krant Kölner Stadt-Anzeiger. "Arnie" stelt zijn nieuwe film maandag in Keulen voor. "De mensen moeten gewoon achterover leunen en genieten van de schietpartijen en gevechtsscenes."

 Tot en met 27 januari staan op het Sundance Filmfestival 113 films en documentaires uit 32 landen op het programma. De film 'Jobs' over Apple-stichter Steve Jobs, met Ashton Kutcher in de hoofdrol, sluit het festival af.

***

 

 
Nu Vlaanderen ‘geel kleurt’, moet het volgens mij een klein kunstje zijn, om het ook VnV te maken : Vrij & Vrolijk.
Zich tussen de eigen muren even vrij te voelen als een Amerikaan met een serieus ‘zevenschot’ binnen handbereik – van dezelfde soort als waarmee Boerke Naes de rover op de vlucht dreef. Boerke Naes, die maar ’n boer en was, nochtans was slim van zin. Die was 2 runderen gaan verkopen naar de stad, en bracht; als hij naar huis toe kwam, 600 franken mee. Hij ging, en kocht een zevenschot, en stak daar kogels in.  – een zevenschot in elk huis : dat moet toch de schrik van iedere rover-lover meebrengen? Het enige verweer dat te bedenken valt, is dat zijn ongevallen-verzekering hem dan te duur zou uitvallen, zodat hij besluit dan maar van beroep te veranderen.
Zou dat op deze besneeuwde zaterdag geen ideaal besluit zijn, om een punt achter heel die ‘Bevrijdings-theorie te zetten.

***
Leven in zekerheid! Make love, not war. Dat zou pas mooi zijn, als dat kon gelezen worden als
Be sure, make love, not war..

 

***

 

(Get)

AA 3AB, strijder-schrijver op rust van blog-bubbels. Hij observeert de wriemelende mensenmassa’s en licht op klaarlichte dag het gebeuren bij met een stal-lantaarn. Want hij heeft niet graag dat Breedsmoel-kikkers in zijn zonlicht komen staan.

“Ut mien zunne, of ‘k straal joe, zei de bie””.
 

 

 

Geen opmerkingen: